• 2025-05-14
  • 3 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

غذاهای ویژه چه تفاوتی با مکمل‌ها دارند؟ پاسخ سازمان غذا و دارو

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایفدانا، بهادر صیدمحمدیان، معاون اداره کل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان…
غذاهای ویژه چه تفاوتی با مکمل‌ها دارند؟ پاسخ سازمان غذا و دارو

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایفدانا، بهادر صیدمحمدیان، معاون اداره کل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، با اشاره به تفاوت مهم میان غذاهای ویژه و مکمل‌های تغذیه‌ای گفت: «غذاهای ویژه برای اهداف پزشکی خاص طراحی شده‌اند و در مدیریت تغذیه‌ای بیماری‌هایی مانند اختلالات متابولیک، سوءتغذیه و مشکلات گوارشی نقش دارند، در حالی‌که مکمل‌ها بیشتر برای بهبود وضعیت تغذیه عمومی و تأمین کمبودهای روزمره مصرف می‌شوند.»

او با تأکید بر لزوم مصرف غذاهای ویژه تحت نظارت مستقیم پزشک، افزود: «این محصولات باید طبق نیازهای خاص بیماران تجویز شده و از مصرف خودسرانه آن‌ها خودداری شود.»

صیدمحمدیان از برنامه‌های گسترده سازمان غذا و دارو برای ساماندهی، نظارت و توزیع غذاهای ویژه خبر داد و اعلام کرد: «اقداماتی نظیر راه‌اندازی سامانه‌های آنلاین برای استعلام و پیگیری کالا، کنترل اصالت و برچسب‌گذاری دقیق، و همچنین به‌روزرسانی راهنماهای مصرف و آموزش‌های عمومی در دستور کار قرار گرفته‌اند.»

وی تصریح کرد: «در سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۲ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۷۱۱ قلم کالا در حوزه غذاهای ویژه و بیمارستانی، در سامانه زنجیره تأمین سازمان غذا و دارو شناسه‌گذاری شده‌اند. این آمار شامل ۳۲ نوع محصول مختلف از جمله محلول‌های او.آر.اس، روغن MCT، فرمول‌های غذایی مخصوص گاواژ (تغذیه از طریق لوله) و فرآورده‌های تغذیه‌ای ویژه بیماران در معرض سوءتغذیه است.»

او با اشاره به روند رو به رشد ساماندهی این محصولات تأکید کرد که هدف نهایی این برنامه‌ها، تسهیل دسترسی بیماران به محصولات موردنیازشان و ارتقای کیفیت تغذیه درمانی در کشور است.

منبع خبر

بیا تو صدا