- 2025-07-13
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
فواید خوردن پسته در شب

به گزارش سلامت نیوز به نقل از psu، پیشدیابت حدود یکسوم از جمعیت آمریکا را تحت تأثیر قرار میدهد و بیشتر این افراد در نهایت به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند. با این حال، راهکارهای غذایی مؤثر برای پیشگیری هنوز محدود هستند. در سالهای اخیر، پسته بهعنوان یک خوراکی مفید برای بهبود کیفیت تغذیهای شناخته شده است، اما تأثیر آن بر میکروبیوم روده (جمعیت باکتریهای مفید روده) تاکنون کمتر بررسی شده بود: موضوعی که نقشی کلیدی در تنظیم قند خون و التهاب ایفا میکند.
اکنون، پژوهشی جدید به رهبری پروفسور «کریستینا پیترسن» از گروه علوم تغذیه دانشگاه Penn State نشان داده که مصرف پسته در شب میتواند ترکیب باکتریهای روده بزرگسالان مبتلا به پیشدیابت را تغییر دهد. هرچند اثرات درمانی دقیق این تغییرات هنوز مشخص نیست، اما ممکن است برای بهبود سلامت متابولیک مؤثر باشند.
نتایج این مطالعه که در ژورنال Current Developments in Nutrition منتشر شده است، نشان داد که جایگزین کردن میانوعده شبانه حاوی کربوهیدرات با پسته، میتواند میکروبیوم روده را «بازتنظیم» کند. پژوهشهای پیشین تیم نشان داده بود که پسته تأثیری مشابه با مصرف ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات بر قند خون دارد.
کریستینا پیترسن، استاد تغذیه می گوید:«پستهها بهویژه زمانی که بهعنوان میانوعده شبانه مصرف شوند، میتوانند به شکل چشمگیری چشمانداز میکروبی روده را در افراد مبتلا به پیشدیابت تغییر دهند.»
«ترنس رایلی» نویسنده اصلی این تحقیق گفت: «برای افراد مبتلا به پیشدیابت، معمولاً توصیه میشود یک میانوعده حاوی ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات پیش از خواب مصرف کنند. مثلاً یک تا دو برش نان کامل.»
در این مطالعه، محققان مشاهده کردند که مصرف حدود دو اونس (۵۶ گرم) پسته در شب بهمدت ۱۲ هفته باعث تفاوت قابلتوجهی در ترکیب میکروبی مدفوع شرکتکنندگان نسبت به گروهی شد که همان مقدار کربوهیدرات مصرف کرده بودند. بهویژه، باکتریهای مفیدی مانند Roseburia و اعضای خانواده Lachnospiraceae افزایش یافتند (باکتریهایی که اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه سودمندی مانند «بوتیرات» تولید میکنند.)
پیترسن توضیح داد که بوتیرات منبع اصلی انرژی برای سلولهای روده بزرگ است، به حفظ سلامت دیواره روده کمک میکند و دارای خواص ضدالتهابی است. این تغییرات ممکن است مزایای سلامت بلندمدتی را به همراه داشته باشند؛ از جمله کاهش التهاب سیستمیک یا کند کردن روند پیشرفت دیابت نوع ۲.
در این پژوهش، ۵۱ فرد مبتلا به پیشدیابت شرکت داشتند. هر فرد دو دوره ۱۲ هفتهای را طی کرد که بین آنها وقفهای وجود داشت تا تأثیر مرحله اول بر دومی تداخل نداشته باشد. در پایان، همه شرکتکنندگان هر دو نوع رژیم (پسته و کربوهیدرات) را تجربه کردند. نمونههای مدفوع جمعآوری شده با روش «توالییابی ژن rRNA 16S» مورد تحلیل قرار گرفتند؛ روشی که امکان شناسایی گونههای مختلف باکتریها بر اساس ژنتیک آنها را فراهم میکند.
همچنین، مشاهده شد که مصرف پسته موجب کاهش برخی از باکتریهای ناسالم نیز میشود. برای نمونه، میزان Blautia hydrogenotrophica — باکتریای که ترکیبات مضر تولید میکند که ممکن است به کلیه و قلب آسیب بزنند — کاهش یافت. همچنین، Eubacterium flavonifractor که ترکیبات آنتیاکسیدانی مفید موجود در غذاهایی مانند پسته را تجزیه میکند، کمتر شد.
به گفته پیترسن، طراحی این مطالعه بهصورت آزمایش تصادفی با طراحی متقاطع (crossover) یکی از نقاط قوت آن است؛ چراکه هر شرکتکننده هم در گروه پسته و هم در گروه کنترل حضور داشت که به تحلیل دقیقتر دادهها کمک میکند.
با وجود اینکه نتایج نشاندهنده تغییرات در میکروبیوم روده هستند، اما هنوز مشخص نیست که این تغییرات دقیقاً به بهبود سلامت عمومی منجر میشوند یا نه. موضوعی که نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه