- 2025-01-13
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه کوفته مرغ+ نکات و فوتوفن ها
زمان آمادهسازی
3 ساعت و 30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
کوفته مرغ یکی از خوشمزهترین غذاهای مجلسی است که میتوانید آن را برای پذیرایی از مهمانها و دورهمیهای خانوادگی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کوفته مرغ به ۶ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این کوفته خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن کوفته مرغ و زرشک ابتدا باید برنج و لپه را به صورت جداگانه بپزید. مرغ چرخ کرده را با برنج و لپه پخته شده، پیاز رنده شده، سبزی کوفته و چاشنیهای مختلف مخلوط کنید.
در ادامه مواد کوفته را با دست گرد کنید و داخل آن مقداری زرشک و پیاز داغ بگذارید و آن را در سس مخصوص بپزید. میتوانید این کوفته را در روغن سرخ کنید یا در فر نیز بپزید.
برای درست کردن این کوفته با پنیر باید داخل مواد کوفته از مقداری پنیر استفاده کنید. برای درست کردن کوفته مرغ با سیب زمینی میتوانید به جای برنج از سیب زمینی پخته استفاده کنید.
برای درست کردن این کوفته بدون برنج نیز تنها باید برنج را از رسپی آن حذف کنید. رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کوفته مرغ برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت مرغ۵۰۰ گرمبرنج۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیازداغ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارلپه۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارسبزی کوفته (جعفری، نعنا، ترخون، پیازچه و ریحان)۲۰۰ گرمزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریزرشک۱/۲ لیوان فرانسوی دستهداررب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریپیاز۲ عددتخم مرغ۱ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمفلفل قرمزبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: لپه و برنج را بخیسانید
برای شروع باید لپه را در یک ظرف آب بریزید و برای حدود ۶ ساعت بخیسانید و این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. برنج را از یک ساعت قبل در آب و مقداری نمک بخیسانید تا برای پخت آماده شود.
مرحله دوم: لپه را بپزید
لپه را همراه با ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید لپه برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت بپزد و نرم شود.
مرحله سوم: برنج را بپزید
برنج را همراه با مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. مقدار آب باید حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. اجازه دهید برنج به خوبی بپزد و آب آن تبخیر شود. بعد از این که برنج نرم شد، شعله گاز را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته گل کلم
مرحله چهارم: مرغ را چرخ کنید
برای درست کردن این کوفته بهتر است از ترکیب گوشت ران و سینه مرغ استفاده کنید. تکههای گوشت بدون استخوان را در غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و خوب میکس کنید.
مرحله پنجم: مواد کوفته را ترکیب کنید
مرغ چرخ کرده را در یک کاسه بریزید. یکی از پیازها را به صورت ریز رنده کنید و آب اضافه آن را بگیرید. سپس پیاز را به کاسه مرغها اضافه کنید.
در ادامه سبزی کوفته را به صورت ریز خرد و همراه با برنج به سایر مواد اضافه کنید. بعد از آن نوبت اضافه کردن لپه پخته شده به مواد کوفته است.
مرحله ششم: چاشنیها و تخم مرغ را اضافه کنید
مواد کوفته را با گوشتکوب بکوبید و خوب میکس کنید. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زعفران و زردچوبه به مواد بزنید. تخم مرغ را بشکنید و به مواد کوفته اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب کنید.
مرحله هفتم: مواد کوفته را ورز دهید
بعد از آماده شدن مواد کوفته باید آن را به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید تا مواد به خوبی منسجم شوند. این مرحله را با دقت انجام دهید تا مایه کوفته شما در زمان پخت از هم باز نشود.
مرحله هشتم: مواد کوفته را استراحت دهید
مواد کوفته را در یک کاسه بریزید و روی آن را با یک سلفون بپوشانید. در ادامه کاسه را برای یک تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله نهم: کوفتهها را آماده کنید
بعد از حدود ۲ ساعت ظرف کوفتهها را از یخچال خارج کنید. به اندازه یک پرتقال از مواد را بردارید و آن را ورز دهید و کف دست باز کنید. مقداری زرشک و پیاز داغ داخل آن بگذارید و کوفته را جمع کنید. سپس آن را خوب فشار دهید تا کوفته باز نشود. همه کوفتهها را به همین روش آماده کنید.
مرحله دهم: سس کوفته را آماده کنید
یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت قرار دهید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیازها را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مقداری رب گوجه، نمک و فلفل به رب بزنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا رب گوجه خوشرنگ شود. در ادامه یک لیتر آب در ماهیتابه بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته شلغم و نخود
مرحله یازدهم: کوفتهها را بپزید
صبر کنید تا سس کوفته شروع به جوشیدن کند، در ادامه کوفتهها را در سس قرار دهید و اجازه دهید برای یک تا ۲ ساعت روی حرارت بپزند.
مرحله دوازدهم: کوفتهها را سرو کنید
در زمان پخت کوفتهها باید آنها را چند بار زیر و رو کنید تا تمام قسمتهایشان به خوبی پخته شوند. زمانی که کوفتهها آماده شدند، آنها را در ظرف مناسب بریزید و با زرشک و پیاز داغ تزیین کنید.
برای درست کردن کوفته مرغ روشهای متعددی وجود دارد که در ادامه این بخش به برخی از این روشها اشاره شده است.
کوفته مرغ سرخ شده
برای درست کردن کوفته مرغ سرخ شده باید کوفتههای مرغ را به روش قبل آماده کنید و سپس آنها را قبل از پخت در آرد سوخاری غوطه ور کنید. در ادامه کوفتهها را برای چند دقیقه در روغن یا کره سرخ کنید و بعد در سس بپزید.
کوفته مرغ در فر
برای درست کردن این کوفته در فر باید فر را روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سپس کوفتهها را همراه با سس آن در یک ظرف بریزید و برای ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا آماده شوند.
کوفته مرغ و پنیر
برای درست کردن این کوفته باید مرغ چرخ کرده را با مقداری پنیر پارمسان، ادویه و پودر سوخاری ترکیب کنید و بعد مایه کوفته را خوب ورز دهید. مقداری از مایه کوفته را بردارید و یک تکه پنیر موزارلا داخل آن بگذارید و کوفته را ببندید. در ادامه کوفتهها را در روغن سرخ کنید و برای نیم ساعت در فر قرار دهید تا آماده شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته سیب زمینی و هویج
کوفته مرغ بدون برنج
برای درست کردن کوفته مرغ بدون برنج میتوانید از ترکیب مرغ چرخ کرده، پیاز رنده شده و چاشنیهای مختلف استفاده کنید. مواد کوفته را ورز دهید و بعد به صورت کوفته آماده و در روغن سرخ کنید. برای مواد میانی این کوفته میتوانید از ترکیب زرشک و گردو با پیاز داغ یا آلو استفاده کنید.
کوفته مرغ با سیب زمینی
برای درست کردن این کوفته باید از ترکیب سیب زمینی پخته شده، سینه مرغ ریش ریش شده، آرد، جعفری و چاشنیهای مختلف استفاده کنید. برای وسط این کوفتهها بهتر است از مقداری پنیر پیتزا استفاده کرده و کوفتهها را در روغن داغ سرخ کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوفته مرغ
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت کوفته مرغ اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن این کوفته میتوانید از مقداری پودر سیر و پول بیبر نیز استفاده کنید.برای مزه دار کردن این کوفته میتوانید به جای سبزی مخصوص کوفه تنها از ترکیب تره و مرزه نیز استفاده کنید.اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید از سبزی خشک برای مزه دار کردن کوفتهها استفاده کنید.میتوانید همه مواد کوفته را در غذاساز بریزید و خوب با هم میکس کنید.بهتر است کوفته مرغ را کمی کوچکتر از کوفته گوشت درست کنید.برای داخل کوفته مرغ میتوانید علاوه بر پیاز داغ و زرشک از مقداری گردو و آلو نیز استفاده کنید.برخی افرادی برای داخل کوفته مرغ از یک عدد تخم مرغ پخته استفاده میکنند.میتوانید به مواد کوفته یک قاشق رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید.اضافه کردن تخم مرغ به مایه کوفته، موجب منسجم شدن مواد میشود.میتوانید زعفران را هم به مایه کوفته و هم سس کوفته مرغ اضافه کنید.پیشنهاد میشود این کوفته خوشمزه را با نان سنگک تازه و سبزی خوردن سرو کنید.برای درست کردن این کوفته نباید لپه و برنج را بیش از حد بپزید. این کار موجب وا رفتن کوفته در زمان پخت میشود.بعد از اضافه کردن کوفته به سس، بهتر است در ۲۰ دقیقه ابتدایی کوفتهها را جا به جا نکنید تا از هم نپاشند.مقدار سسی که برای پخت کوفته استفاده میشود، باید به اندازهای باشد که حدود ۲/۳ کوفتهها را بپوشاند.در زمان اضافه کردن کوفتهها به سس، سس باید کاملا داغ باشد.برای درست کردن این کوفته بهتر است از ترکیب ران و سینه مرغ استفاده کنید.قبل از ترکیب کردن مواد کوفته با هم، باید همه مواد را به خوبی خشک کنید.موقع گرد کردن کوفته باید آن را محکم با دست فشار دهید تا هیچ درز و شکافی نداشته باشد.اگر از آلو برای داخل کوفتهها استفاده میکنید، حتما آلوها را برای چند ساعت در آب بخیسانید.میتوانید این کوفته را بعد از گرد کردن در کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید و هر زمان که دوست دارید آن را بپزید.اگر مایه کوفته شما شل شده است، میتوانید مقداری آرد سفید یا آرد سوخاری به آن اضافه کنید.برای داخل کوفته مرغ میتوانید از مقداری کشمش نیز استفاده کنید.برخی افراد برای مزه دار کردن این کوفته از مقداری پودر زنجبیل و دارچین نیز استفاده میکنند.برای درست کردن این کوفته میتوانید سبزیجات را حذف و تنها از مقداری جعفری خرد شده نیز استفاده کنید.برای مزه دار کردن سس کوفتهها میتوانید از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم کوفته مرغ شما ملس شود، میتوانید از چند برگ زردآلوی خشک نیز در سس آن استفاده کنید.در صورتی که در زمان پخت کوفتهها، سس آن غلیظ شد، میتوانید مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. اضافه کردن آب سرد به سس موجب باز شدن کوفتهها میشود.برای پخت کوفته مرغ ارومیهای از مقداری قارچ ورقهای خرد شده استفاده میشود.برای مزه دار کردن این کوفته میتوانید از مقداری ادویه کاری نیز استفاده کنید.به منظور پخت کوفته مرغ برای ۱۰ نفر باید مواد اولیه این کوفته را ۲/۵ برابر کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کوفته مرغ و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کوفته را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه