• 2025-04-29
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

وقتی درد گرانی دارو از سرطان بدتر است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اعتماد، برای بیماران مولتیپل میلوما (نوعی سرطان خون) درد فقط درد بیماری و…
وقتی درد گرانی دارو از سرطان بدتر است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اعتماد، برای بیماران مولتیپل میلوما (نوعی سرطان خون) درد فقط درد بیماری و اضطراب از آینده نیست. آنها برای پیدا کردن و دریافت مهم‌ترین داروی خود، دچار مشکلی به نام گرانی باورنکردنی دارو هستند. داروی «دارزالکس» پیشرفته‌ترین داروی ضد این نوع سرطان است و داروخانه‌های دولتی بدون بیمه و با قیمت 55 میلیون تومان آن را به بیماران عرضه می‌کنند.

یکی از بیماران که بیش از شش سال است به این درد مبتلاست، می‌گوید: «پزشک برای یک دوره درمان من 36 عدد از این دارو را تجویز کرده. به این ترتیب کل دوره درمان برای من حدود 2میلیارد تومان هزینه دارد در حالی که در ترکیه این دارو به قیمت 19میلیون تومان ارایه می‌شود. جمعی از ما مبتلایان حتی می‌خواستیم برای تامین دارویمان به ترکیه برویم، منتها دارو باید در شرایط استاندارد و برودت به ایران وارد شود و همین موضوع باعث شده دست ما از این امکان هم کوتاه بماند.» موضوع قیمت باورنکردنی دارو تنها به این یک قلم محدود نمی‌شود. دو قلم داروی ضدسرطان دیگر به نام‌های کارفیزومیب و پومالیدومایلد با وجود اینکه در داخل تولید می‌شوند، در ماه میلیون‌ها تومان هزینه به بیمار تحمیل می‌کنند. در شهرستان‌ها وضع از این هم غم‌انگیزتر است و کمبود دارو و گران بودن هزینه‌های دیگر مانند آزمایش‌های دوره‌ای وضع این بیماران را وخیم‌تر هم می‌کند.

گروه بیماران مبتلا به مولتیپل‌میلوما که به بیش از 350 نفر می‌رسد، بارها از مسوولان خواسته‌اند و نامه نوشته‌اند تا این داروی مهم تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما هر بار این بهانه را می‌شنوند که دارو از طرف وزارتخانه تایید نشده. در حالی که دارو چهار سال است توسط داروخانه‌های هلال احمر توزیع می‌شود.حتی با همین قیمت بالا هم دارو آسان پیدا نمی‌شود. بعد از طی مراحل اداری و کمیسیون و غیره بیمار باید صبر کند تا از یکی از داروخانه‌های هلال احمر تماس بگیرند و تعداد کمی از دارو را به قیمتی گزاف تحویل دهند.

خواسته بیماران مبتلا به مولتیبل میلوما این است که داروی دارزالکس که در حال حاضر از طرف داروخانه‌های هلال احمر به این افراد تحویل می‌شود، تحت پوشش بیمه قرار گیرد. بیماری سرطان به خودی خود بار بزرگی بر دوش خانواده می‌گذارد، از هزینه تا بیکاری و ناتوانی و اضطراب مدام از سرنوشت خود و بقیه، در صورتی که با تامین هزینه‌ها و داروهای این بیماران می‌توان در بسیاری از موارد آنها را درمان یا طول عمرشان را اضافه کرد یا دست‌کم کیفیت زندگی را در زمان حیات بهبود بخشید. از دیدگاه اقتصادی حتی، مرگ بیماران مبتلا و پاشیدن ارکان خانواده، هزینه اقتصادی بسیار بیش از حمایت از درمان این افراد برای جامعه ایجاد می‌کند. هر یک از ما ممکن است روزی بیمار شویم و به حمایت نیاز داشته باشیم.

منبع خبر

بیا تو صدا