طرز پخت باقالی تازه؛ با پوست و بدون پوست

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
80-90 دقیقه
زمان پخت
60-70 دقیقه
باقله، باقالی، باقلا یا باقلی گیاهی با دانههای خوراکی است که در آشپزی کاربردهای زیادی دارد. برداشت این گیاه از اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت انجام میشود. باقلا منبع خوبی از پروتئین گیاهی است که برای رژیمهای گیاهی مناسب است. شما به روشهای بسیار مختلفی میتوانید باقالی را بپزید. در این مقاله از مجله اکالا، نحوه پخت باقالی با پوست و بدون پوست را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی باقالی، ابتدا باقالیها را با پوست بشویید و آبکشی کنید. سپس آنها را در قابلمهای بزرگ بریزید و با مقداری آب روی حرارت ملایم بپزید.
بعد از پخت، نمک، فلفل، سرکه و گلپر را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر بپزید تا طعمدار شود. در نهایت باقالیها را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با گلپر و سماق تزیین کنید.
رسپی این باقالی جذاب را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای باقالی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازباقالی ۱ کیلوگرمآببه مقدار لازمنمک، فلفل، سماق و سرکهبه مقدار دلخواه
مرحله اول: باقالی را آماده کنید
یکی از مهمترین عوامل در طعم باقالی، انتخاب باقالی تازه است. باقالی باید رنگ سبز داشته باشد و دانهها در غلاف کنار یکدیگر باشند.
باقالیها را با پوست سبزشان در کاسه بزرگی بریزید و با آب سرد به خوبی آنها را بشویید.
باقالیهای شسته شده را در آبکش بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
مرحله دوم: باقالیها را بپزید
برخی در این مرحله با چاقو قسمت سر و ته باقالیها را برش میزنند. باقالیها را در قابلمه بزرگی بریزید.
مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا روی باقالیها را بگیرید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش برسد.
سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. زمان دهید تا باقالیها با حرارت کم ۶۰-۷۰ دقیقه به آرامی بپزند و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک باقالی و نخود فرنگی
مرحله سوم: طعمدهندهها را اضافه کنید
پس از پخت باقالیها و نرم شدن آنها، به مقدار دلخواه سرکه، نمک، فلفل و گلپر به آنها اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و با حرارت کم ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا باقالیها بپزند و طعمدار شوند.
مرحله چهارم: باقالی را سرو کنید
باقالیهای طعمدار شده را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با گلپر و کمی سماق تزیین و نوش جان کنید.
طرز تهیه باقالی بدون پوست
برای پخت باقالی بدون پوست، ابتدا پوست سبز باقالیها را جدا کنید و باقالی را با آب سرد بشویید. سپس آنها را با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بپزید تا نرم شوند (حدود ۳۰-۴۰ دقیقه).
پس از پخت، سرکه، نمک، فلفل و گلپر را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بگذارید تا طعمدار شوند. در نهایت در ظرف سرو بریزید و با گلپر یا سماق تزیین و نوش جان کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
طرز تهیه باقالی خشک
برای آماده سازی باقالی خشک ابتدا باید باقالیهای خشک را بشویید و آنها را در ظرف مناسبی ۱۲-۲۴ ساعت با آب بخیسانید تا باقالیها نرم شوند. بهتر است در این بازه زمانی چندین بار آب روی باقالیها را عوض کنید. سپس مانند روش بالا باقالیها را بپزید و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی
نکات و فوتوفن های طرز پخت باقالی تازه
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت باقالی تازه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر باقالی از نوع فریزری و بدون پوست است، پخت را با آب سرد آغاز نکنید؛ از آب ولرم استفاده کنید.استفاده از آب ولرم برای خیس کردن به نرم شدن بهتر دانهها کمک میکند.برای تنوع در طعم یا چاشنی باقالی میتوانید از آبلیمو تازه به جای سرکه استفاده کنید.میتوانید برای طعمی خاص کمی سیر لهشده در مرحله آخر به باقالی اضافه کنید.باقالی خشک نسبت به تازه، زمان پخت بیشتری نیاز دارد (۸۰-۹۰ دقیقه).افزودن کمی روغن زیتون در پایان پخت باعث درخشندگی و طعم بهتر باقالی شما میشود.ترکیب گلپر و نعناع خشک عطر دلپذیری به باقالی میدهد.به یاد داشته باشید که باقالی بدون پوست سریعتر میپزد، زمان پخت باقالیهای بدون پوست را ۳۰-۴۰ دقیقه کاهش دهید.باقالی باید سبز روشن و بدون لکه باشد. همچنین زمانی که آن را در بین انگشتانتان فشار میدهید دانهها سفت و پر باشند.برای پخت باقالی بهتر است از قابلمه بزرگ استفاده کنید تا باقالیها فضای کافی برای پخت یکنواخت داشته باشند.برای پخت باقالیها آب را به اندازه کافی اضافه کنید، مقدار آب باید کاملاً روی باقالیها را بپوشاند.در طول زمان پخت از حرارت ملایم استفاده کنید. حرارت زیاد باعث له شدن باقالی میشود.حین پخت، قابلمه را با درپوش بپوشانید تا بخار باعث پخت بهتر شود.نمک را پس از پخت اولیه به باقالیها اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام نمک ممکن است باعث سفت شدن باقالی شود.سرکه را کمکم اضافه کنید تا طعم دلخواه بهدست آید.برای طعمدهی به باقالی میتوانید از ترکیبات دیگری مانند سیر، پودر لیمو عمانی، رب انار استفاده کنید. همچنین میتوانید با افزودن سس سویا، رب گوجه، تمر هندی یا پودر انبه طعمی متفاوت و خاص به باقالی بدهید. انتخاب طعمدهندهها به ذائقهتان بستگی دارد.برای جلوگیری از سیاه شدن باقالی، کف روی قابلمه را در زمان پخت بگیرید. همچنین از ظروف استیل یا لعابی استفاده کنید و پس از پخت، باقالی را آبکشی و با آب سرد شوک دهید.توجه داشته باشید که باقالی اگر بیش از حد بپزد یا حرارت زیاد باشد، له و بیش از حد نرم میشود. همچنین استفاده از مقدار زیاد آب و همزدن زیاد در حین پخت میتواند باعث لهشدگی آن شود.توجه داشته باشید باقالی برای افراد مبتلا به فاویسم خطرناک است و میتواند باعث کمخونی شدید شود، به ویژه در کودکان زیر ۵ سال با سابقه خانوادگی بیماری. همچنین ممکن است در برخی افراد باعث نفخ یا ناراحتی گوارشی شود و در دوران بارداری نیز باید با احتیاط مصرف شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا باقالی بپزید و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز پخت باقالی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه