- 2025-04-30
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه کنگر ماست شیرازی (بورانی کنگر)+ نکات کلیدی

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
5-6 ساعت
زمان پخت
30-40 دقیقه
کنگر گیاهی خودرو و فصلی است که در مناطق کوهستانی و در دامنه کوهها رشد میکند. این گیاه جذاب علاوه بر طعم و مزه منحصر به فردش خواص زیادی برای بدن دارد. کنگر کاربردهای زیادی در آشپزی دارد. بورانی کنگر یا همان کنگر ماست شیرازی یکی از خوشمزهترین دسرهایی است که میتوانید به راحتی در خانه آن را آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کنگر ماست شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی کنگر ماست شیرازی، ابتدا باید کنگرهای تازه را به خوبی تمیز و تیغگیری کنید. سپس آنها را بپزید تا نرم شوند. بعد از خنک شدن، کنگرهای پخته را با ماست چکیده، سیر رنده شده، نعناع خشک، گردوی خرد شده و ادویهجات مخلوط کنید.
در پایان، باید این ترکیب را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد و طعمها در هم ادغام شوند. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کنگر ماست شیرازی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازکنگر تازه۵۰۰ گرمماست چکیده غلیظ۲ لیوانسیر تازه۲ حبهگردوی خرد شده (اختیاری)۴ قاشق غذاخورینعنا خشک۱ قاشق غذاخوریپودر آویشن۱ قاشق چایخوریپودر پیاز۱/۲ قاشق چایخورینمک۱/۲ قاشق چایخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوری
مرحله اول: کنگر را آماده کنید
با کمک چاقو تمام تیغهای ریز و زبر کنگرها را جدا کنید.
ساقهها باقیمانده ترد و نازک را به اندازه دلخواه (حدود ۲ تا ۳ سانت) خرد کنید.
کنگرهای خرد شده را در کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد چند بار بشویید تا تمام گردوغبار و آلودگیهای روی کنگر تمیز شود.
کنگرهای شسته شده را در آبکش بگذارید و کمی زمان دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر ریواس و ماست
مرحله دوم: کنگر را بپزید
کنگرهای خرد شده را در قابلمه مناسبی بریزید و ۱-۲ لیوان آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و منتظر بمانید تا محتوای درون آب به نقطه جوش برسد.
سپس حرارت را کم کنید و ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا کنگرها به آرامی بپزند و نرم شوند.
زمانی که آب کاملاً کشیده شد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کنگرها خنک شوند.
مرحله سوم: ماست و طعمدهندهها را اضافه کنید
پس از خنک شدن کنگرها، آنها را در کاسه بزرگی بریزید. ماست چکیده را به آن اضافه کنید.
سیر رندهشده، گردوی خرد شده (در صورت استفاده)، نعنا خشک، پودر آویشن، پودر پیاز، نمک و فلفل سیاه را به مواد درون کاسه اضافه کنید و به آرامی همه مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: بورانی را در یخچال بگذارید
روی بورانی را بپوشانید و آن را چند ساعتی در یخچال بگذارید تا ماست، کنگر و ادویهها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: بورانی را تزیین و سرو کنید
پس از استراحت کردن بورانی آن را از یخچال خارج کنید و در ظرفهای سرو بریزید. به دلخواه روی ماست را با نعنا خشک یا فلفل ترکی تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورانی شنگ
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کنگر ماست شیرازی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم کنگر ماست شیرازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تازگی کنگر تاثیر مستقیم بر طعم نهایی دارد. از خرید کنگرهایی که رنگشان زرد شده یا خشک هستند، خودداری کنید.ماست چکیده غلیظ و کمنمک استفاده کنید؛ زیرا ماستهای آبدار یا شور طعم بورانی را خراب میکنند.استفاده از سیر تازه، طعم و بوی بسیار قویتری نسبت به پودر سیر به غذا میدهد.اگر طعم تند موسیر را دوست دارید، میتوانید کمی ماست موسیر نیز به ترکیب مواد اضافه کنید.برای همزدن بورانی از قاشق چوبی یا سیلیکونی استفاده کنید تا طعم ماست تغییر نکند.اگر کنگر پخته آب زیادی دارد، آن را در صافی بریزید تا ماستتان آبنیندازد.برای عطر متفاوتتر دسر میتوانید مقدار کمی شوید خشک به آن اضافه کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کنگر ماست شیرازی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه