- 2025-07-30
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه کوفته آبغوره شیرازی؛ یک غذای محبوب برای مهمانیها
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
70-80 دقیقه
زمان پخت
60-70 دقیقه
کوفته آبغوره شیرازی، یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب استان فارس است. اگر به چشیدن طعمهای جدید علاقمند هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این کوفته جذاب غافل نشوید. اصالت این غذا و در عین حال لذیذ بودن آن، باعث شده تا نسل به نسل منتقل شود و همچنان به عنوان یکی از غذاهای مجلسی و خانگی پرطرفدار شناخته شود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کوفته آبغوره شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی این کوفته لذیذ، ابتدا لپه و برنج را به صورت جداگانه پخته و آبکش کنید. سپس آنها را با گوشت چرخکرده، پیاز داغ، سبزی خرد شده، تخممرغ و ادویهجات به خوبی ورز دهید تا مایهای یکدست حاصل شود.
کوفتهها را به اندازه نارنگی شکل دهید، داخل آنها آلو قرار دهید و در سسی که از رب گوجهفرنگی، آبغوره و پیاز داغ آماده کردید قرار دهید تا کاملاً جا بیفتد. رسپی این کوفته خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کوفته آبغوره شیرازی برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازلپه1/3 پیمانهبرنج1/2 پیمانهگوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله)400 گرمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمپیازداغ (خلالی خرد شده)1/2 پیمانهزردچوبه1 قاشق چایخوریتره، جعفری، گشنیز و شوید (خرد شده)150 گرمتخم مرغ2 عددرب گوجه فرنگی1/4 پیمانهروغن مایع (برای سرخ کردن)به مقدار لازمگرد غوره1/2 قاشق چایخوریآبغوره1/2 پیمانهآلو100 گرم
مرحله اول: لپه را آماده کنید
لپه را تمیز کنید و بشویید. از چند ساعت قبل از پخت لپهها را با مقداری آب بخیسانید.
خیساندن لپه موجب گرفتن نفخ آن تا حد زیادی میشود و روند پخت را سریعتر میکند.
لپههای خیسانده شده را در قابلمه مناسبی بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و زمان دهید تا لپهها کاملاً بپزند و نرم شوند.
مرحله دوم: برنج را نیمپز کنید
برنج را تمیز کنید و پس از شستن با مقداری آب بخیسانید. قابلمه دیگری را آب کنید و روی حرارت متوسط بگذارید.
زمان دهید تا آب به نقطه جوش برسد. سپس برنج را در آن بریزید و ۸-۱۰ دقیقهای زمان دهید تا برنج نیمپز شود.
پس از گذشت زمان اعلام شده برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته تبریزی به روش سنتی
مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را طعمدار کنید
در یک ظرف بزرگ، گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک بریزید.
نیمی از پیاز داغ خلالی، نیمی از زردچوبه و مقداری فلفل سیاه را به گوشت اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم: همه مواد کوفته را با هم ترکیب کنید
برنج نیمپز، لپه پخته شده و سبزی خرد شده را به همراه تخممرغها به مواد اضافه کنید.
تمام مواد را با دست به خوبی ورز دهید تا کاملاً منسجم و یکدست شوند. ورز دادن کافی، کلید اصلی وا نرفتن کوفتهها است.
مرحله پنجم: سس کوفته را آماده کنید
قابلمه که قصد دارید کوفتهها را در آن بپزید روی حرارت بگذارید. کمی روغن در آن بریزید و رب گوجهفرنگی را در روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
سپس گرد غوره و مقداری فلفل سیاه به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
باقیمانده پیاز داغ را به همراه ۸ پیمانه آب، آبغوره و کمی نمک به مخلوط رب اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
مرحله ششم: کوفتهها را آماده کنید
کف دست خود را با کمی روغن مایع چرب کنید. از مایه کوفته به اندازه یک نارنگی بردارید و آن را در کف دست خود باز کنید.
تعدادی آلوی از قبل خیسانده و آبکش شده را در مرکز آن قرار دهید، سپس مایه را به دقت ببندید و به شکل یک دایره کاملاً صاف و بدون ترک فرم دهید. همه مواد را به همین ترتیب شکل دهید.
مرحله هفتم: کوفتهها را بپزید
پس از اینکه سس کوفته به جوش آمد، کوفتههای آماده شده را یکی یکی و با احتیاط به آرامی داخل سس در حال جوش بیندازید.
مهم است که کوفتهها را با فاصله در قابلمه قرار دهید تا به هم نچسبند.
پس از قرار دادن تمام کوفتهها، حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس حرارت را ملایم کنید.
درب قابلمه را بگذارید و ۶۰-۷۰ دقیقه زمان دهید تا کوفتهها به آرامی بپزند و سس کم کم غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته مدیترانهای
مرحله هشتم: کوفتهها را سرو کنید
پس از غلیظ شدن سس کوفته و پخته شدن کامل آنها، حرارت را خاموش کنید و کوفتهها را در ظرف سرو بگذارید.
به دلخواه با مقداری پیاز داغ یا مغز گردو روی کوفتهها را تزیین و نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوفته آبغوره شیرازی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم کوفته آبغوره شیرازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای اینکه کوفتههای شما در هنگام پخت وا نرود، حتماً مایه کوفته را به اندازه کافی ورز دهید. همچنین میتوانید لپه و برنج را پس از پخت، کمی بکوبید تا له شوند و چسبندگی بیشتری به مایه بدهند.اگر دوست دارید، میتوانید به مواد میانی کوفته علاوه بر آلو، از کشمش پلویی شسته شده، آلبالوی بدون هسته و یا انواع مغزها مانند گردو، بادام و پسته نیز استفاده کنید تا طعم متنوعتری ایجاد شود.میزان ترشی این غذا کاملاً سلیقهای است. شما میتوانید با کم و زیاد کردن مقدار آبغوره، طعم آن را مطابق با ذائقه خود تنظیم کنید.برای عطر و طعم بهتر، از سبزیهای تازه استفاده کنید. علاوه بر سبزیهای ذکر شده در دستور اصلی، افزودن مقداری سبزی معطر خشک مانند مرزه و ترخون به مایه کوفته، عطر و بوی آن را دوچندان کرده و طعمی اصیل و سنتی به آن میبخشد.در طول پخت حواستان به میزان آب سس باشد. اگر آب آن کم شد، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. در انتهای پخت، سس کوفته باید غلیظ و جا افتاده باشد.برای جلوگیری از وا رفتن کوفتهها، میتوانید یک تا دو قاشق غذاخوری آرد نخودچی به مایه کوفته اضافه کنید. این کار به خصوص زمانی که احساس میکنید مایه کوفته شل است، بسیار موثر خواهد بود.به جای استفاده از پیاز داغ در داخل مایه کوفته، یک پیاز متوسط را رنده کنید و آب آن را کاملاً بگیرید. سپس تفاله پیاز را به گوشت اضافه کنید. این کار هم به چسبندگی بهتر مواد کمک میکند و هم طعم تازهتری به کوفته میبخشد.برای داشتن کوفتهای لطیف و در عین حال منسجم، بهتر است از گوشت چرخکردهای استفاده کنید که دو بار چرخ شده باشد. این کار باعث میشود بافت گوشت نرمتر شده و به خوبی با سایر مواد مخلوط شود.یکی از مهمترین دلایل وا رفتن کوفته، اضافه کردن آن به سس سرد یا ولرم است. حتماً اجازه دهید سس به جوش بیاید و سپس کوفتهها را به آرامی و با فاصله از یکدیگر در قابلمه قرار دهید.پس از اضافه کردن کوفتهها به سس در حال جوش، حداقل به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درب قابلمه را نیمهباز گذاشته و از هم زدن آنها خودداری کنید. اجازه دهید کوفتهها خود را بگیرند و سپس در صورت نیاز آنها را به آرامی جابجا کنید.برای اینکه کوفتهها به خوبی مغزپخت شوند و طعم سس به خورد آنها برود، پس از ۱۰ دقیقه ابتدایی، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید کوفتهها به آرامی و برای مدت زمان کافی بپزند تا سس غلیظ شده و به روغن بیفتد.پس از آماده کردن کوفتهها، آنها را در تابهای با مقداری روغن داغ از همه طرف کمی تفت دهید تا سطح آنها طلایی شود. این کار یک لایه محافظ ایجاد کرده و از وا رفتن کوفتهها در حین پخت در سس جلوگیری میکند.پس از اینکه تمام مواد را به خوبی ورز دادید، روی ظرف را بپوشانید و آن را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. این استراحت باعث میشود مواد به خوبی به خورد هم رفته و کوفتهها در زمان پخت شکل خود را بهتر حفظ کنند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کوفته خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کوفته آبغوره شیرازی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه