نگران قیمت سیب‌زمینی نباشید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، غلامرضا نوری امروز (پنجشنبه) در سی و هفتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها اظهار…
نگران قیمت سیب‌زمینی نباشید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، غلامرضا نوری امروز (پنجشنبه) در سی و هفتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها اظهار کرد: انقلاب ما بعد از روزهای اول پیروزی با مشکلات زیادی مواجه شد و بعد نیز یکی از بزرگترین جنگ‌ها را تجربه کرد که زمان، امکانات، نیروها و مدیران لایق را از ما گرفت. با این حال، خدمات این نظام کم نیست و نهاد جهاد سازندگی با فرمان امام از دل این انقلاب بیرون آمد که امروز در دنیا روی آن بحث می‌کنند. در دور افتاده ترین نقاط خدمات ارائه شده و امروز در کشور کمتر روستایی داریم که گاز لوله‌کشی در آن نداشته باشیم. ملت ایران شایسته بیش از این‌هاست و ما باید بهترین امکانات دنیا را برای ملت نجیب ایران فراهم کنیم.

وی ادامه داد: در همین ایام فقط در حوزه کشاورزی ۲۷۰۰ پروژه را با اعتبار ۲۵ هزار میلیارد تومان با اشتغال ۱۱۴ هزار نفری به بهره‌برداری می‌رسانیم. در سه ماه سوم بخش کشاورزی در رشد اقتصادی عدد ۲.۹ رشد را تجربه کرد؛ در حالی که در یک سال گذشته این رقم منفی بود. رشد صادرات نسبت به سال قبل از ۳۵ درصد هم گذشته است؛ اگر زمانی محصول ما روی دست ما می‌ماند و خراب می‌شد و مشکلاتی وجود داشت، همه این‌ها امروز به دلار تبدیل شده است. توانستیم مسیر را برای صادرات فراهم کنیم.

گشایش درهای صادرات به روی کیوی

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: کیوی سال گذشته تحریم بود اما امسال همان کیوی صادر می‌شود. آنقدر صادر می‌شود که متاسفانه در داخل قیمت آن ۱۵۰ درصد رشد پیدا کرده است؛ در گذشته هیچ صادراتی نداشتیم و حالا گام مثبتی برداشتیم. محصول به محصول سیاست‌گذاری کردیم که صادرات را افزایش دهیم. قبل از این‌که خارجی‌ها بگویند در داخل می‌گفتند پسته تحریم است در حالی که چنین مساله‌ای وجود نداشت. حالا صادرات پسته نسبت به سال گذشته بیشتر شد.

امسال کمترین واردات را در چای و برنج داریم

وی با بیان این‌که نباید بدون اطلاع از آخرین وضعیت صنف‌ها بگوییم وزارت کشاورزی اشتباه کرده است، گفت: در قیمت گذاری برای اولین بار برنج کیفی را قیمت گذاری کردیم ،در حالی که تا به حال کسی قیمت گذاری نکرده بود. قیمت چای را ۳۰ درصد بالا بردیم، قیمت پیله طرح ابریشم را ۵۳ درصد بالا بردیم. امسال کمترین واردات را در چای و برنج داریم؛ آیا این‌ سیاست‌ها اشتباه است؟ باید از برنج کار و چای کار شمالی و از زعفران کار خراسانی بپرسیم که حالشان چگونه است؟ آیا تاکنون خود کشاورز با قیمت مناسب محصول را فروخته است؟ 

امسال هیچ محصولی روی دست تولیدکننده نمانده است

نوری ادامه داد: ما سیاست پایدار را ایجاد کردیم که همه زعفران کاران خودشان محصولشان را به قیمت بفروشند. آیا این سیاست‌ها اشتباه است؟ سیاست‌ها در چند ماه گذشته در جهت حمایت از تولید بوده است. در سال‌های گذشته انواع میوه‌ها خراب می‌شد اما کسی امسال گفت محصولات روی دست ما مانده است؟ ما از نقدهای شما راهکارهای خوبی درآوردیم. نگاه اولمان به تولید کننده و حمایت از تولید است. امسال مطالبات تمام سه سال گذشته را پرداخت کردیم و برای اولین بار مطالبات همه گندم کاران، سویا کاران و چایکاران را پرداخت کردیم. 

وی با بیان این‌که تولید باید برای کشاورز اقتصادی باشد، گفت: البته این مساله می‌توانست بازار را دچار مشکل کند. در این کار هم سیاست گذاری شد که مدیریت شود تا سفره مردم مراقبت شود. اگر جایی دیدیم دست دامدار دامی مانده است، بلافاصله اقدام به خرید کردیم؛ هر جا قیمت متعادل شد دیگر خرید را قطع کردیم.

افزایش قیمت سیب‌زمینی تقصیر واسطه‌ها بود

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به قیمت مواد غذایی گفت: تغییرات قیمت گوشت قرمز نسبت به سال گذشته ۱.۴ ± درصد است؛ قیمت دام زنده را بالا بردیم و سود واسطه‌ها را کم کردیم. نوسانات قیمت مرغ ۳ ± درصد بوده است. این مساله همیشه در کشور مشکل بوده اما امروز نظم دارد و با روال ثابت و تحت کنترل کارش پیش می‌برد. اگر قیمت سیب زمینی بالا رفته به دلیل عدم همکاری واسطه‌ها بود و نباید این کار را می‌کردند؛ برای سودجویی بیشتر این کار را کردند. اولین ابزار مهم برای این کار این بود که مرز را می‌بستم و اعلام می‌کردم خروج سیب زمینی ممنوع است تا قیمت‌ها پایین بیاید اما قانون منع کردند.

سود یکساله کشاورز کمتر از ۳۰ درصد؛ سود یک‌شبه مغازه‌دار ۱۲۰ درصد!

وی ادامه داد: با این حال خداراشکر اخیرا سران قوا به ستاد تنظیم بازار اجازه دادند تا بتوانیم کنترل کنیم. قیمت جهانی کره و روغن در بازار جهانی به شدت افزایش پیدا کرد و ما هم نمی‌توانستیم مانع از صادراتش شویم. البته تشکل‌ها در این خصوص همکاری خوبی داشتیم؛ در مورد سیب زمینی هم همکاری‌هایی در حال صورت گرفتن است که قیمت آن کاهش پیدا کند به تعادل برسد. ما نمی‌خواهیم قیمت گذاری کنیم و با اعلام عددی در بازار بهم ریختگی ایجاد کنیم. البته وزارت جهاد کشاورزی تا مرحله عمده فروشی مسئول است. ما هم انتقاد داریم؛ تعقیب کردیم که مغازه دار  سیب را در میدان تره‌بار ۳۶ هزار تومان و پرتغال را ۳۰ هزار تومان خریده است اما یکی را ۷۵ هزار تومان و دیگر را ۷۰ هزار تومان فروخته است. این انصاف است؟ کشاورز یک سال زحمت می‌کشید اما ۳۰ درصد هم سود نمی‌کند اما مغازه دار با این روند ۱۲۰ درصد سود می‌کند. 

وی درباره امنیت غذایی مردم عنوان کرد: مهم ترین وجه امنیت غذایی است؛ در غزه هم دیدیم هیچ سلاحی جوابگوی دشمن نباید و آخر سر به سلاح غذا روی آوردند. خداراشکر نتوانستند آن را عملی کنند. فقر و نداشتن غذا شوخی بردار نیست و بدترین سلاح است؛ ما هم به آن توجه داریم. درست است وضعیت آب و خاک خوب نیست اما در دولت چهاردهم شعارمان توجه به کارهای کارشناسی و صداقت با مردم است. 

امسال پایین ترین سهمیه ارزی را برای تامین کالاهای اساسی داشتیم

نوری اضافه کرد: امسال پایین ترین سهمیه ارزی را برای تامین کالاهای اساسی داشتیم. قیمت نهاده‌ها نسبت به سال گذشته تقریبا تغییری نکرده است؛ ذرت و سویا افزایش پیدا نکرده است. امسال تورم عمومی نسبت به نقطه مشابه سال گذشته حدود پنج درصد پایین تر است؛ تورم کل ۳۱ درصد است در حالی که سال گذشته حدود ۳۶ درصد بود. فشارها زیاد است و تورم ۳۱ درصدی هم خوب نیست اما وضعیت بهتر شده است. 

وی ادامه داد: واردات و سیاست‌های ارزی کاملا دقیق و شفاف شده است. دستور دادم که همه فرآیندها اطلاع رسانی عمومی شود. این‌که به چه کسی ارز داده شده تا واردات صورت بگیرد در سایت وزارت قرار داده می‌شود و در این راستا می‌خواهیم بگوییم دولت چهاردهم چقدر پاکدست است. سهم هیچ شخص حقیقی و حقوقی و تجاری در واردات و استفاده از ارز ترجیحی بیش از ۱۲ درصد نیست در حالی که روزگاری این عدد به ۴۵ درصد هم می‌رسید. در این سیاست‌ها منافع کسانی به خطر میفتد و این باعث می‌شود علیه وزیر و رئیس بنویسند. برای ما سفره مردم مهم تر است. با کسی که بخواهد به دنبال سوءاستفاده و سودجویی باشد هیج مماشاتی نداریم و خوشبختانه اختیارات لازم را برای برخورد جدی گرفته‌ایم و این کار را انجام می‌دهیم.

نوری با اشاره به وام مربوط به مکانیزاسیون تراکتور گفت: سه سال بود این وام قطع شده بود اما خود تراکتورسازی را پای کار آوردیم که حساب‌هایش را به بانک کشاورزی بیاورد و از گردش حساب در این بانک تسهیلات تراکتور را برقرار کردیم و دو ماهی است که این کار شروع شده است. 

وزارت جهادکشاورزی درباره عملیات رفع تداخل در کشور بیان کرد: درباره عملیات رفع تداخل تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی به نفع کشاورزان از منابع طبیعی آزاد کرده و اسنادش در حال انتقال است. من روستا زاده و کشاورز زاده هستم و از سطوح پایین کار کردم. قانون رفع تداخل را در مجلس نهم من پیشنهاد دادم و کشاورزان را به خوبی درک می‌کنم. این قانون را به طور جدی دنبال می‌کنم و یک سال هم زمان گذاشتیم تا در کشور اجرا شود. اجرای این قانون باعث می‌شود هزاران پرونده قضایی مختومه شود و مردم به حقشان برسند. 

وی ادامه داد: انتظار داریم همه اعضای شورای عالی استان‌ها و شهرها به ما کمک کنند. ما در ذیل برنامه هفتم برای تشکیل سازمان پیشرفت آبادانی و روستانی از نظرات شورای عالی استان‌ها نیز بهره می‌گیریم و تا پایان سال آینده باید این سازمان را نهایی کنیم. در حال کار هستیم حتما با شورای عالی استان‌ها مشورت می‌گیریم. کشاورزی مهم است و باید از کشاورزان حمایت کنیم. فعالیت‌های کشاورزان باید اقتصادی شود و اگر درآمد باشد روستا هم پابرجا خواهد بود. اراضی کشاورزی مهم‌ترین سرمایه ما برای امنیت غذایی ما هستند و اگر از بین بروند نسل‌های بعدی ما برای همیشه دست نیاز به سوی بیگانگان دراز خواهند کرد.

نوری در پایان با بیان این‌که دولت چهاردهم یک دولت وفاق است، گفت: گاهی به زور می‌خواهند ما را وارد دعوا کنند اما تلاش داریم وارد دعوا نشویم، چراکه فایده‌ای ندارد. شرایط ما طوری نیست که با هم دعوای سیاسی کنیم؛ در شرایط فعلی این مسائل سم است و به اتحاد و همدلی نیاز داریم. امروز وقت کار است و همه باید به منافع ملی فکر کنیم. باید انسجام ملی داشته باشیم تا بدخواهان ما طمع نکنند. این رویه ما در دولت است و دوست داریم همه این کار را پیش بگیرند. 

منبع خبر