- 2025-02-06
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- بینالملل
نگاه صهیونیستها به دولت دوم ترامپ
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش مشرق، در گرماگرم رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، ارزیابی و تحلیل های انبوهی در سرزمینهای اشغالی نسبت به جنس روابط آینده رژیم با آمریکا در صورت پیروزی هریس و یا ترامپ مطرح شد.
بسیاری از کارشناسان صهیونیست پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، در تحلیل های خود جانب دونالد ترامپ را گرفته و گزینه مطلوب برای سیاستهای منطقه اسرائیل معرفی کردند، علی رغم آنکه بخش دیگری از تحلیلگران صهیونیست نسبت به بازگشت ترامپ و سیاستهای غافلگیرانه وی برای این رژیم هشدار داده بودند، اما فضای غالب در سرزمینهای اشغالی، اشتیاق برای پیروزی دونالب ترامپ، کاندید حزب جمهوری خواه بود.
اما زمانی طول نکشید که پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، رنگ تحلیل و ارزیابی ها در سرزمینهای اشغالی نسبت به سیاستهای پیش رو دونالد ترامپ تغییر کرد.
بسیاری از صهیونیستها بر این باور بودند که پیروزی ترامپ، شانس حمله نظامی به ایران را افزایش خواهد داد اما بخش دیگری از تحلیلگران صهیونیست، هرچند اندک، چنین تصوراتی نسبت به دولت آینده ترامپ و سیاستهای آن نداشتند.
در همین رابطه، پیش از برگزاری انتخابات آمریکا، شای هارزوی، کارشناس مسائل ایالات متحده و پژوهشگر ارشد موسسه سیاست و استراتژی دانشگاه رایشمن و سرپرست سابق وزارت امور استراتژیک، در مورد سیاست مورد انتظار ترامپ در صورت انتخاب اینگونه توضیح داد: «سخنان تهدیدی ترامپ علیه ایران عمدتاً به دلایل فضای رقابت های انتخاباتی است. ترامپ حتی گفت که آماده است درباره نسخه جدیدی از توافق هسته ای که خودش در سال ۲۰۱۸، در زمان ریاست جمهوری اش از آن خارج شد، با دولت ایران گفتگو کند. او حتی در دوران ریاست جمهوری اول خود و با وجود ترور ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران در عراق در ژانویه ۲۰۲۰، از حمله نظامی به ایران حتی پس از حمله ایران و متحدانش به تاسیسات نفتی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۹ و وارد کردن خسارات سنگین اقتصادی و آسیب به وجهه قدرت ایالات متحده در جهان توسط این کشور، خودداری کرد. لازم به ذکر است ترامپ به دلایل مختلف، از جمله ترس از عواقب اقتصادی برای ایالات متحده، میخواهد از تنشزدایی با ایران اجتناب کند.»
این کارشناس صهیونیست، در جمع بندی خود اینگونه اظهار میکند که ترامپ، بر خلاف تصورات بسیاری از صهیونیستها، به مسیر جنگ با ایران وارد نخواهد شد و تلاش خود را خواهد کرد تا با ایران وارد نزاعی نشود که تمام منطقه را دچار یک بحران فراگیر کند.
نگاه صهیونیستها به دولت دوم ترامپ
در حال حاضر و به عقیده کارشناسان صهیونیست، دونالد ترامپ پس از ورود به کاخ سفید، بسیار متفاوت تر از آنچه که تصور میشد، عمل کرده است، این موضوع در خصوص رفتار ترامپ در قبال جنگ غزه و ایران به خوبی نمایان است. در واقع بر خلاف انتظار سران رژیم صهیونیستی، هیچ ورود طوفانی در کار نبود و حتی برعکس، نگرانیهایی در اسرائیل نیز بوجود آمده است. به عقیده صهیونیستها، دونالد ترامپ در حال حاضر به جای آنکه از ابزار قدرت نظامی برای برخورد با ایران استفاده کند، در حال سیگنال دهی غیر رسمی به ایران و ابراز تمایل برای مذاکرات است.
آوی برالی، استاد دانشگاه بنگورین درروزهای اخیر در رابطه با خطر شیوه حکمرانی خارجی دولت ترامپ در چهار سال پیش رو نوشت:
«ترامپ قبل و بعد از انتخابات بارها اعلام کرد که برای حل و فصل امور جهان از جمله خاورمیانه به معاملات شبه تجاری روی آورده است. این رویکرد میتواند منجر به تضاد و شاید حتی درگیری با منافع حیاتی اسرائیل در عرصه های جنگ کنونی شود. این خطر وجود دارد که رویکرد تجاری به توافقات مضر سیاسی با ایران و معامله با اسلام گرایان سنی در غزه و سوریه منجر شود. خصوصا که این روند از سوی کشورهای که رابطه دوستانه ای با اسرائیل ندارند مانند ترکیه و قطر حمایت میشود و خوهان مشارکت در آن هستند.»
با گذر زمان، در اسرائیل بیشتر به این مسئله پی میبرند که احتمالا تحلیل های آنها نسبت به دولت دوم ترامپ، چندان به واقعیت نزدیک نبوده است و بر خلاف آنچه که فکر میکردند، خبری از حمله نظامی به ایران نخواهد بود.
اکنون کارشناسان و رسانههای عبری زبان، از این که دونالد ترامپ احتمالا خواهان استفاده از مسیر دیپلماسی در مقابل ایران است، به شدت نگران شدهاند. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده که دونالد ترامپ طی پیامی به تلآویو گفته که قصد ندارد دوره ریاستجمهوری خود را با جنگ علیه ایران آغاز کند.
نگاه صهیونیستها به دولت دوم ترامپ
خبرنگار شبکه ۱۲ به نقل از این مقام آمریکایی مدعی شد: «او (ترامپ) به دنبال رسیدن به یک توافق بسیار محدودکننده با ایران خواهد بود که مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای میشود و معتقد است که میتواند با ایران به تفاهم برسد.»
لازم به ذکر است که مسائل مذکور، نباید به معنی خوش بینی و اعتماد به ترامپ باشد، در هر صورت، آمریکا و رژیم صهیونیستی، راهبردی اتحاد را با یکدیگر دارند و از این رو قرار نیست که ترامپ در سیاستهای خود در قبال ایران و منطقه، منافع و ملاحظات رژیم صهیونیستی را مدنظر قرار ندهد.
اما اشاره به این نکته ضروری است که همانگونه در ایام انتخابات نیز به نظر میآمد، ترامپ در مقایسه با دوره نخست ریاست جمهوری تغییر کرده است، سیاست او در مقابل ایران و رژیم صهیونیستی نیز با تغییراتی روبرو بوده است، با این حال وضعیت جدید در هاله ای از ابهام قرار دارد و در شرایط کنونی نمی توان با قطعیت در مورد آن سخن گفت. اما همچنان باید خاطر نشان کرد که در تاریخ روسای جمهور آمریکا، هیچ کس به اندازه دونالد ترامپ، خدمات ارزنده برای رژیم صهیونیستی نداشته است.
ارسال دیدگاه