- 2025-12-07
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
چه کسانی واقعاً از مصرف روزانه مولتیویتامین سود میبرند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از scitechdaily، نتایج پژوهش جدیدی از مؤسسه Mass General Brigham نشان میدهد مصرف روزانه مولتیویتامین در بلندمدت میتواند خطر ابتلا به پرفشاری خون را کاهش دهد و فشار خون را در برخی از سالمندان پایین بیاورد اما نه برای همه افراد به یک اندازه.
مولتیویتامینها ترکیباتی فشرده از ویتامینها و مواد معدنی ضروری هستند که برای جبران کمبودهای تغذیهای حتی در رژیمهای نسبتاً متعادل طراحی شدهاند.
با این حال، یافتههای جدید نشان میدهد که در کل جمعیت سالمندان، مولتیویتامین اثر معناداری بر فشار خون ندارد. اما در افرادی که کیفیت رژیم غذایی ضعیفتری دارند یا کسانی که در ابتدای مطالعه فشار خون طبیعی داشتهاند، کاهش خفیف اما قابلتوجه فشار خون مشاهده شده است.
این نتایج در نشریه علمی American Journal of Hypertension منتشر شده است.
نظر پژوهشگران
دکتر ریکوتا هامایا، نویسنده مسئول مطالعه، میگوید:«تغذیه یکی از ارکان اصلی کنترل فشار خون است. نتایج ما نشان میدهد که مولتیویتامین روزانه میتواند برای افرادی که دریافت تغذیهای ضعیفی دارند، در کاهش خطر پرفشاری خون مفید باشد.»
دکتر هاوارد سسو، نویسنده ارشد تحقیق نیز تأکید میکند:«به نظر میرسد مولتیویتامین راهحل یکسان برای همه نیست، اما میتواند برای گروههای مهمی از سالمندان سودمند باشد.»
طراحی مطالعه چگونه بود؟
این پژوهش بر اساس دادههای مطالعه بزرگی به نام COSMOS انجام شد؛ یک کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترلشده با دارونما که اثر عصاره کاکائو و مولتیویتامین را بر سلامت سالمندان آمریکایی بررسی میکند.
در این تحلیل:
۸۹۰۵ نفر سالمند بدون سابقه فشار خون بالا
به مدت متوسط ۳.۴ سال
یا روزانه مولتیویتامین Centrum Silver مصرف کردند یا دارونما.
همچنین تغییرات فشار خون طی دو سال در دو گروه دیگر بررسی شد:
نتایج اصلی مطالعه
در کل جمعیت: تفاوت معناداری بین مصرف مولتیویتامین و دارونما در بروز فشار خون بالا مشاهده نشد.
در افراد با رژیم غذایی ضعیفتر: مصرف مولتیویتامین باعث کاهش خطر پرفشاری خون شد.
در افراد با فشار خون طبیعی در شروع مطالعه: کاهش خفیف اما معنادار فشار خون ثبت شد.
کیفیت رژیم غذایی با دو شاخص معتبر AHEI و aMED سنجیده شده بود.
نتیجهگیری پژوهشگران
پژوهشگران تأکید میکنند که برای بررسی دقیقتر اثر مولتیویتامین باید مطالعات بیشتری روی جوانان و افراد میانسال و همچنین روی گروههایی با وضعیت تغذیهای متفاوت انجام شود.

ارسال دیدگاه