• 2025-04-29
  • 5 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

وضعیت سلامت در یزد نگران کننده شد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، گفت: شاخص‌های سلامت در یزد نگران‌کننده…
وضعیت سلامت در یزد نگران کننده شد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، گفت: شاخص‌های سلامت در یزد نگران‌کننده است و بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر در این استان آمار بالایی دارد.

 محمدهادی فرحزادی در جمع خبرنگاران اظهارداشت: عدالت در سلامت و نظام ارجاع از مهمترین اولویت‌های بهداشتی در استان یزد است که آن را با جدیت دنبال می‌کنیم تا بتوانیم به اهداف تعیین شده دست یابیم.

 وی افزود: اکنون شاخص بیماری‌های غیرواگیر در استان یزد وضع مناسبی ندارد و در بسیاری از شاخص‌های آن‌ها رتبه‌های اول و دوم را داریم.فرحزادی ادامه داد: از ۱۰ نوع سرطان شایع کشور در ۵ بیماری رتبه‌های اول و دوم را داریم و در دیابت جزو ۳ استان نخست، و در تحرک بدنی هم جزو ۳ استان آخر کشور هستیم.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، افزود: ارتقای سواد سلامت عمومی و افزایش تاب‌آوری اجتماعی و حذف باورهای نادرست از دیگر اولویت‌هایی است که در جامعه داریم و به دنبال اجرای آن‌ها هستیم.

فرحزادی گفت: «وارنیش فلوراید» یکی از اقدامات استاندارد و عملی است که برای تضمین سلامت دهان و دندان به رایگان برای دانش آموزان انجام می‌شود اما متاسفانه به دلیل باورهای نادرست اجرای این طرح به ۲۵ درصد هم نرسیده است.

وی  اظهارداشت: جمعیت کل استان یزد بر اساس سامانه سیب، یک میلیون و ۳۷۵ هزار و ۲۶۳ نفر است و خدمات بهداشتی در ۳۷۳ واحد بهداشتی در کل استان یزد ارائه می‌شود که از این تعداد ۹ شبکه بهداشت و درمان شهرستان، ۳ مرکز بهداشت شهرستان، ۹۳ مرکز خدمات جامع سلامت، ۹۳ پایگاه سلامت و ۱۷۲ خانه بهداشت است.

اجرای طرح پزشک خانواده

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: برنامه پزشک خانواده در تمامی روستاها و شهرهای با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت استان یزد اجرا می‌شود و به غیر از سیستم ارجاع که به طور کامل به اجرا درنیامده، در موارد دیگر کاملا اجرایی شده است.

فرحزادی با بیان این که حدود ۳۶۰ هزار نفر از جمعیت استان یزد مشمول طرح پزشک خانواده هستند، افزود: تمامی مراکز بهداشتی در استان یزد کارشناس تخصصی تغذیه دارند که کاملا رایگان مشاوره تغذیه را به مردم ارائه می‌دهند اما درصد مراجعه مردم به این کارشناسان بسیار پایین است .

وی با اشاره به این که کارشناسان روان‌شناسی که تمامی دوره‌های لازم را پشت سر گذاشته اند هم در این مراکز حضور دارند اما این افراد هم با مراجعه پایینی از سوی مردم مواجه هستند، تاکیدکرد: مداوای ۳ نوع سرطان شایع دهانه رحم، سینه و روده بزرگ را تقریبا به طور رایگان در این مراکز انجام می‌دهیم اما مردم از این خدمات استقبال چندانی نمی کنند و اصحاب رسانه باید نسبت به فرهنگ سازی در این حوزه اقدام‌های بیشتری انجام دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: غربالگری سلامت روان برای ۱۵۶ هزار و ۵۳۱ نفر در استان یزد انجام شده است که از این تعداد ۷۶۰۴ نفر دچار یکی از اختلالات روانی بودند و به همین دلیل وارد مراحل درمان شدند.

فرحزاد اظهار داشت: در غربالگری سلامت اجتماعی هم برای ۱۵۱ هزار و ۲۵۳ نفر انجام شده که ۱۷۹۷ نفر همسر آزاری ثبت و در پیمایش مرتبط انجام شده مشخص شده است که مردان یزدی در خشونت کلامی در کل کشور جزو رتبه‌های اول بوده‌اند.

وی گفت: در بسیج سلامت نوروزی هم که از ابتدای اسفندماه پارسال تا ۱۵ فروردین ماه امسال انجام  شد، توانستیم در میان دانشگاه‌های تیپ۲، رتبه ۵ را به خود اختصاص دهیم.

منبع خبر

بیا تو صدا