- 2025-06-08
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه کیک ازگیل؛ خوشمزه و آسان

مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
50-60 دقیقه
زمان پخت
35-40 دقیقه
کیک ازگیل یکی از کیکهای میوهای خوشمزه و جذابی است که میتوانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. اگر به چشیدن طعمهای جدید علاقمند هستید یا به دنبال کیکی با بافت نرم و میوهای برای مراسم و مهمانیهایتان هستید، کیک ازگیل انتخاب مناسبی برای شما است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک ازگیل را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این کیک جذاب، ابتدا فر را گرم کنید و کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. ازگیلها را پس از شستن، خرد و با کمی آرد مخلوط کنید.
تخممرغ و شکر را حدود ۷-۸ دقیقه با همزن بزنید تا پفکی شود، سپس شیر، کره و وانیل را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. آرد، بیکینگپودر و نمک را الک و به تدریج به مایه کیک اضافه کنید.
در پایان، ازگیلها را هم به مواد اضافه و مخلوط کنید. مایه را در قالب بریزید، در فر بپزید. پس از خنک شدن، کیک را برش بزنید و سرو کنید.
رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک ازگیل برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازازگیل1 پیمانهآرد سفید2 پیمانهتخم مرغ3 عددشکر1 پیمانهکره1/2 پیمانهشیر1/2 پیمانهوانیل1 قاشق چایخوریبیکینگ پودر1 قاشق چایخورینمک1/4 قاشق چایخوری
مرحله اول: قالب و فر را آماده کنید
کف قالب را کاغذ روغنی قرار دهید تا پس از پخت کیک به راحتی از قالب جدا شود.
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید تا قبل از شروع فرایند پخت فر به خوبی گرم شود.
مرحله دوم: ازگیلها را آماده کنید
ازگیلها را در کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد به خوبی بشویید.
پس از شستن با کمک چاقو قسمت انتهایی و هستههای ازگیل را جدا کنید.
ازگیلها را با چاقو به صورت نگینی خرد کنید و در کاسه کوچکی بریزید.
۱ قاشق غذاخوری آرد سفید به ازگیلها اضافه کنید و کمی هم بزنید تا تمام قسمتهای میوه با آرد پوشانده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک توت فرنگی شکلاتی
مرحله سوم: تخممرغ و شکر را با هم ترکیب کنید
تخممرغهای هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بشکنید و شکر را به آنها اضافه کنید.
با دور تند همزن برقی ۷-۸ دقیقهای تخممرغها را هم بزنید تا کاملاً پفکی و روشن شوند.
مرحله چهارم: شیر، کره و وانیل را اضافه کنید
کره را روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا کمی گرم شود.
کره نرم شده، شیر و وانیل را به محتوای درون کاسه اضافه کنید و با دور کند همزن برقی ۲-۳ دقیقهای مواد را هم بزنید تا کاملاً یکنواخت و یکدست شوند.
مرحله پنجم: مواد خشک را آماده کنید
آرد سفید، بیکینگپودر و نمک را در کاسه دیگری با هم ترکیب کنید.
مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید تا ناخالصیهای آرد گرفته شود.
مواد خشک را کم کم طی چند مرحله به مایه کیک اضافه و با لیسک به صورت دورانی مواد را هم بزنید.
مرحله ششم: ازگیلها را اضافه کنید
ازگیلهای خرد شده را به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک به آرامی در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک زردآلو
مرحله هفتم: کیک را بپزید
مایه کیک را در قالب از پیش آماده شده بریزید. قالب را ۱-۲ بار به سطح میز کارتان بکوبید و قالب را در طبقه وسط فر بگذارید.
با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه کیک را به مدت ۳۵-۴۰ دقیقه بپزید.
پس از پخت، کیک را با قالب کنار بگذارید و زمان دهید تا کیک خنک شود. سپس به آرامی آن را از قالب جدا کنید.
مرحله هشتم: کیک را تزیین و سرو کنید
با کمک چاقو مناسبی کیک را برش بزنید و در ظرف سرو بچینید.
کیک ازگیل جذابتان را در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک ازگیل
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن کیک ازگیل اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از رنده پوست پرتقال یا لیمو میتواند عطر و طعمی تازه به کیک بدهد.کمی عسل یا شیره انگور (حداکثر ۱ قاشق غذاخوری) طعمی لطیفتر ایجاد میکند.برای اطمینان از پخت، خلال چوبی را در کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.پس از پخت، کیک را حتماً در قالب خنک کنید تا ساختار آن حفظ شود.روی کیک را میتوانید با پودر قند، گردو خرد شده یا پرک بادام تزیین کنید.شکر و تخممرغ را تا مرحله سفید و کشدار شدن بزنید؛ این کار باعث پف بهتر میشود.مواد خشک را حتماً الک کرده و طی چند مرحله اضافه کنید تا گلوله نشود.پس از اضافه کردن آرد، با لیسک و به آرامی هم بزنید تا پف تخممرغها نخوابد.از تخممرغها و شیر همدما با محیط استفاده کنید تا بافت کیک لطیفتر شود.ازگیلها کاملاً رسیده و شیرین باشند تا طعم کیک طبیعیتر و خوشمزهتر شود.برای پخش نشدن ازگیل در ته قالب، آنها را حتماً با کمی آرد مخلوط کنید.کره را به جای ذوب کامل، فقط نرم کنید تا به بهتر شدن ساختار کیک کمک کند.میتوانید به جای کره، از روغن مایع هم استفاده کنید؛ در این صورت بافت کیک مرطوبتر میشود.مقداری پودر دارچین یا هل به مواد خشک اضافه کنید تا عطر شرقی کیک بیشتر شود.اگر از همزن استفاده میکنید، پس از اضافه شدن آرد، از آن استفاده نکنید؛ در این مرحله فقط با لیسک کار کنید.فر را حتماً از قبل گرم کنید؛ دمای یکنواخت برای بافت مناسب کیک بسیار ضروری است.قالب را قبل از ریختن مایه، چرب کرده یا کاغذ روغنی بیندازید تا کیک به قالب نچسبد.بعد از ریختن مایه در قالب، آن را ۲-۳ بار به سطح بکوبید تا حبابهای هوا خارج شوند.در ۲۰ دقیقه اول پخت، در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.سرو کیک با سس کارامل، خامه یا بستنی وانیلی آن را خاصتر میکند یا میتوانید با خامه فرم گرفته و برشهای میوه تازه تزیین کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کیک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کیک ازگیل از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه