- 2025-02-04
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
چگونه استرس یادگیری را مختل میکند
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، استرس در نتیجه تهدیدات یا فشارهای محیطی ایجاد میشود و سیستم عصبی را از حالت آماده به کار به حالت هشدار فعال تغییر میدهد. استرس در برخی موارد ممکن است تأثیرات مثبتی داشته باشد.
برای مثال در بعضی موارد انگیزه و تمرکز را افزایش میدهد و در مواجهه با چالشها و رقابتها، انگیزه مناسبی برای پیشرفت و بهبود فراهم میکند اما استرس در سطوح بالا و بدون مدیریت مناسب میتواند تأثیرات منفی داشته باشد که نه فقط در محیط تحصیلی، بلکه در سایر زمینههای زندگی نیز تأثیرگذار است و میتواند در روابط اجتماعی، کار، و سایر زمینههای زندگی تأثیرات منفی داشته باشد.
بنابراین، مدیریت آن در همه جوانب زندگی مهم است. استرس با کاهش تمرکز و توجه دانشآموزان و ایجاد مشکلات حافظه و فراموشی، میزان یادگیری دانشآموزان را تا حد زیادی کاهش میدهد. دانشآموزان دچار استرس ممکن است با مشکلاتی مانند عدم تمرکز در کلاس درس، افت تحصیلی، عدم یادگیری دروس و کاهش اعتماد به نفس وعدم اطمینان مواجه شوند.
بنابراین در برخورد با دانشآموز استرسی و مضطرب،باید به نیازهای روانی وعاطفی اوتوجه ویژهای داشت.به منظور کاهش تأثیر استرس بر فرآیند یادگیری دانشآموزان، لازم است شرایط محیطی آرام و حمایتگرانه باشد و مهارتهای مدیریت استرس مانند تمرکز بر تنفس عمیق، تمرینات تمرکز و آرامش و تکنیکهای مدیتیشن آموزش داده شود.
علاوه بر این تشویق دانشآموز به بیان احساسات و نگرانیهای خود و ارائه راه حلهای مناسب میتواند نقش مهمی در کاهش استرس او ایفا کند. حمایت و پشتیبانی خانواده و کادر آموزشی در کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس دانشآموزان از اهمیت زیادی برخوردار است.
ارسال دیدگاه