چطور پوست سیب‌زمینی را به یک خوردنی خوشمزه تبدیل کنیم؟

مناسب برای 3 تا 4 نفر زمان آماده‌سازی 5 دقیقه زمان پخت 20 دقیقه پوست سیب‌زمینی عموماً زباله محسوب شده…

مناسب برای

3 تا 4 نفر

زمان آماده‌سازی

5 دقیقه

زمان پخت

20 دقیقه

پوست سیب‌زمینی عموماً زباله محسوب شده و دور ریخته می‌شود. با این حال این بخش دور ریختنی نه تنها خواص بی‌نظیری دارد، بلکه می‌تواند به یک میان‌وعده ترد و فوق‌العاده لذیذ تبدیل شود که تنها با سه ماده اولیه و در ۲۰ دقیقه آماده می‌شود.

با ما همراه باشید تا در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه چیپس پوست سیب‌زمینی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه چیپس پوست سیب‌زمینی

برای درست کردن این چیپس بسیار سبک و ترد، ابتدا سیب‌زمینی‌ها را با دقت بشویید، پوست آن‌ها را جدا کرده و کاملا خشک کنید. سپس آن‌ها را با کمی روغن، نمک و چاشنی‌های دلخواه مخلوط کرده و با یکی از روش‌های پخت در فر، ایرفرایر یا سرخ کردن آماده کنید.

رسپی این میان‌وعده خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه مطلب بخوانید.

مواد لازم برای چیپس پوست سیب‌زمینی برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازپوست سیب‌زمینی140 گرم (حدود 6 عدد سیب‌زمینی‌ متوسط)روغن زیتون2 قاشق غذاخورینمک½ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: پوست سیب‌زمینی‌ها را بگیرید

سیب‌زمینی‌ها را به خوبی بشویید یا برس بکشید، سپس با یک پوست‌کن سبزیجات، پوست آن‌ها را به صورت نوارهای بلند و نازک جدا کنید.

اگر راحت‌ترید، از چاقو استفاده کنید، اما مراقب باشید گوشت زیادی از سیب‌زمینی را جدا نکنید، در غیر این صورت چیپس شما ترد نخواهد شد.

مرحله دوم: پوست‌های سیب‌زمینی‌ را آماده کنید

بهتر است پوست‌های سیب‌زمینی را حدود ۳۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید تا نشاسته اضافی آن‌ها گرفته شود.

سپس پوست‌ها را آبکش کرده و با دستمال کاغذی یا نخی به خوبی خشک کنید. دقت کنید که کاملاً خشک شوند تا چیپس شما واقعاً ترد شود.

مرحله سوم: پوست‌ها را مزه‌دار کنید

در یک کاسه، پوست سیب‌زمینی را با روغن و نمک مخلوط کنید تا کاملا به آن‌ها آغشته شوند؛ چاشنی‌ها کاملاً سلیقه‌ای هستند، پس شما می‌توانید از پودر سیر، پودر پیاز، فلفل، پاپریکا یا هر ادویه‌ دلخواه دیگری نیز استفاده کنید.

همچنین، شما می‌توانید از هر نوع روغنی استفاده کنید، فقط توجه داشته باشید که فر با دمای بالایی کار می‌کند، پس از روغنی استفاده کنید که بتواند حرارت را تحمل کند.

طرز تهیه چیپس پوست سیب‌زمینی

مرحله چهارم: پوست‌ها را در سینی فر بچینید

یک سینی بزرگ فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و پوست‌ها را به صورت یک لایه روی آن بچینید. نیازی نیست حتماً آن‌ها را از هم جدا کنید، فقط تا حد ممکن روی هم قرار نگیرند.

اگر کاغذ روغنی ندارید، نگران نباشید، شما میتوانید آن را در خانه تهیه کنید یا از جایگزین‌های کاغذ روغنی استفاده کنید.

مرحله پنجم: فر را گرم کنید و پوست سیب‌زمینی‌ها را بپزید

درجه فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید و اجازه دهید کاملاً داغ شود. سپس سینی فر را درون فر قرار داده و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید.

بعد از 10 دقیقه، آن‌ها را هم بزنید. اگر برخی از پوست‌ها در لبه‌های بیرونی بیشتر برشته شده‌اند، آن‌ها را به مرکز منتقل کنید و بالعکس. سپس ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا ترد و طلایی شوند. با دقت آن‌ها را زیر نظر بگیرید، چون ممکن است خیلی سریع بسوزند.

طرز تهیه چیپس پوست سیب‌زمینی در فر

مرحله ششم: چیپس پوست سیب‌زمینی را سرو کنید

این چیپس‌ها به تنهایی بسیار خوشمزه هستند، با این‌حال شما می‌توانید آن‌ها را در کنار غذاهایی مانند همبرگر، پیتزا و انواع دیگر فست‌فود سرو کنید.

طرز تهیه چیپس پوست سیب‌زمینی در ایرفرایر

برای درست کردن این چیپس در ایرفرایر، ابتدا پوست‌ها را طبق مراحل گفته شده آماده و مزه‌دار کنید. سپس، ایرفرایر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) گرم کنید و پوست‌ها را به مدت ۸ دقیقه بپزید.

در نیمه راه، سبد را بیرون آورده و تکان دهید، سپس به پخت ادامه دهید. اگر چیپس‌ها به اندازه دلخواه شما ترد نشده‌اند، ۲ یا ۳ دقیقه دیگر به آن‌ها زمان دهید.

سرخ کردن پوست سیب‌زمینی

در یک قابلمه بزرگ و گود، روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا دماسنج مخصوص سرخ کردن، دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) را نشان دهد.

سپس پوست‌های سیب‌زمینی را حدود ۵ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و کاملاً ترد شوند. در ادامه آن‌ها را روی بشقابی که با دستمال کاغذی پوشانده‌اید، منتقل کنید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود و کمی نمک و فلفل روی آن‌ها بپاشید.

نکات و فوت‌و‌فن های طرز تهیه چیپس پوست سیب‌زمینی

در ادامه به نکات مهم در تهیه این چیپس اشاره خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

از پوست سیب‌زمینی که سبز شده، استفاده نکنید.اگر به طور همزمان مقدار زیادی سیب‌زمینی پوست نمی‌گیرید، می‌توانید پوست آن‌ها را طی چند روز جمع‌آوری کنید، اما حتماً پوست‌ها را در آب بگذارید و تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.بلافاصله بعد از پوست گرفتن، پوست‌ها را با آب بپوشانید، در غیر این صورت اکسید شده و قهوه‌ای می‌شوند که اگرچه مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما ظاهر زیبایی نخواهند داشت.بعد از شستن، پوست‌ها را با دستمال کاغذی خوب خشک کنید؛ در غیر این صورت، به جای برشته شدن، بخارپز می‌شوند.زمان پخت این چیپس‌ها به نازکی پوست آن‌ها بستگی دارد؛ پس از ۱۰ دقیقه اول پخت، مراقب آن‌ها باشید. ممکن است تنها به چند دقیقه دیگر نیاز داشته باشند یا شاید ۱۰ دقیقه دیگر زمان ببرند.برای تهیه چیپس سرکه نمکی، پوست‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در سرکه سفید خیس کنید و سپس مراحل دستور را ادامه دهید.این چیپس‌ها بهتر است تازه و گرم از فر بیرون آمده و میل شوند. با این حال، می‌توانید بعد از خنک شدن، آن‌ها را تا یک هفته در یک ظرف دربسته نگهداری کنید. برای سرو مجدد، آن‌ها را با حرارت کم در ایرفرایر یا فر دوباره گرم و ترد کنید.

نیمی از فیبر سیب‌زمینی در پوست آن قرار دارد که معمولاً دور ریخته می‌شود. علاوه بر این، پوست سیب‌زمینی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و حتی مواد مغذی بیشتری نسبت به خود سیب‌زمینی دارد.

این رسپی از بخش آشپزی مجله اکالا، راهی بسیار خوشمزه برای صرفه‌جویی در هزینه، کاهش دورریز غذا و بهره‌مندی کامل از خواص پوست سیب‌زمینی است. پس دیگر پوست‌های سیب‌زمینی خود را دور نریزید!

منابع: MarcellinainCucina / TheButteredHome /FoodNetwork

من سورین صیادی هستم و از بچگی تقریباً تمام وقت آزادم را صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! بیشتر به ژانرهای اکشن، جنایی و هیجان‌انگیز علاقه دارم، اما ژانرهای دیگر را هم دنبال می‌کنم.
خیلی خوشحالم که می‌توانم این لذت بزرگ از زندگی را با دیگران به اشتراک بگذارم و فیلم‌ و سریال‌های مورد علاقه‌ام را به شما معرفی کنم.

منبع خبر