• 2025-02-22
  • 6 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

هشدار سازمان غذا و دارو درباره میکروپلاستیک‌ها در کیسه‌های چای

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،مهدی انصاری دوگانه اظهار داشت: “کیسه‌های چای تجاری اغلب از ترکیب الیاف طبیعی…
هشدار سازمان غذا و دارو درباره میکروپلاستیک‌ها در کیسه‌های چای

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،مهدی انصاری دوگانه اظهار داشت: “کیسه‌های چای تجاری اغلب از ترکیب الیاف طبیعی مانند کاغذ و مواد پلاستیکی نظیر پلی‌پروپیلن یا نایلون ساخته می‌شوند. این مواد برای حفظ ساختار کیسه در آب داغ به کار می‌روند، اما می‌توانند منجر به آزاد شدن ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک در زمان جوشاندن شوند.”

وی افزود: “یک مطالعه منتشرشده در ۲۰۱۹ نشان داد که برخی از کیسه‌های چای می‌توانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک وارد یک فنجان چای کنند. این ذرات با اندازه‌های بسیار کوچک، کمتر از ۵ میلی‌متر برای میکروپلاستیک‌ها و کمتر از ۱۰۰ نانومتر برای نانوپلاستیک‌ها هستند که جداسازی آنها حتی با صافی‌های مخصوص دشوار است.”

انصاری دوگانه با اشاره به اثرات بالقوه این ذرات گفت: “اگرچه هنوز شواهد قاطعی که مصرف این میکروپلاستیک‌ها را با خطرات سلامت انسان مرتبط کند، وجود ندارد، اما مطالعات روی حیوانات نشان می‌دهند که این ذرات می‌توانند موجب التهاب، استرس اکسیداتیو و آسیب‌های سلولی شوند. نانوپلاستیک‌ها به دلیل اندازه کوچک خود می‌توانند وارد بافت‌ها و اندام‌ها شوند، که نگرانی‌های بیشتری را درباره اثرات بلندمدت آن ایجاد کرده است.”

وی پیشنهاد کرد که برای کاهش این خطرات از روش‌هایی همچون استفاده از کیسه‌های چای بدون پلاستیک، چای برگ آزاد یا استفاده از مواد زیست‌تخریب‌پذیر در تولید کیسه‌های چای استفاده شود. همچنین، اعمال قانون‌گذاری‌های دقیق‌تر در این زمینه می‌تواند به کاهش آزادسازی میکروپلاستیک‌ها کمک کند.

در پایان، انصاری دوگانه تاکید کرد: “اگرچه خطرات دقیق مصرف میکروپلاستیک‌ها هنوز کاملاً مشخص نشده، ادامه تحقیقات و استفاده از روش‌های پایدار می‌تواند از تماس با این ذرات و محافظت از سلامت انسان جلوگیری کند.”

منبع خبر