ناسا: یک دنباله‌دار از یک منظومه شمسی کاملا متفاوت در حال عبور از منظومه شمسی ماست

به اشتراک‌گذاری یک توریست میان‌ستاره‌ای چند وقتی مهمان منظومه شمسی ما است. این «ستاره دنباله‌دار»…
ناسا: یک دنباله‌دار از یک منظومه شمسی کاملا متفاوت در حال عبور از منظومه شمسی ماست




به اشتراک‌گذاری

یک توریست میان‌ستاره‌ای چند وقتی مهمان منظومه شمسی ما است. این «ستاره دنباله‌دار» به گفته‌ی ناسا یکی از سه اشیای آسمانی است که تا کنون از خارج از منظومه شمسی ما وارد آن شده و از آن عبور کرده‌اند.

اولین بار این دنباله‌دار در یکم جولای (10 تیر) از طریق تلسکوپ ناسا در شیلی رویت شد. هنگامی که تلسکوپ ناسا مطابق با برنامه «سیستم هشدار برخورد سیارک به زمین» (ATLAS) در حال رصد اجرام آسمانی برای محاسبه احتمال برخورد آن‌ها با سیاره سبز بود، این شیء ناشناخته رویت شد. مهمان ناخوانده‌ای که از جایی دورتر آمده بود.

ناسا پس از جمع‌آوری داده‌هایی درباره این دنباله‌دار از تلسکوپ‌های دیگرش در مکان‌های مختلف، موفق شد قدیمی‌ترین تصویر ثبت شده از حضورش در منظومه را پیدا کند که مربوط به 14 ژوئن (24 خرداد) بود.

این ستاره دنباله‌دار در حال عبور، اکنون رسما 3I/ATLAS نام گرفته است. سوم جولای (13 تیر) اعلام شد که این جرم آسمانی از جایی خارج از منظومه شمسی ما آمده است و ESA و ناسا این موضوع را تایید کرده‌اند. به گفته منهدسین سازمان‌های فضایی، طول این دنباله‌دار به حدود 20 کیلومتر می‌رسد و با سرعت 60 کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت است.

طبق محاسبات انجام شده، 3I/ATLAS در ماه اکتبر از خورشید عبور خواهد کرد. در حین این عبور، این دنباله‌دار با زمین حداقل 150 میلیون مایل فاصله خواهد داشت. به نظر می‌رسد که در تاریخ 30 اکتبر (8 آبان) به کم‌ترین فاصله خود از خورشید خواهد رسید (130 میلیون مایل) و تنها تا ماه سپتامبر توسط تلسکوپ‌های ناسا قابل رصد خواهد بود. در این ماه این جرم آسمانی در راستای خورشید و بسیار نزدیک به آن خواهد بود، بنابراین دیده نمی‌شود. در عین حال در ماه دسامبر میلادی مجددا امکان رصد آن وجود خواهد داشت.

دانشمندان فضا تا پیش از این تنها دو جرم آسمانی دیگر را کشف کرده بودند که ریشه‌ی خارج از منظومه شمسی ما داشتند. در سال 2017 تلسکوپ دانشگاه هاوایی 1I/2017 U1 ‘Oumuamua را رصد کرده بود. در آگوست سال 2019 نیز «بوریسوف» یک ستاره‌شناس آماتور اهل کریمه، دنباله‌دار Comet 2I/Borisov را رصد کرد که با سرعت 110 هزار مایل بر ساعت در حال عبور از منظومه ما بود.



منبع خبر

بیا تو صدا