گوگل می‌گوید تراشه انقلابی Willow آینده رمزنگاری مدرن را تهدید نمی‌کند

گوگل معتقد است تراشه Willow  آینده رمزنگاری مدرن را تهدید نخواهد کرد. کارشناسان بر این باورند که کامپیوترهای کوانتومی روزی…
گوگل می‌گوید تراشه انقلابی Willow آینده رمزنگاری مدرن را تهدید نمی‌کند

گوگل معتقد است تراشه Willow  آینده رمزنگاری مدرن را تهدید نخواهد کرد. کارشناسان بر این باورند که کامپیوترهای کوانتومی روزی قادر خواهند بود سیستم‌های رمزنگاری کنونی را به طور کامل بی‌اثر کنند. با این حال، گوگل اعلام کرده است که تراشه کوانتومی جدید آن‌ها، هنوز به این توانایی دست نیافته است.

چارینا چو (Charina Chou)، مدیر ارشد بخش هوش مصنوعی کوانتومی گوگل، در گفتگو با The Verge گفت: «تراشه Willow توانایی شکستن رمزنگاری مدرن را ندارد.»

در سال 2022، کاخ سفید هشدار جدی صادر کرد مبنی بر اینکه یک «رایانه کوانتومی حوزه رمزنگاری» یا CRQC می‌تواند تهدید جدی برای امنیت ارتباطات، زیرساخت‌ها و سیستم‌های مالی ایجاد کند. به همین دلیل، دولت آمریکا به آژانس‌های فدرال دستور داد تا برای کاهش این خطر تا سال 2035 به سیستم‌های جدیدتر مهاجرت کنند.

با این حال، گوگل اعلام کرده است که تراشه Willow یک CRQC نیست. اگرچه این تراشه توانایی حل برخی مسائل محاسباتی پیچیده را در مدت‌زمان بسیار کوتاهی دارد، اما این قدرت محاسباتی تنها با استفاده از 105 کیوبیت فیزیکی به دست آمده است. کارشناسان بر این باورند که برای شکستن رمزنگاری‌های پیچیده به میلیون‌ها کیوبیت نیاز خواهد بود.

چو تخمین می‌زند که حداقل 10 سال تا زمانی که کامپیوترهای کوانتومی بتوانند الگوریتم رمزنگاری RSA را بشکنند فاصله داریم و برای انجام این کار به حدود 4 میلیون کیوبیت فیزیکی نیاز خواهد بود. به عبارت دیگر، تراشه Willow هیچ تغییری در این جدول زمانی ایجاد نمی‌کند.

اگرچه محققان چینی مدعی شده‌اند که با استفاده از رایانه‌های کوانتومی بسیار کوچک، تنها با چند صد یا هزار کیوبیت، می‌توانند روش‌های جدیدی برای شکستن رمزنگاری RSA پیدا کنند، اما کارشناسان امنیت این ادعاها را به چالش کشیده‌اند.

گوگل یکی از شرکت‌هایی است که برای مقابله با تهدید بالقوه شکستن رمزنگاری، به سمت رمزنگاری پساکوانتومی یا PQC حرکت کرده است. این تصمیم پس از افشاگری‌های ادوارد اسنودن مبنی بر سرمایه‌گذاری آژانس‌های اطلاعاتی مانند NSA روی تحقیقات رایانه‌های کوانتومی برای شکستن رمزها، اتخاذ شد.

چند سال پیش، موسسه NIST مسابقه‌ای برای توسعه استانداردهای رمزنگاری مقاوم در برابر کوانتوم برگزار کرد. در ماه اگوست، NIST سه الگوریتم نهایی را انتخاب و استانداردهایی برای ادغام آن‌ها در محصولات و سیستم‌ها منتشر کرد. آن‌ها قصد دارند تا پایان سال یک یا دو الگوریتم دیگر را نیز انتخاب کنند.

اندیشکده امنیتی RAND Corporation در سال 2023 پیش‌بینی کرد که در صورت ظهور یک رایانه کوانتومی با قابلیت شکستن رمز RSA ، موجی از اقدامات برای ارتقای سیستم‌ها به رمزنگاری پساکوانتومی آغاز خواهد شد. آن‌ها معتقدند که «به محض ساخت یک CRQC، اکثر سازمان‌های آسیب‌پذیر بلافاصله اقدام به ارتقای تمام سیستم‌های ارتباطی خود به رمزنگاری پساکوانتومی خواهند کرد.»

 

منبع خبر