- 2025-01-16
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- بینالملل
واکنش مقامهای اروپایی به توافق بر سر آتش بس در غزه
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، اعلام رسمی برقراری آتش بس بین جنبش مقاومت فلسطین حماس و رژیم صهیونیستی واکنش های مقام های اروپایی را هم به دنبال داشته است.
«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان در واکنش به این توافق در پلتفرم ایکس اعلام کرد که توافق بر سر آتش بس میان رژیم صهیونیستی و حماس در نوار غزه نشان دهنده فرصتی برای پایان پایدار جنگ است. وی تاکید کرد: اکنون این توافق باید به طور مداوم اجرا شود.
وی افزود: اکنون همه گروگان ها باید آزاد شوند و اجساد گروگان های مرده برای وداع شرافتمندانه به خانواده هایشان تحویل داده شود. صدر اعظم آلمان گفت: آتشبس فرصتی برای پایان پایدار جنگ و بهبود وضعیت بد انسانی در نوار غزه فراهم میکند. وی افزود: ما به تلاش ها برای ادامه روند کار ادامه می دهیم.
«آنالنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان هم با استقبال از این توافق تاکید کرد که فرصت آتش بس در نوار غزه نباید از دست برود. این مقام آلمانی نوشت: در این ساعات امیدواری وجود دارد که گروگان ها بالاخره آزاد شوند و مرگ در غزه به پایان برسد. همه کسانی که مسئولیت دارند باید از این فرصت استفاده کنند.
بیشتر بخوانید
62 شهید طی یک روز در حملات صهیونیستها به نوار غزه
وزیر دارایی اسرائیل توافق آتش بس در نوار غزه را فاجعه خواند
«اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپاهم از توافق آتشبس در نوار غزه بین اسرائیل و حماس و آزادی گروگانهای باقی مانده استقبال کرد.
فون در لاین در پلتفرم X نوشت: این توافق برای کل منطقهای که مردم آن رنج های بی حد و حصر را برای مدت طولانی متحمل شده اند، امید می آورد. وی از رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت حماس خواست تا توافق را به طور کامل اجرا کنند.
سایر کشورها و سازمان ها نیز از این توافق استقبال می کنند. کایر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، این خبر را یک پیام دیرهنگام خواند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم گفت که اکنون اولویت کاهش درد و رنج عظیم مردم در نوار غزه است. وی افزود: سازمان ملل آماده حمایت از این توافق است.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه نیز اعلام کرد که توافق بر سر آتش بس برای نوار غزه گام مهمی برای ثبات در کل منطقه است. وی افزود: ترکیه به کار برای راه حل دو کشوری برای مناقشه چند دههای بین اسرائیل و فلسطینی ها ادامه خواهد داد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم پس از 15 ماه کشتار غیرقابل توجیه، از تسکین عظیم مردم در نوار غزه و امیدواری برای آزادی گروگان ها و خانواده های آنها صحبت کرد. وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد که این آتش بس باید اجرا شود و دائمی باشد. وزارت خرجه فرانسه اعلام کرد: باید به وضعیت اضطراری بشردوستانه در غزه پاسخ داده شود و کار بازسازی باید فوراً آغاز شود.
دولت فرانسه خواستار بازگشایی سریع تمام نقاط دسترسی به نوار غزه شد. وزارت امور خارجه در پاریس اعلام کرد که رژیم صهیویستی باید کار سازمان های بینالمللی و امدادگران بشردوستانه را مطابق با قوانین بینالمللی و دستورات دیوان بینالمللی دادگستری تسهیل کند. این وزارتخانه اعلام کرد که بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطینی که برای اداره این سرزمین فلسطینی فراخوانده شده است، باید آماده شود.
نخست وزیر اسپانیا نیز با استقبال از این توافق، آن را برای دستیابی به ثبات منطقهای حیاتی خواند.
«ماریا مالمر استنرگارد»، وزیر خارجه سوئد نیز توافق آتشبس را پیشنیاز راهحل دو کشوری خواند.
وزارت خارجه اتریش نیز با استقبال از امضای توافق آتشبس، از آمریکا مصر و قطر برای میانجی گری به منظور دستیابی به توافق قدردانی کرد. دولت ایتالیا هم این توافق را فرصتی برای افزایش کمکهای بشردوستانه به ساکنان نوار غزه توصیف کرد.
محمد بن عبدالرحمن آلثانی، نخست وزیر قطر شب گذشته به طور رسمی توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی را اعلام کرد. این توافق که با میانجیگری قطر، آمریکا و مصر انجام شده از روز یکشنبه 19 ژانویه (30 دی) اجرا خواهد شد.
ارسال دیدگاه