- 2025-02-04
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سبک زندگی ، نکات خانه داری
نحوه کاشت و برداشت سیب زمینی در خانه
کاشت سیب زمینی فرآیندی نسبتا ساده در کشاورزی است، که با رعایت اصول صحیح میتوان آن را در منزل نیز، کاشت و برداشت کرد. در این مقاله از مجله اکالا، نحوه کاشت و برداشت سیب زمینی در خانه گام به گام توضیح داده خواهد شد تا بتوانید طبق این روش، بهترین نتیجه را داشته باشید.
برای کاشت، ابتدا سیب زمینیهای رسیده و جوانهدار را به سه بخش تقسیم کرده و هر بخش را در سیمان غوطهور کنید. سپس، هر بخش را در گلدانی جدا با خاک غنی از مواد مغذی بکارید. در طول رشد، خاک را مرطوب نگه داشته و سطح آن را شل کنید تا ریشهها خوب رشد کنند. بعد از رشد گیاه، سطح خاک باید شل شود و در شرایط دمایی و نوری مناسب نگهداری شود. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملتری در این زمینه دریافت کنید.
نحوه صحیح کاشت سیب زمینی در منزل
با دنبال کردن این مراحل و روش کاربردی از کاشت سیب زمینی، گیاه را به درستی کشت و برداشت کنید:
مرحله اول: سیب زمینیها را آماده کنید
سیب زمینیها باید کاملا رسیده و جوانه زده باشند؛ چون جوانهها نشان دهنده آماده بودن سیب زمینی برای کاشت هستند، پس دقت کنید جوانهها سالم باشند. سپس با چاقو هر سیب زمینی را به ۳ قسمت تقسیم کنید. دقت کنید در این مرحله پوست سیب زمینی را نگیرید، چون باید با پوست آنها را بکارید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای انتخاب سیب زمینی
مرحله دوم: سیب زمینیها را آغشته به سیمان کنید
هر بخش از سیب زمینی باید در سیمان غوطهور شود. این کار برای محافظت از سیب زمینی در برابر بیماریها انجام شده و به سیب زمینی کمک میکند تا در برابر رطوبت زیاد محافظت شود. در نتیجه، باعث افزایش طول عمر و جلوگیری از پوسیدگی آنها میشود.
مرحله سوم: سیب زمینیها را در خاک و بستر مناسب بکارید
هر بخش از سیب زمینیها را در گلدانهای جداگانه بکارید. خاک گلدانها باید از مواد مغذی غنی باشند که رشد سیب زمینی را آسان کند. دقت کنید خاک باید تهویهپذیر باشد تا ریشهها بتوانند کامل رشد کنند.
بیشتر بخوانید: با سیب زمینی یک گیاه رونده و سبز در خانه بکارید
مرحله چهارم: جهت قرارگیری بذر را بررسی کنید
هنگام کاشت سیب زمینی، جهت قرارگیری بذر بسیار مهم است. بذر باید طوری در خاک قرار گیرد که جوانهها به سمت بالا رشد کنند. اگر بذر به اشتباه در جهت مخالف قرار گیرد، رشد اصولی نخواهد داشت.
مرحله پنجم: از گیاه مراقبت کنید
بعد از گذشت ۱۲ روز، گیاه جوانه میزند، پس خاک باید مرطوب بماند تا سیب زمینیها بتوانند رشد کنند. در این مرحله، آبیاری باید متعادل باشد.
بعد از ۲۵ روز، گیاه برگ میدهد و باید سطح خاک کمی شل شود تا ریشهها راحتتر رشد کنند و هوا به آن برسد. میتوانید با چنگال، سطح خاک را کمی زیر و رو کنید. در این زمان، نباید گیاه را آبیاری کنید تا خاک خیس نشود.
بعد از ۳۰ روز، خاک باید خشک شود تا سیب زمینیها دوباره آماده آبیاری شوند. وقتی خاک خشک شد، گیاه را با دقت آبیاری کنید و توجه کنید خیلی خاک را غرق در آب نکنید.
نحوه برداشت سیب زمینی
برداشت سیب زمینی زمانی باید انجام شود که گیاه کاملا بالغ شده و برگهای آن شروع به زرد شدن و خشک شدن شوند که این اتفاق، معمولا حدود ۸۰ تا ۱۰۰ روز بعد از کاشت میافتد.
برای برداشت، ابتدا باید خاک اطراف گیاه را شل کرده و سیب زمینیها را از زمین بیرون آورد. در این مرحله، باید مراقب باشید که پوست سیب زمینیها آسیب نبیند. پس از برداشت، سیب زمینیها باید به مدت چند روز در مکانی خشک و خنک باقی بمانند.
نکات مهم برای کاشت سیب زمینی
برای رشد صحیح سیب زمینی، علاوه بر مراحل ذکر شده، چند نکته دیگر نیز وجود دارد که میتواند به رشد گیاه کمک کند:
سیب زمینی برای رشد به نور غیرمستقیم نیاز دارند. بنابراین، گلدانها باید در جایی قرار بگیرند که نور کافی به آنها برسد.دمای مناسب برای کاشت سیب زمینی بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است. دمای بیش از حد پایین یا بالا میتواند رشد گیاه را مختل کند. بنابراین، باید در فصلهای خیلی گرم یا سرد، مراقب دمای محیط باشید.خاک باید دارای تهویه خوبی باشد تا ریشهها بتوانند اکسیژن دریافت کنند. پس، خاک را باید به طور منظم با چنگال، شل کرده و به هیچ عنوان اجازه ندهید خیلی فشرده شود.در مراحل کاشت باید کود NPK متوازن به خاک اضافه کنید.خاک باید مرطوب باشد اما از آبیاری بیش از حد خودداری کنید و بهتر است آبیاری را صبح زود یا غروب انجام دهید.هنگام کاشت سیب زمینی، باید آنها را در عمق مناسب (تقریباً ۱۰ سانتیمتر) کاشت.
با رعایت مراحل صحیح کاشت سیب زمینی از مقاله سبک زندگی اکالا، میتوانید در خانه سیب زمینی کاشته و برداشت کنید. اگر شما عزیزان نیز، تجربهای در این زمینه دارید، حتما نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
مریم شجاعیمهر هستم و با کلماتم شما را به سفری پر از تجربیات جدید دعوت میکنم: از دنیای طعمها و مزهها تا هنر و سینما..
ارسال دیدگاه