طرز تهیه کال کباب+ نکات و فوت‌وفن ها

کال کباب یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای شمالی است. اصالت این غذا به استان گیلان برمی‌گردد. کال کباب با…
طرز تهیه کال کباب+ نکات و فوت‌وفن ها

کال کباب یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای شمالی است. اصالت این غذا به استان گیلان برمی‌گردد. کال کباب با طعم دودی و ترکیب منحصربه‌فردی از سبزیجات و ادویه‌ها، توانسته است جایگاه ویژه‌ای در قلب علاقه‌مندان به آشپزی پیدا کند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کال کباب را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

ابتدا بادمجان‌ها را روی منقل یا در فر کباب کرده و پوست آن‌ها را جدا کنید. بادمجان‌های پوست کنده را با سیر خرد شده، سبزیجات معطر، ادویه‌ها، گردو و آبغوره به خوبی با هم مخلوط کنید. در ظرف سرو گذارید و با تزییناتی همچون گلپر و مغز گردو تزیین و میل کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه مقاله بخوانید.

مواد لازم برای کال کباب

مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان۶ عددسیر۶ حبهگردو۱۰۰ گرمآبغوره۴ قاشق غذاخورینعنا خشک۱ قاشق غذاخوریچوچاق۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافیگلپربه میزان لازممغز گردوبه مقدار کافیآب انار یا آبغورهبرای طعم‌دهی اضافی

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه کال کباب

مدت زمان آماده‌سازی: ۲۵-۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۵۰-۶۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی بادمجان‌ها

بادمجان‌ها را بشویید و خشک کنید.

برای داشتن طعم دودی کافی است با کمک چاقو چند شکاف روی بادمجان‌ها ایجاد کنید و آن ها را مستقیماً روی شعله گاز یا منقل زغالی قرار دهید تا به خوبی کباب شوند.

اگر تمایل به طعم دودی ندارید می‌توانید آن‌ها را در فر قرار دهید. بادمجان‌ها را با پوست روی سینی فر بچینید و هر چند دقیقه یک‌بار بچرخانید تا از همه طرف به طور یکنواخت پخته شوند و پوست آن‌ها تیره و پف کرده شود.

مرحله دوم: پوست کندن بادمجان

پس از پخت، بادمجان‌ها را در ظرف درب داری قرار دهید و درب ظرف را ببندید. ۵-۱۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا بادمجان در ظرف بماند. سپس با دقت پوست بادمجان‌های کبابی را جدا کنید.

برای این کار از یک کاردک یا دست‌هایتان استفاده کنید تا تمام قسمت‌های سوخته پوست را از بادمجان جدا کنید.

در این مرحله دقت زیادی داشته باشید، زیرا این قسمت‌ها می‌توانند در طعم نهایی غذا تاثیر بگذارند.

بادمجان‌های پوست کنده شده را در کاسه بزرگی گذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت بادمجان کباب

مرحله سوم: آماده‌سازی و افزودن سیر

سیرها را بشویید و پوستشان را بگیرید.

با کمک چاقو آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید. سپس، سیر خرد شده را به بادمجان‌های پوست کنده اضافه کنید.

در این مرحله می‌توانید سیرها را با کمک سیر له‌کن پوره و له کنید.

مرحله چهارم: آماده‌سازی و افزودن سبزی‌های تازه

گشنیز و جعفری را تمیز کنید. برگ‌های پلاسیده و زرد یا شاخه‌های ضخیم‌شان را جدا سازید و سبزی‌ها را به خوبی بشویید.

پس از گرفتن آب اضافی سبزی‌ها آن‌ها را با چاقو به صورت ساطوری خرد کنید.

برای بالاتر رفتن سرعت کار می‌توانید از میکسر یا خردکن برای خرد کردن سبزی‌ها استفاده کنید.

سبزی‌های خرد شده را به قابلمه حاوی بادمجان و سیر اضافه کنید.

مرحله پنجم: آماده‌سازی و افزودن گردو

مغز گردو را در آسیاب یا هاون بریزید و گردوها را پوره و له کنید. پوره گردو را به مخلوط بادمجان اضافه کنید.

مرحله ششم: تنظیم چاشنی

به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه به محتوای درون کاسه زنید. میزان ادویه‌جات را می‌توانید بر اساس ذائقه شخصی تنظیم کنید.

آبغوره را در همین مرحله به مواد اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان

مرحله هفتم: اضافه کردن آب انار

در صورت تمایل، می‌توانید مقداری آب انار ترش نیز در این مرحله به مخلوط اضافه کنید.

مرحله هشتم: میکس کردن مواد

تمام مواد را با استفاده از گوشت‌کوب برقی یا در مخلوط‌کن به خوبی میکس کنید تا به شکل یک پوره نرم و یکدست درآیند.

مرحله نهم: سرو کردن

پس از آماده شدن مخلوط کال کباب، آن را در ظرف سرو بریزید و با مغز گردو خرد شده، دانه‌های انار و گلپر تزیین و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کال کباب

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای بادمجان کبابی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کال کباب

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم کال کباب اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

سیرها را به صورت یکنواخت خرد کنید تا طعم آن به طور مساوی در غذا پخش شود.آب انار را به اندازه کافی اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین به تعادل برسد.اجازه دهید کال کباب به اندازه کافی دم بکشد تا طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.نعناع خشک به طعم و عطر کال کباب اضافه می‌کند و طعم آن را غنی‌تر می‌سازد.بسته به ذائقه، میزان آبغوره را تنظیم کنید تا تعادل طعم حفظ شود.اضافه کردن آبلیمو می‌تواند طعم غذا را تغییر دهد، بنابراین از افزودن آبلیمو به این غذا خودداری کنید.استفاده از گلپر و مغز گردو برای تزیین غذا باعث جذابیت بصری و افزایش طعم می‌شود.استفاده از بادمجان‌های متوسط و سالم باعث می‌شود که طعم و بافت بهتری به کال کباب بدهند.بادمجان‌ها را به طور یکنواخت کباب کنید تا طعم دودی متعادل و مطلوبی حاصل شود.پوست بادمجان‌ها را با دقت جدا کنید تا قسمتی از پوست در غذا باقی نماند.بهتر است از سبزی‌های تازه استفاده کنید. گشنیز و جعفری تازه طعم بهتری به کال کباب می‌دهد.مواد را به خوبی میکس کنید تا یکدستی و یکنواختی در طعم و بافت غذا حاصل شود.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه کال کباب از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر