- 2025-02-10
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
مروری بر بازی بازیگران زن افغانستانی در فیلمهای ایرانی به بهانه نامزدی شمیلا شیرزاد در جشنواره فیلم فجر برای فیلم «مرد آرام» | خوشنقشی مهاجران
![مروری بر بازی بازیگران زن افغانستانی در فیلمهای ایرانی به بهانه نامزدی شمیلا شیرزاد در جشنواره فیلم فجر برای فیلم «مرد آرام» | خوشنقشی مهاجران](https://itimes.ir/wp-content/uploads/2025/02/زن-افغان-scaled.jpg)
شمیلا شیرزاد، بازیگر افغانستانی که سال 1398 با فیلم «خورشید» در مرکز توجهها قرار گرفت و امسال در فیلم «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی بار دیگر موفق شد بازی درخشانی به نمایش بگذارد. نام شمیلا در فهرست نامزدهای جشنواره چهلوسوم قرار دارد و باید دید در مراسم اختتامیه جشنواره که شامگاه دوشنبه 22 بهمن برگزار میشود، چه سرنوشتی در انتظارش خواهد بود.
به گزارش فیلمنیوز، به بهانه موفقیت «شمیلا شیرزاد» در فیلم «مرد آرام» و نامزدی او در جشنواره چهلوسوم، نگاهی داریم به موقعیت بازیگران افغانستانی زن در فیلمهای ایرانی.
شمیلا شیرزاد | اولین بازی: خورشید | مجید مجیدی| 1398
شمیلا شیرزاد در نمایی از فیلم «مرد آرام»
شمیلا شیرزاد، یکی از بازیگران نوجوان فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی بود و با آن فیلم به مخاطبان معرفی شد؛ دختر نوجوان افغانستانی که پیش از بازی در این فیلم، جزو دایره کودکان کار به حساب میآمد و دستفروشی میکرد. در اختتامیه جشنواره فجر وقتی روی سن قرار گرفت و آرزو کرد هیچ کودکی در هیچ جای جهان کار نکند، همه را تحتتاثیر قرار داد. حضار بلند شدند و او را تشویق کردند. بعد از آن شمیلا همراه با مجید مجیدی روی سن جشنواره ونیز رفت و بار دیگر توجهها را به خودش جلب کرد. او تعریف کرد که مجیدی را اولینبار در مدرسه دیده اما بعدتر وقتی داشته تسفروشی میکرده یک بار دیگر او را دیده از ا ینکه سرزبان داشته خوشش آمده. شمیلا امسال با فیلم سینمایی «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی در جشنواره حضور دارد. او نقش دختر نوجوان افغانستانی را بازی کرده که به خاطر شرایط زندگیاش مجبور است به کودکهمسری تن دهد اما رویای درس خواندن دارد. شمیلا نامزد دریافت سیمرغ شده است.
فرشته حسینی | اولین بازی: رفتن | نوید محمودی | 1395
فرشته حسینی در نمایی از فیلم «رفتن»
فرشته حسینی از پدر و مادری افغانستانی زاده شده اما از زمان تولدش در تهران بوده. آنطور که شنیده میشود به خاطر جمعیت زیاد خانوادهاش مجبور بوده از کودکی کار کند. او از 9 سالگی فعالیتش را در تئاتر شروع کرده و اولینبار سال 1395 در فیلم «رفتن» به کارگردانی نوید محمودی مقابل دوربین رفته است. او در همان فیلم اولش موفق شد عنوان بهترین بازیگر زن را از جشنواره بینالمللی فیلم مراکش به دست بیاورد. حسینی در فیلمهای «شکستن همزمان بیست استخوان»، «یلدا»، «سونامی»، «هفتونیم»، «دسته دختران»، «چرا گریه نمیکنی؟» و «بیسروصدا» بازی کرد و در دو سریال «قورباغه» و «جنگل آسفالت» هم حضور پیدا کرد. سال ۱۴۰۰ برای ایفای نقش در فیلم «دسته دختران»، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از چهلمین جشنواره فیلم فجر بهدست آورد.
حسیبا ابراهیمی | اولین بازی: چند متر مکعب عشق| جمشید محمودی | 1392
حسیبا ابراهیمی در نمایی از فیلم «چند متر مکعب عشق»
حسیبا ابراهیمی سال 1392 زمانی که هفده سال داشت با بازی در فیلم «چند متر مکعب» عشق به شهرت رسید. او اصلاتا افغانستانی است اما به خاطر مشکلات و جنگ به ایران مهاجرت کرده و در شهر شوش ساکن شده. خودش در مصاحبهای گفته که به خاطر نداشتن مدرک معتبر موفق به ثبتنام در مدارس ایران نشده و در کلاسهای تئاتر انجمن حمایت از کودکان شرکت کرده. بعد از اجرای تئاتری در سال 1386 برای بازی در «چند متر مکعب عشق» تست داده و پذیرفته شده. او در این فیلم نقش دختری بهنام مرونا را داشت که در خرابهای بیرون شهر به همراه پدرش کنار سایر افغانستانیهایی که کار غیرمجاز انجام میدادند زندگی میکرد. پسری ایرانی به او علاقهمند میشد و آنها دوره عشقوعاشقی جذابی را کنار هم سپری میکردند تا اینکه نهایتا سرانجام شومی برایشان رقم میخورد. ابراهیمی در سیودومین جشنواره فیلم فجر نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن شد. آنطور که شنیده میشود. حسیبا پس از مدتی فعالیت در سینمای ایران به افغانستان برگشت و در چندین فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی نقش بازی کرد. اما اکنون در استرالیا ماندگار شده است.
زهرا بهرامی | اولین بازی: باران | مجید مجیدی| 1379
زهرا بهرامی در نمایی از فیلم «باران»
زهرا بهرامی در ایران متولد شده و پدر و مادرش هم از نوجوانی در ایران بودهاند با اینحال اصالتش به افغانستان میرسد. خودش در مصاحبهای گفته وقتی در ایران بزرگ شده اینجا را وطن خودش میداند و هیچ خاطرهای از افغانستان ندارد. او سال 1379 در فیلم سینمایی «باران» به کارگردانی مجید مجیدی بازی کرد و با نقش باران بسیار مورد توجه قرار گرفت. در نوزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن نامزد دریافت سیمرغ شد. خودش تعریف کرده که کودکیاش در مشهد گذشته و مجید مجیدی هم تمام مدرسههای اردوگاههای افغانستانی را دنبال یک بازیگر گشته و نهایتا او را انتخاب کرده است.
نیلوفر پذیرا | سفر قندهار | محسن مخملباف | 1379
نیلوفر پذیرا در نمایی از فیلم «سفر قندهار»
نیلوفر پذیرا در یک خانواده طبقه متوسط در حومه کابل متولد شده و در نوجوانی به همراه خانواده از افغانستان گریخته و به کانادا پناهنده شده است. او زمانی بازی در فیلم «سفر قندهار» را پذیرفت که خودش دانشجو و مستندساز بوده و درواقع در این فیلم نقش خودش را بازی کرده است. داستان فیلم درباره زنی است که پس از سالها زندگی در کانادا به دنبال خواهر خود به افغانستان بازمیگردد تا او را از خودکشی، منصرف کند. ماجراهای فیلم در افغانستان رخ میدهد اما در کمپ پناهندگان در ایران و نقاط مرزی دیگر کشورها ضبط شده است. پذیرا بعد از بازی در «سفر هندهار» و دریافت جایزه ویژه جشنواره کن به شهرت رسید و با این فیلم در کل جهان شناخته شد. بعد از آن هم سفیر حسن نیت یونسکو شد.
ارسال دیدگاه