- 2025-01-16
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای فرنگی
طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا هندی تند (ویژه ناهار با نکات)
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
8 ساعت
زمان پخت
1 ساعت
چیکن تیکا ماسالا هندی یکی از غذاهای پرادویه و خوشمزه است که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. شیوه پخت این غذا از جهتهای زیادی شبیه ساتِی اندونزی است و صرفا مواد و ادویههای سس و مرینیت آن متفاوت است. در این مقاله از مجله اکالا با طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا هندی تند با ۲ روش متفاوت آشنا میشویم. پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت چیکن تیکا ماسالا ابتدا باید مرغ را مرینیت کنید و بگذارید ۸ ساعت در مواد مرینیت که ترکیبی از ماست، ادویهها و سیر و زنجبیل است باقی بماند. سپس مرغها را کباب کنید.
سس چیکن تیکا ماسالا را با استفاده از پیاز، روغن حیوانی، ادویهها و گوجه و خامه آماده کنید و در ۱۰ دقیقه پایانی پخت سس، مرغها را به آن اضافه کنید.
میتوانید چیکن تیکا ماسالا را با خامه و گشنیز خرد شده تزئین و سرو کنید. رسپی این غذای هندی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای چیکن تیکا ماسالا هندی برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازسینه مرغ بدون پوست و استخوان۷۰۰ گرمپودر چیلی قرمز کشمیری۲ قاشق چایخوریگرام ماسالا۳ قاشق چایخوریپودر زیره۱ و ½ قاشق چایخوریپودر گشنیز۱و نیم قاشق غذاخوریزردچوبه¼ قاشق چایخورینمکبه میزان لازمروغن خردل۱ قاشق غذاخوریسیر رنده شده۱ قاشق غذاخوریزنجبیل رنده شده۱ قاشق غذاخوریشنبلیله خشک۱ قاشق غذاخوریماست یونانی یا ماست چکیده½ فنجانروغن حیوانی۳ قاشق غذاخوریپیاز۲ عدد متوسطفلفل سبز تند (اختیاری)۱ عددگوجه۵۰۰ گرمخامه غلیظ¾ فنجانشکر۲ قاشق غذاخوریگشنیز خرد شده تازهبرای تزئینسس کچاپ شیرین (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: مرغ را طعمدار کنید
در ابتدا باید مرغها را به صورت مکعبی خرد کنید و سپس آنها را با یک دستمال نخی خشک کنید تا رطوبت و آب اضافی مرغ وارد مواد مرینیت نشود.
یک قاشق چایخوری از پودر چیلی قرمز کشمیری، ۱ قاشق چایخوری از گرام ماسالا، نصف قاشق چایخوری پودر زیره، ۱ قاشق چایخوری پودر گشنیز، ¼ قاشق چایخوری زردچوبه و ½ قاشق چایخوری نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
برای این که غذای شما طعم اصیل هندی به خود بگیرد روغن خردل را هم به این ترکیب اضافه کنید.
نصف قاشق غذاخوری از سیر رنده شده و نصف قاشق غذاخوری از زنجبیل رنده شده را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شنبلیله خشک به این ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید.
ماست را به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. در مرحله بعد مرغهای خرد شده و خشک شده را هم به مواد مرینیت اضافه کنید تا همه تکههای مرغ به این مواد آغشته شوند.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و بگذارید حداقل ۸ ساعت در یخچال استراحت کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ساتی (نوعی جوجه کباب اندونزی)
مرحله دوم: سس تیکا را آماده کنید
روی پایین پوست گوجهها، با چاقو یک برش ضربدری سطحی ایجاد کنید تا پوست گوجه راحتتر جدا شود.
گوجهها را در یک کاسه بزرگ بگذارید و به قدری آبجوش اضافه کنید که گوجهها در آن غوطه ور شوند.
بعد از ۱۰ دقیقه پوست گوجهها به راحتی جدا میشوند. بعد از این که پوست گوجهها را جدا کردید آنها را پوره کنید و کنار بگذارید.
روغن حیوانی را در ماهیتابه بریزید. وقتی ماهیتابه گرم شد، پیازها را که به صورت ریز خرد کردهاید به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن کاملا طلایی شود.
در این مرحله میتوانید در صورت تمایل یک فلفل سبز تند را هم خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
باقی مانده زنجبیل و سیر رنده شده را هم در ماهیتابه بریزید و خوب تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
در این مرحله حرارت را کم کنید و باقی مانده پودر چیلی قرمز کشمیری، پودر گشنیز، گرام ماسالا و زیره را به ماهیتابه اضافه کنید.
ادویهها را خوب و سریع تفت دهید و مراقب باشید نسوزند.
سریعا گوجه پوره شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. این سس را روی حرارت متوسط هم بزنید تا بجوشد و غلیظ شود.
توجه کنید که سس به دست آمده باید تنها کمی رقیقتر از بافت رب گوجه فرنگی باشد.
بعد از این که سس غلیظ شد و گوجه آن کاملا پخت، دو فنجان آب جوش به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله سوم: مرغها را گریل کنید
اجازه دهید سس با حرارت کم ۱۰ دقیقه در ماهیتابه بپزد. در این زمان مرغها را به سیخ بکشید و روی باربیکیو یا در ماهیتابه گریل کباب کنید.
اگر مرغ را در ماهیتابه گریل کباب میکنید بهتر است در ابتدا کمی روغن در ماهیتابه اسپری کنید. بگذارید هر طرف مرغ ۱۰ دقیقه در گریل بماند و رنگ طلایی مایل به قهوهای بگیرد.
اگر در طول زمان پخت مرغها به نظر خشک میآمدند میتوانید کمی از مواد مرینیت روی آنها بمالید.
میتوانید مرغها را در ایرفرایر یا روی ذغال هم بپزید اما نگذارید خیلی خشک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب به سبک رستورانی
مرحله چهارم: خامه و مرغ را به سس اضافه کنید
بعد از این که سس ۱۰ دقیقه با در بسته پخت، به آن خامه را اضافه کنید و هم بزنید. شکر را هم در این مرحله به سس اضافه کنید.
میتوانید به جای افزودن شکر به سس، ۲ قاشق غذاخوری سس کچاپ اضافه کنید. بگذارید سس با در باز بجوشد و غلیظ و خوش عطر شود.
بعد از این که سس به غلظت خوبی رسید، مرغهایی که کباب شدهاند را از سیخ جدا کنید و به سس تیکا اضافه کنید.
بگذارید مرغها در سس تا ۵ دقیقه با در بسته و حرارت کم بپزند.
اگر مرغها بیشتر از این در سس بمانند کمی نرم میشوند به همین دلیل لازم است قبل اضافه کردن مرغ، سس به غلظت مناسب رسیده باشد.
نمک و میزان تندی و شیرینی غذا را تست کنید و در صورت نیاز کمی شکر و نمک به آن اضافه کنید.
تیکا ماسالا را در ظرف مناسب بریزید و آن را با خامه و گشنیز خرد شده تازه تزئین کنید. تیکا ماسالا معمولا در کنار نان یا برنج کته سرو میشود.
چیکن تیکا ماسالا با مرغ سرخ شده
هرچند که کباب کردن مرغ روی ذغال یا گریل و باربیکیو عطر و طعم دودی خوبی را به غذای شما اضافه میکند، اما آشپزهای مشهوری مانند گوردون رمزی و بسیاری از آشپزهای هندی از روشی دیگر برای پخت چیکن تیکا ماسالا استفاده میکنند.
در این روش بعد از این که مرغها مرینیت شد، باید آنها را در یک ماهیتابه ترجیحا چدنی با یک قاشق غذاخوری روغن روی حرارت متوسط سرخ کنید.
نباید مرغها را زیاد جابجا کنید. بگذارید هر طرف مرغها تا ۴ دقیقه بپزد و طلایی تیره شود.
بعد مرغها را از ماهیتابه بیرون بیاورید و سپس در همین ماهیتابه سس را آماده کنید تا طعم مرغها و مواد مرینیت به خوبی با سس شما ترکیب شود.
در مرحله آخر بعد از غلیظ شدن سس، درست مانند روش قبلی، مرغها را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه چیکن تیکا ماسالا را سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا هندی
چیکن تیکا ماسالا غذایی پر از ادویه و عطرهای متنوع است. با این حال اگر ترجیح میدهید عطر و طعم آن کمی سادهتر باشد میتوانید از جایگزینهای زیر استفاده کنید:
در این رسپی میتوانید به جای روغن حیوانی از روغن عادی یا ترکیبی از این دو استفاده کنید.اگر نمیخواهید چیکن تیکا ماسالا شما خیلی تند شود، میزان پودر چیلی قرمز کشمیری مورد استفاده برای آمادهسازی سس و مرینیت را نصف کنید.استفاده از روغن خردل در مواد مرینیت، عطر و طعم غذای هندی اورجینال را به چیکن تیکا ماسالای شما میدهد ولی در صورت تمایل میتوانید آن را با آبلیمو و روغن عادی جایگزین کنید.برای بهتر شدن رنگ تیکا ماسالا میتوانید به مواد سس آن بعد از تفت دادن ادویهها، یک قاشق غذاخوری رب گوجه هم اضافه کنید.اگر مرغها را در ماهیتابه سرخ میکنید، لازم است همه مرغها را یکجا در ماهیتابه نریزید. اگر تعداد مرغها زیاد باشد و همه آنها با کف ماهیتابه تماس نداشته باشند، به جای سرخ شدن، بخارپز میشوند و این برای بافت مرغهای چیکن تیکا ماسالا خوب نیست.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا هندی، آشنا شدیم. این غذا بسیار شبیه غذای آسیایی ساتی است. در هر دو غذا مرغی که مرینیت شده و مشابه جوجه کباب، کباب شده را با سسی خاص سرو میکنیم.
البته عطر و طعم نهایی با توجه به ادویههای مورد استفاده و مواد مرینیت کاملا متفاوت است. اگر به غذاهای تند و پر ادویه علاقهمند هستید، این غذا انتخاب بسیار خوبی برای شما است.
منبع: indianhealthyrecipes.com
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. ماجراجوییهای جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!
ارسال دیدگاه