- 2025-01-20
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
طرز درست مصرف تخم مرغ
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازهمشهری آنلاین، پروتئین اغلب به عنوان عنصر سازنده بدن انسان شناخته میشود. این درشت مغذی نقش مهمی در رشد، ترمیم و عملکرد کلی بدن دارد. تخم مرغ به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، از سفیده و زرده تشکیل شده. اما این نکته مطرح است که کدامیک پروتئین و ارزش غذایی بیشتری دارد؟
پروتئین سازنده ماهیچهها، بافتها، پوست و آنزیمها است که آن را برای حفظ و ترمیم ساختارهای بدن حیاتی میکند. همچنین گفته میشود که پروتئین با کمک به تولید آنتی بادیها از سلامت سیستم ایمنی حمایت کرده و به تنظیم هورمونها و آنزیمهایی که فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف را کنترل میکنند، کمک میکند. همچنین برای تولید انرژی مهم است و باعث سیری میشود که میتواند به مدیریت وزن کمک کند. و به همین دلیل است که حتی متخصصان تغذیه و مربیان تناسب اندام تمرکز بر مصرف پروتئین را پیشنهاد میکنند. مصرف پروتئین کافی برای اطمینان از قدرت و ریکاوری عضلات بسیار مهم است. گنجاندن منابع پروتئینی با کیفیت بالا مانند تخم مرغ، حبوبات، آجیل و گوشت بدون چربی در رژیم غذایی برای داشتن یک سبک زندگی سالم و متعادل ضروری است.
فواید سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ کم کالری و چربی، منبع بسیار خوبی از پروتئین با کیفیت بالا است که حاوی حدود ۳.۶ گرم پروتئین در هر تخم مرغ بزرگ است که آن را برای عضله سازی، ترمیم و ریکاوری ایده آل میکند. سفیده تخم مرغ تقریبا بدون کلسترول یا چربی، یک انتخاب سالم برای قلب برای کسانی است که به دنبال کنترل سطح کلسترول یا پیروی از یک رژیم غذایی کم چرب هستند. این ماده غذایی همچنین سرشار از مواد مغذی ضروری مانند پتاسیم، ریبوفلاوین (ویتامین B۲) و منیزیم است که از عملکرد عصبی، تولید انرژی و سلامت کلی حمایت میکند.
فواید تخم مرغ کامل
گفته میشود تخممرغ کامل چیزی کمتر از یک غذای فوقالعاده نیست، که سرشار از پروتئین است و وجود زرده در آن باعث میشود که مملو از مواد مغذی حیاتی از جمله ویتامینهای A، D، E و B۱۲ همراه با کولین باشد که از سلامت مغز و متابولیسم حمایت میکند. تخممرغ کامل همچنین حاوی چربیهای سالم و آنتیاکسیدانهایی مانند لوتئین و زآگزانتین است که به سلامت چشم کمک میکند و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش میدهد. علیرغم نگرانیهای گذشته در مورد کلسترول، تحقیقات نشان میدهد که مصرف متوسط تخم مرغ می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب باشد.
تخم مرغ کامل در مقابل سفیده تخم مرغ
وقتی تخم مرغ کامل را با سفیده تخم مرغ مقایسه میکنیم، هر دو فواید تغذیهای منحصر به فرد خود را دارند، اما از نظر محتوای پروتئین و مشخصات کلی مواد مغذی تفاوت قابل توجهی دارند.
محتوای پروتئین: گفته می شود که سفیده تخم مرغ حاوی حدود ۳.۶ گرم پروتئین در هر تخم مرغ بزرگ است و تقریبا پروتئین خالص با حداقل چربی یا کالری است. و از طرف دیگر، یک تخم مرغ کامل حاوی تقریبا ۶ گرم پروتئین است که زرده تقریبا نیمی از آن را تشکیل میدهد.
ارزش غذایی: سفیده تخم مرغ کم کالری است هر تخم مرغ بزرگ حدود ۱۷ کالری دارد و بدون چربی و سرشار از پتاسیم و ریبوفلاوین است. فاقد ویتامینها، مواد معدنی و چربیهای ضروری موجود در زرده است. برعکس، تخم مرغ کامل سرشار از مواد مغذی است و حاوی ویتامینهای ضروری (A، D، E، B۱۲)، مواد معدنی (آهن، فسفر، سلنیوم) و چربیهای سالم است. زرده به ویژه مملو از کولین است که از سلامت مغز و متابولیسم حمایت میکند.
کدامیک سالم تر است؟
برای کسانی که روی یک رژیم غذایی کم کالری و پر پروتئین تمرکز میکنند یا نیاز به محدود کردن مصرف چربی و کلسترول دارند، سفیده تخم مرغ انتخاب سالم تری است. و برای کسانی که به دنبال گزینهای کامل و غنی از مواد مغذی هستند که ویتامینهای ضروری، چربیهای سالم و تغذیه کلی را فراهم کند، تخم مرغ کامل گزینه عاقلانه تری است.
ارسال دیدگاه