- 2025-04-30
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
یائسگی زودرس؛ زنگ خطر خاموش برای مغز زنان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسننت، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد زنانی که پیش از ۴۰ سالگی دچار یائسگی میشوند، بیشتر از همتایان خود که در سن طبیعی وارد یائسگی میشوند، در معرض زوال شناختی و افسردگی قرار دارند.
این پژوهش که توسط تیمی از محققان دانشگاه توهوکو ژاپن انجام شده، با بررسی دادههای هزاران زن و مرد در بریتانیا، تأثیر سن یائسگی را بر سلامت مغز زنان مورد ارزیابی قرار داده است. یافتهها حاکی از آن است که زنانی که یائسگی زودرس را تجربه میکنند، بیشتر با افت مهارتهای حافظه و تفکر مواجه میشوند.
افسردگی یا زوال عقل؛ کدام اول میآید؟
دکتر «میهارو ناکانیشی»، استادیار دانشگاه توهوکو و نویسنده اصلی این تحقیق، اعلام کرد: «حتی پس از در نظر گرفتن نقش افسردگی در عملکرد مغز، یائسگی زودرس همچنان با زوال شناختی ارتباط داشت. این یعنی یائسگی زودرس میتواند بهتنهایی یک عامل خطر مستقل برای کاهش عملکرد مغز باشد.»
از سوی دیگر، زنانی که در سن طبیعی وارد یائسگی میشوند، عملکرد شناختی بهتری نسبت به مردان همسن خود دارند، اما یائسگی زودرس این مزیت را از بین میبرد.
هورمون درمانی تأثیر ندارد
نتایج این مطالعه همچنین نشان داد استفاده از هورمون درمانی که معمولاً برای کاهش علائم یائسگی تجویز میشود، تأثیر قابلتوجهی بر پیشگیری از زوال شناختی ندارد.
محققان تأکید کردهاند که تحقیقات بیشتری برای کشف مکانیسمهای بیولوژیکی پشت این پدیده لازم است، اما همین یافتهها نیز نشان میدهد زنان با یائسگی زودرس باید بهعنوان گروه پرخطر در نظر گرفته شوند.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه