- 2025-02-04
- 11 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه کیک زنجبیل خانگی؛ با عطر و طعمی دلپذیر
مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
10-12 دقیقه
زمان پخت
40-50 دقیقه
کیک زنجبیلی یکی از کیکهای خوشمزه و پرطرفدار است که میتوانید به راحتی در خانه آماده کنید. عطر و طعم خاص این کیک در کنار یک فنجان چای یا قهوه، تجربهای دلپذیر و متفاوت را برای شما رقم میزند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک زنجبیلی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت کیک زنجبیلی، ابتدا فر را گرم و قالب را چرب کنید. سپس سفیده و زرده تخممرغها را جدا کنید. سفیدهها را با نمک و نیمی از شکر هم بزنید تا پف کند. زردهها را با باقی شکر مخلوط کنید تا کشدار شود.
روغن مایع، شیر ولرم و ادویهها را اضافه و ترکیب کنید. سپس مواد خشک را ترکیب و کمکم به زرده اضافه کنید. سفیدهها را به تدریج به مواد اضافه و مخلوط کنید.
مایه کیک را در قالب بریزید و در فر بپزید تا طلایی شود. پس از پخت، اجازه دهید کیک خنک شود و سپس از قالب خارج کنید. رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک زنجبیلی برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ۴ عددنمکنوک قاشق چایخوریشکر۱ پیمانهروغن مایع۱/۲ پیمانهشیر ولرم۱/۲ پیمانهپودر دارچین۱ قاشق چایخوریپودر زنجبیل یا زنجبیل تازه۱ قاشق چایخوریآرد۲ پیمانهبیکینگ پودر۱ قاشق غذاخوریمغز گردو۱/۲ پیمانه
مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا فر کاملاً گرم شود.
قالب مناسب کیک را انتخاب کنید. کف و دیوارههای قالب را با کمک براش و کمی روغن به خوبی چرب کنید.
مرحله دوم: سفید تخممرغ، شکر و نمک را با هم ترکیب کنید
زرده و سفیده تخممرغها را از هم جدا کنید و در ظرفهای جداگانهای بریزید.
به کاسه حاوی سفیده تخممرغها، نمک را اضافه کنید و با سرعت بالا هم بزنید تا سفیدهها پف کنند و به شکل کف درآیند.
در حین هم زدن، نصف شکر را کم کم و به تدریج به کاسه سفیده تخممرغها اضافه کنید و مدام هم بزنید تا سفیده کاملاً پف کند و ابری شود.
پس از این که سفیده به چنین بافتی رسید ظرف حاوی سفیدهها را در یخچال بگذارید و به سراغ مرحله بعد روید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کیوی و موز
مرحله سوم: زرده تخممرغ و شکر را ترکیب کنید
نصف باقیمانده مقدار شکر را به زردههای تخممرغ اضافه و با همزن برقی آنها را به خوبی مخلوط کنید تا ترکیبی کشدار حاصل شود.
مرحله چهارم: روغن مایع را اضافه کنید
روغن مایع را به مخلوط زرده تخممرغها اضافه و به آرامی فقط در حد ترکیب شدن مواد را مخلوط کنید.
مرحله پنجم: شیر ولرم و ادویهها را اضافه کنید
پودر دارچین و پودر زنجبیل را در شیر ولرم بریزید و به خوبی با هم ترکیب کنید.
سپس ترکیب فوق را به مایه کیک اضافه و فقط در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله ششم: مواد خشک را آماده و اضافه کنید
آرد و بیکینگ پودر را در کاسه مناسبی با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار الک کنید.
سپس مواد خشک را به تدریج و در سه مرحله به مخلوط زرده تخممرغها اضافه و با یک لیسک، مواد را در یک جهت هم بزنید تا کاملاً مخلوط و یکدست شود.
مرحله هفتم: مغز گردو را اضافه کنید
مغز گردو را با کمک چاقو به صورت نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
مرحله هشتم: مواد خشک را اضافه کنید
سفیده تخممرغ فرم گرفته را طی چند مرحله به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی با لیسک مواد را هم بزنید تا مایه کاملاً یکدست شود و پف سفیدهها حفظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک با آب پرتقال
مرحله نهم: کیک را بپزید
مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید و قالب را چند بار روی سطح کار بکوبید تا حبابهای هوا از بین بروند.
قالب را در طبقه میانی فر قرار دهید و اجازه دهید کیک به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزد.
برای اطمینان از پخت کیک، پس از گذشت زمان اعلام شده یک خلال دندان را به وسط کیک فرو کنید و اگر مواد به آن نچسبید، کیک آماده است.
مرحله دهم: کیک را تزیین و سرو کنید
پس از پخت کیک را از فر خارج کنید و زمان دهید کیک در قالب کاملاً خنک شود.
سپس آن را در ظرف سرو برگردانید و به دلخواه با خلال پسته و پودر گل محمدی تزیین و نوش جان کنید.
کیک زنجبیلی را میتوانید با خامه یا بستنی سرو کنید.
کیک عسل و زنجبیل رژیمی
برای پخت کیک عسل و زنجبیل رژیمی، ابتدا تخممرغ و عسل را با همزن به خوبی هم بزنید تا کرمی و کشدار شود. سپس به آن کره بادام زمینی و شیر نارگیل را اضافه و در حد مخلوط شدن مواد را با هم ترکیب کنید، آرد جو دو سر پرک و بیکینگ پودر را به مواد اضافه و ترکیب کنید. مایه کیک را در قالب بریزید و در فر از پیش گرم شده بپزید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک زنجبیلی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک زنجبیلی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای عطر بیشتر و طعم بهتر، میتوانید از زنجبیل تازه استفاده کنید.به جای گردو، میتوانید از مغز فندق یا پسته نیز استفاده کنید.کیک را در دمای مناسب و روی طبقه میانی فر بپزید تا پخت یکنواخت داشته باشید.برای افزایش عطر و طعم، میتوانید از عسل به جای شکر استفاده کنید.به هیچ عنوان در حین مخلوط کردن مواد با همزن، مواد را بیش از حد هم نزنید تا کیک شما خشک نشود.اگر میخواهید کیک نرمتر باشد، میتوانید مقداری ماست به مایه کیک اضافه کنید.اگر تمایل دارید کیک شما کمی شیرینتر باشد، میتوانید میزان شکر را افزایش دهید.برای طعم دلپذیرتر، کمی عصاره وانیل نیز به مایه کیک اضافه کنید.برای تزیین، میتوانید از شکر قهوهای یا پودر کاکائو روی کیک استفاده کنید.برای کیک نرمتر، مواد را بیش از حد مخلوط نکنید تا پف آن حفظ شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کیک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کیک زنجبیلی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه