- 2025-01-03
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
همهگیری ویروس آنفلوانزا در کشور به مرز هشدار رسید + اسامی شهرهای پرخطر
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از گجت نیوز، هر فصلی بیماریهای مخصوص به خود را دارد و زمستان با آنفلوانزا و سرماخوردگی شناخته میشود. شاید این بیماری جزو وحشتناکترین بیماریهای همهگیر تاریخ نباشد، اما به هر حال میتواند در صورت رعایت نکردن، عواقب جبران ناپذیری به بار آورد. اخیرا شیوع بیماری آنفلوانزا به ۲۲ درصد رسیده که زنگ خطری برای اشاعه هر چه بیشتر آن در سراسر کشور است. به اعتقاد مینو محرز، رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران، به منظور پیشگیری از ابتلای به آنفلوانزا، بهترین راه واکسن زدن است.
در روزهای اخیر به تعداد مبتلایان آنفلوانزا اضافه شده و وضعیت بحرانی شده است. وزارت بهداشت و درمان ضمن اشاره به ابتلای تعداد بیشتری از مردم به این بیماری، روند کلی آن را صعودی عنوان کرده است. آمارها نشان میدهد که دو هزار نفر در استان خراسان شمالی به آنفلوانزا مبتلا شده که علائم بیماری تنفسی داشتهاند.
متاسفانه وضعیت استانهای گیلان، اصفهان و تهران بحرانی گزارش شده و تعداد مبتلایان روز به روز در حال افزایش است. در صورتی که این شرایط همچنان ادامه پیدا کند، فرآیند درمان بیمارانی که بستری شدهاند با مشکل مواجه میشود. شوربختانه در دوران کرونا دیدیم که همزمان با پر شدن بیمارستانها و تکمیل شدن ظرفیتها، پروسه درمان به کلی مختل شد و به تعداد مبتلایان اضافه گردید.
ویروس آنفلوانزا سریع انتقال پیدا میکند
یکی از روشهای انتقال ویروس آنفلوانزا، سرفه کردن فرد مبتلا حتی از فاصله ۱ متری است. برای اینکه درگیر بیماری نشوید، بهتر است نکات بهداشتی را رعایت کنید و همچون دوران کرونا، دستهای خود را به مدت چند دقیقه با آب و صابون بشویید. آمارها نشان میدهد که طی ماههای اخیر، نمودار مبتلایان به تدریج افزایش یافته و تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است.
در حال حاضر بسیاری از مراکز درمانی مملو از جمعیتی است که دچار آنفلوانزا شدهاند و آمار کلی تا این لحظه، ۲۲ درصد است. از آنجایی که ویروس آنفلوانزا به سرعت شیوع پیدا میکند، باید رعایت بهداشت در اولویت قرار بگیرد و از حضور در اماکن پرجمعیت خودداری شود.
یکی از اخبار ناگواری که پیرامون بیماری آنفلوانزا منتشر شده، فوت تعدادی از هموطنان عزیزمان است. به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، ۹ بیمار مبتلا به آنفلوانزا در این شهرستان فوت کردهاند. در سایر استانها نیز وضعیت بحرانی اعلام شده و مرگ و میر وجود دارد.
تجربه دوران کرونا به مردم در سراسر جهان ثابت کرده که تنها راه برای مقاومت در برابر ویروسهای این چنینی، رعایت نکات بهداشتی شامل ماسک زدن، عدم حضور در مکانهای اجتماعی و پرجمعیت، شستن دست و صورت با آب و صابون و… است.
وضعیت تا اردیبهشت ماه صعودی خواهد بود
به اعتقاد یکی از متخصصان بیماریهای عفونی، بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا، تزریق واکسن مربوطه است. متاسفانه پیشبینی میشود که تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، پیک بیماری ادامهدار باشد و از آنجا که تا سال آینده راه درازی در پیش داریم، بهتر است واکسن بزنید. یکی از شایعاتی که سالهاست بین مردم دست به دست میشود، راجع به واکسن آنفلوانزا و اثربخشی آن در پاییز است. مینو محرز میگوید:
این باور که تزریق واکسن آنفلوانزا زمان دارد و بعد از آن تأثیری نخواهد داشت باور اشتباهی است. با توجه به اینکه ما الان در پیک این بیماری به سر می بریم، قبل از هر چیز تزریق واکسن باید در دستور کار قرار بگیرد.
به گفته ایشان، ویروس مذکور برای همه خطرناک بوده و فرقی نمیکند که کودک باشید یا سالمند و هر یک از افراد جامعه میتوانند درگیر شوند و البته که برای افراد دارای بیماریهای زمینهای، خطرناکتر خواهد بود. همچنین محرز تأکید کرده است که در صورت ابتلا به ویروس جهش یافته، امکان مرگ و میر وجود دارد.
جهش ویروس آنفلوانزا هر ۱۰ سال یک مرتبه است
خانم محرز به عنوان فوق تخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرده است که میزان بستری بیماران زیاد شده و در صورتی که شرایط به همین منوال ادامه یابد، ارائه خدمات درمانی با مشکل مواجه خواهد شد. ایشان همچنین ضمن تأکید مجدد برای تزریق واکسن گفتهاند:
آنفلوانزا به خطرناکی کرونا نیست اما مسئله اینجاست که این ویروس در ۱۰ سال یک مرتبه جهش پیدا میکند و الان هم نوع جهش یافته آن در حال انتشار است و تنها ایران نیست که درگیر شده و اکثر کشورهای اروپایی نیز میزان ابتلا افزایش یافته و حتی مقامات بهداشتی آمریکا نیز در این زمینه هشدار دادهاند.
تأثیر آلودگی هوا بر شیوع آنفلوانزا
همانطور که احتمالا حدس زدهاید، یکی از مهمترین عوامل تشدید کننده بیماریهای تنفسی، به ویژه آنفلوانزا، آلودگی هوا است. به گفته منوچهز یزدی، متخصص بیماریهای داخلی، وقتی از بیماریهای تنفسی صحبت میکنیم، قطعا آلودگی هوا در آن نقش بسزایی دارد.
با این اوصاف، آنفلوانزا هم یک بیماری تنفسی است و آلودگی بیش از حد میتواند تعداد مبتلایان، خصوصا افراد آسیب پذیر را بیشتر کند. وقتی سیستم تنفسی افراد از آلودگی هوا آسیب دیده باشد، ویروس شرایط بهتری برای رشد و تکثیر دارد و به راحتی فرد مبتلا خواهد شد. یزدی در پایان به میزان کشندگی ویروس جهش یافته اشاره کرد و گفت:
متاسفانه نوع جهش یافته این ویروس که در دنیا شیوع پیدا کرده، میزان کشندگی بیشتری دارد و این به آن معنا نیست که ابتلا مساوی با مرگ و میر است اما برای افرادی که بیماری زمینه ای دارند یا به مشکلات تنفسی و قلبی دچار هستند، میتواند خطرناک باشد.
ارسال دیدگاه