قیمت‌های عجیب در بازار گوشت / گوشت مغولی و پاکستانی از گوسفند داخلی گرانتر شد + جدول

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، سقف قیمت فروش گوشت‌های منجمد و گرم وارداتی از درب سردخانه به ترتیب از…

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، سقف قیمت فروش گوشت‌های منجمد و گرم وارداتی از درب سردخانه به ترتیب از ۴۳۰ تا ۶۱۰ هزار تومان برای انواع منجمد و حدود ۵۹۰ تا ۶۲۰ هزار تومان برای انواع گرم تعیین شده است.

 این درحالی است که قیمت مصرف‌کننده برخی اقلام در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به محدوده ۶۵۰ هزار تومان هم رسیده و حتی از نرخ گوشت داخلی پیشی گرفته است.

مبنای تعیین قیمت گوشت قرمز وارداتی بر نرخ ارز مرکز مبادله با شاخص ۸۵ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر یورو استوار است. اختلاف نرخ یورو توافقی و بهای آزاد آن -که از ۱۲۰ هزار تومان فراتر می‌رود- به افزایش محسوس هزینه نهایی واردات منجر شده. همچنین اضافه شدن ۱۵ درصد سود بازرگانی و ۱۰ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده بطور مستقیم در بالا رفتن قیمت تمام‌شده گوشت قرمز وارداتی نقش داشته و بار مالی سنگینی بر دوش مصرف‌کننده می‌گذارد.

در حال حاضر روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ تن گوشت گرم و منجمد از کشور‌های پاکستان، برزیل و مغولستان وارد کشور می‌شود.

بدین ترتیب، گوشت گرم گوساله جوان بدون استخوان و چربی از پاکستان با نرخ ۵۹۸ هزار تومان برای هر کیلوگرم در مبادی ورودی تحویل واحد‌های بسته‌بندی می‌شود. این گوشت پس از طی مراحل آماده‌سازی و بسته‌بندی در میادین میوه و تره‌بار با نرخ تقریبی ۶۲۰ هزار تومان عرضه خواهد شد و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای با قیمت نهایی حدود ۶۵۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

به گفته دبیر انجمن تامین‌کنندگان و واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی، افزایش هزینه‌های ارزی و طولانی شدن فرآیند تخصیص ارز مبادله‌ای از دلایل بالا بودن قیمت نهایی اعلام شده است.

در مقابل، رئیس شورای تامین دام کشور معتقد است واردات گوشت با ارز مبادله‌ای نه تنها باعث کاهش قیمت نشده بلکه خود به رشد بهای تمام‌شده دامن زده است. به اذعان او، گوشت برزیلی در سال گذشته با قیمت حدود ۳۵۰ تا ۴۲۰ هزار تومان عرضه می‌شد، اما حالا با برچسب ۶۵۰ هزار تومانی فروخته می‌شود.

قیمت‌های عجیب در بازار گوشت / گوشت مغولی و پاکستانی از گوسفند داخلی گرانتر شد + جدول

منبع خبر