• 2025-07-10
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه…
مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد بیانگر این است که خوردن روزانه یک پرتقال می‌تواند خطر افسردگی را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. این مطالعه بر نقش مرکبات در تقویت باکتری‌های روده که با تولید سروتونین و دوپامین مرتبط هستند، تأکید می‌کند. یافته‌های این پژوهش، مسیری را برای بررسی تاثیر مرکبات به عنوان یک راهکار طبیعی برای سلامت روان باز می‌کند.

در این مطالعه، محققان، چندین نمونه مدفوع را طی یک سال مورد بررسی قرار دادند و با استفاده از نتایج توالی‌یابی DNA از نمونه‌های دریافتی، به دنبال ارتباط میان مصرف مرکبات و گونه‌های خاصی از باکتری‌ها در میکروبیوم روده بودند. باکتری “F. prausnitzii” که از باکتری‌های کشف شده در نمونه‌های مورد آزمایش قرار گرفته بود و بررسی پژوهشگران بیانگر این است که میزان این باکتری در افرادی که افسردگی ندارند نسبت به افراد افسرده بیشتر است.

همچنین پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد مرکبات با سطوح بالای باکتری “F. prausnitzii” مرتبط است و بنابراین به این نتیجه رسیدند که ممکن است این باکتری بتواند مصرف مرکبات و سلامت روانی خوب را با یکدیگر مرتبط کند.

در وهله نخست، زنان مورد مطالعه قرار گرفتند و سپس محققان تصمیم گرفتند که مردان را نیز مورد مطالعه قرار دهند. محققان، مطالعه‌ای مشابه را با عنوان «مطالعه اعتبارسنجی سبک زندگی مردان» انجام دادند و مردان را در این مطالعه مورد بررسی قرار دادند. نتایج مطالعه مردان بیانگر این است که افزایش سطح باکتری “F. prausnitzii” با نمرات افسردگی مرتبط است.

این پرسش «چگونه F. prausnitzii باعث احساس بهتر در افراد می شود؟» مطرح می‌شود و در پاسخ به این پرسش باید گفت که این باکتری از یک مسیر متابولیک شناخته شده به عنوان چرخه S-آدنوزیل-L-متیونین نوع یک برای افزایش سطح دو انتقال دهنده عصبی – سروتونین و دوپامین – تولید شده توسط سلول‌های روده استفاده می‌کند. این انتقال دهنده‌های عصبی، عبور مواد غذایی را از طریق دستگاه گوارش تنظیم می‌کنند و همچنین می‌توانند از طریق جریان خون به مغز منتقل شوند و بر خلق و خو تأثیر بگذارند.

در نتیجه، افرادی که به طور منظم مرکبات مصرف می‌کردند، به احتمال زیاد، خطر ابتلا به افسردگی در آنها به دلیل تأثیر آن بر باکتری‌های روده به طور قابل‌توجهی کمتر است. به نظر می‌رسد، باکتری F. prausnitzii در دوستداران مرکبات رشد می‌کند و بر تولید «سروتونین»، «دوپامین» و «انتقال دهنده عصبی کلیدی تنظیم کننده خلق‌وخو» تأثیر می‌گذارد. این در حالی است که داروهای ضدافسردگی پس از شروع افسردگی منجر به درمان آن می‌شود اما مصرف مرکبات می‌تواند راه‌حلی طبیعی و بدون عوارض جانبی برای کمک به پیشگیری از افسردگی باشد.

محققان در گام بعدی درنظر دارند تا تاثیر قطعی مصرف مرکبات بر کاهش خطر یا تسکین افسردگی را نشان دهند.

منبع خبر

بیا تو صدا