- 2025-07-14
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه کیک بستنی زعفرانی؛ کیک خنک و خوشمزه برای تابستان

مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
6-8 ساعت
زمان پخت
35-45 دقیقه
کیک بستنی زعفرانی، یکی از دسرهای خوشمزه، متفاوت و جذابی است که میتوانید آن را برای مراسم و مهمانیهایتان آماده کنید. این دسر را به روشهای مختلفی میتوانید آماده کنید. اگر به چشیدن طعمهای جدید علاقمندید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این کیک بستنی خوش طعم غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کیک بستنی زعفرانی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این کیک بستنی جذاب، ابتدا یک کیک اسفنجی وانیلی یا شکلاتی آماده کنید. پس از پخت کیک، اجازه دهید کاملاً خنک شود.
سپس با افزودن زعفران دمکرده، گلاب، خامه صبحانه، خلال پسته به بستنی وانیلی طعم و بافت آن را خاص و ویژه کنید.
ترکیب فوق را بین دو لایه کیک قرار دهید و قالب را برای چند ساعت در فریزر بگذارید تا کاملاً خودش را بگیرد. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک بستنی زعفرانی برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ4 عددآرد سفید قنادی1 پیمانهشکر3/4 پیمانهشیر یا آب ولرم1/4 پیمانهروغن مایع1/4 پیمانهبیکینگ پودر1 قاشق چایخوریوانیل1/2 قاشق چایخورینمکنوک قاشق چایخوریبستنی وانیلی یا زعفرانی1 کیلوگرمزعفران دم کرده1 قاشق غذاخوریگلاب1 قاشق غذاخوریخامه صبحانه50 گرمخلال پستهبه مقدار دلخواهپودر هل1 قاشق چایخوری
مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا از قبل به خوبی گرم شود.
گرم کردن فر پیش از شروع پخت کیک تاثیر بسیار مثبتی در بافت و کیفیت کیک دارد.
یک قالب گرد ۲۰ یا ۲۲ سانتیمتری را انتخاب کنید، کف و دیوارههای آن را با کاغذ روغنی بپوشانید یا با کمک براش و کمی روغن قالب را چرب کنید.
مرحله دوم: تخم مرغ، شکر و وانیل را با هم ترکیب کنید
در یک کاسه بزرگ، تخممرغها را به همراه شکر و وانیل بریزید.
با دور تند همزن برقی ۷-۸ دقیقه مواد را هم بزنید تا مخلوط کاملاً کِرِمرنگ، کِشدار و حجیم شود، به طوری که وقتی پرههای همزن را بلند میکنید، رد آن برای چند ثانیه روی مواد باقی بماند.
مرحله سوم: روغن مایع و شیر را اضافه کنید
روغن مایع و شیر (یا آب ولرم) را به محتوای درون کاسه اضافه کنید و فقط ۳۰ ثانیه در حد مخلوط شدن مواد را با دور کند همزن هم بزنید.
توجه داشته باشید که هم زدن بیش از حد در این مرحله پف کیک را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک طالبی بستنی
مرحله چهارم: مواد خشک را اضافه کنید
در یک ظرف جداگانه، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید.
این کار باعث میشود هوا وارد ذرات آرد شود و کیک شما بافتی سبک و پوک پیدا کند.
همزن را کنار بگذارید. ترکیب مواد خشک را در سه مرحله به مایه تخممرغی اضافه کنید.
هر بار با استفاده از لیسک، مواد را به آرامی و به صورت دورانی مخلوط کنید.
هدف این است که گلولههای آرد باز شوند بدون آنکه هوای ایجاد شده در مایه تخممرغی از بین برود.
مرحله پنجم: کیک را بپزید
پس از یکدست شدن مواد، آن را به آرامی در قالبی که از قبل آماده کردهاید بریزید و سطح آن را صاف کنید.
قالب را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده قرار دهید و به مدت ۳۵ الی ۴۵ دقیقه بپزید.
برای اطمینان از پخت کامل، پس از گذشت ۳۵ دقیقه یک خلال دندان را در مرکز کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک شما آماده است.
مرحله ششم: کیک را برش بزنید
پس از پخت، کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه در قالب بماند تا کمی خنک شود.
سپس آن را از قالب خارج کنید و روی توری سیمی قرار دهید تا کاملاً به دمای محیط برسد و خنک شود.
عجله در این مرحله باعث خمیر شدن کیک هنگام برش میشود.
با استفاده از یک چاقوی ارهای بلند، سطح رویی و گنبدی شکل کیک را برش دهید تا صاف شود.
سپس کیک را به صورت افقی به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله هفتم: بستنی زعفرانی ویژه را آماده کنید
بستنی وانیلی را ۱۵ دقیقه قبل از استفاده از فریزر خارج کنید تا کمی نرم شود، اما به هیچ وجه نباید آب شود.
بستنی را در یک کاسه بزرگ بریزید، سپس زعفران دمکرده، گلاب، خامه صبحانه، خلال پسته و در صورت تمایل پودر هل را به آن اضافه کنید.
با یک قاشق یا لیسک مواد را به سرعت و به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مرحله هشتم: کیک و بستنی را در قالب بگذارید
قالبی که کیک را در آن پختهاید تمیز کنید و داخل آن را با دو لایه سلفون یا پلاستیک فریزر بپوشانید، به طوری که لبههای سلفون از دیواره قالب بیرون بزند.
یک لایه از کیک را کف قالب قرار دهید. مخلوط بستنی زعفرانی را روی آن بریزید و با پشت قاشق کاملاً صاف و یکنواخت کنید.
لایه دوم کیک را روی بستنی قرار دهید و به آرامی کمی فشار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شاتوت بستنی
مرحله نهم: کیک بستنی را در فریزر بگذارید
لبههای سلفون را که از قالب بیرون زده بود، روی سطح کیک برگردانید تا کاملاً پوشانده شود. این کار از بو گرفتن و یخزدگی سطح کیک جلوگیری میکند.
قالب را به مدت حداقل ۶ تا ۸ ساعت، یا ترجیحاً یک شب تا صبح، در فریزر قرار دهید تا بستنی کاملاً سفت و منجمد شود.
مرحله دهم: کیک بستنی را تزیین و سرو کنید
پس از گذشت زمان لازم، قالب را از فریزر خارج کنید.
کیک بستنی را در ظرف سرو برگردانید و به دلخواه با چند اسکوپ یا لایهای بستنی زعفرانی، خلال پسته، غنچه گل محمدی خشک شده یا حتی یک لایه نازک سس شکلات سفید تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک بستنی زعفرانی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم کیک بستنی زعفرانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای اینکه کیک بستنی هنگام برش خرد نشود، حتماً از یک چاقوی تیز و بلند استفاده کنید و قبل از هر برش، آن را در آب داغ قرار داده و سپس خشک کنید.هرگز لایههای بستنی را روی کیک گرم یا حتی ولرم قرار ندهید، زیرا باعث آب شدن بستنی و خراب شدن بافت نهایی میشود.هنگام مخلوط کردن بستنی با سایر مواد و مونتاژ کیک، سرعت عمل داشته باشید تا بستنی آب نشود.برای سهولت بیشتر در خارج کردن کیک، میتوانید از قالب کمربندی استفاده کنید. در این صورت نیز پوشاندن کف و دیوارهها با سلفون توصیه میشود.میتوانید به مخلوط بستنی، تکههای کوچک شکلات سفید یا انواع دیگر مغزها مانند بادام پرک نیز اضافه کنید.برای داشتن بافتی نرمتر، میتوانید قبل از قرار دادن لایه بستنی، سطح لایههای کیک را با کمی شیر، شربت ساده یا حتی مقداری از همان زعفران دمکرده مرطوب کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کیک بستنی زعفرانی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه