طرز تهیه پیازوی زردآلو؛ غذای سنتی خوشمزه و ساده

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
4-5 ساعت
زمان پخت
2-3 ساعت
پیازوی زردآلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ ایرانی است. این غذا با طعم منحصر به فردی که دارد شما را شگفت زده میکند. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این غذای جذاب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه پیازوی زردآلو را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی این خوراک لذیذ، ابتدا پیاز را تفت دهید و گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید تا سرخ شود. سپس ادویهها، رب گوجهفرنگی، حبوبات از قبل خیسانده شده و گردو را بیفزایید و پس از کمی تفت دادن، آب اضافه کنید تا مواد بپزند.
در مراحل پایانی، سیب زمینی، زردآلو، آلوچه و سبزیجات معطر را به خوراک اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملاً جا بیفتد و غلیظ شود. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای پیازوی زردآلو برای 5 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخکرده (مخلوط گوسفند و گوساله)300 گرمعدس1/2 پیمانهلپه1/2 پیمانهزردآلوی خشک1/2 پیمانهآلوی خورشتی1/2 پیمانهگردوی خرد شده2 قاشق غذاخوریپیاز1 عددرب گوجهفرنگی2 قاشق غذاخوریسیب زمینی2 عددنعنا خشک و ترخون خشک (اختیاری)1 تا 2 قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار کافیزردچوبه1 قاشق چایخوریروغن مایعبه مقدار کافیآب جوشحدود 4 تا 5 لیوان
مرحله اول: حبوبات را آماده کنید
لپه و عدس را به صورت جداگانه تمیز کنید و با آب سرد بشویید.
هر کدام را در کاسههای مجزا با آب کافی برای حداقل ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید. این کار موجب پخت سریعتر و بهتر حبوبات میشود و نفخ آنها را نیز تا حد زیادی میگیرد.
در طول این مدت، بهتر است آب آنها را یک یا دو بار عوض کنید.
مرحله دوم: زردآلو و آلو خورشتی را آماده کنید
زردآلوها و آلوهای خورشتی را به دقت با آب سرد بشویید تا هرگونه گرد و غبار از سطح آنها پاک شود.
سپس آنها را در یک کاسه آب ولرم بریزید و اجازه دهید برای حدود ۱ ساعت خیس بخورند تا بافتشان نرم و لطیف شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوغان سو اردبیلی
مرحله سوم: پیاز را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
قابلمه مناسبی که قصد طبخ غذا را در آن دارید روی حرارت متوسط قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید.
پس از اینکه روغن داغ شد، پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا سبک، شفاف و طلاییرنگ شوند.
مرحله چهارم: ادویهها، رب گوجه و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید
پس از تغییر رنگ پیاز، زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
حالا گوشت چرخکرده را به قابلمه اضافه کنید و با پشت قاشق آن را از هم باز کنید تا گلوله نشود.
گوشت را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کاملاً تغییر کند و آب اضافی آن کشیده شود.
پس از سرخ شدن گوشت، رب گوجه فرنگی را به وسط قابلمه اضافه کنید و آن را برای ۲ تا ۳ دقیقه در روغن تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله پنجم: حبوبات و گردو را اضافه کنید
آب عدس و لپهای را که از قبل خیساندهاید، خالی کنید. سپس آنها را به همراه گردوی خرد شده به قابلمه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با بقیه مواد تفت دهید.
مرحله ششم: خوراک را بپزید
آب جوش را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید، به طوری که روی تمام مواد را بگیرد.
حرارت را کمی زیاد کنید تا آب به جوش آید، سپس شعله را کم کرده، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خوراک برای حدود ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد تا لپه و عدس کاملاً نرم شوند.
مرحله هفتم: سیب زمینی را اضافه کنید
سیبزمینیها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آنها را به صورت مکعبی خرد و به قابلمه اضافه کنید.
درب قابلمه را مجدداً بگذارید و ۲۰-۳۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا محتوای درون آن به آرامی بپزد.
اضافه کردن سیبزمینی در این مرحله باعث میشود که له نشود و شکل خود را حفظ کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک زرد خشک زابلی
مرحله هشتم: زردآلو و آلو خورشتی را اضافه کنید
آلوچه و زردآلوی خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم سبزیجات معطر را در غذای خود داشته باشید، نعنا و ترخون خشک را کف دستتان کمی بسابید و به خوراک اضافه کنید تا عطرشان آزاد شود.
در همین مرحله با مقداری نمک چاشنی غذا را تنظیم کنید و همه مواد را به آرامی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
پس از اضافه کردن چاشنیهای نهایی، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خوراک برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت بسیار ملایم بماند تا کاملاً جا بیفتد، به روغن بیفتد و طعمها با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله نهم: غذا را تزیین و سرو کنید
پس از این که خوراک شما به غلظت مناسب رسید حرارت را خاموش کنید و پیازوی زردآلو را در ظرف سرو بریزید.
به دلخواه با کمی جعفری تازه ساطوری شده آن را تزیین و در کنار نان تازه یا برنج نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پیازوی زردآلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم پیازوی زردآلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای طعم بهتر، توصیه میشود از مخلوط گوشت چرخکرده گوسفندی و گوساله استفاده کنید. چربی گوشت گوسفندی طعم لذیذتری به خوراک میدهد.میزان ترشی و شیرینی این غذا کاملاً سلیقهای است. اگر طعم ترشتری را میپسندید، میتوانید از مقدار بیشتری آلوچه استفاده کنید یا در انتهای پخت یک قاشق آبغوره یا آب نارنج به غذا اضافه کنید. برای شیرینتر شدن نیز میتوانید مقدار زردآلو را بیشتر کنید.برای عطر و رنگی بینظیر، میتوانید در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، مقداری زعفران دمکرده غلیظ به خوراک خود اضافه کنید.در فصل تابستان میتوانید به جای زردآلوی خشک، از چند عدد زردآلوی تازه و رسیده استفاده کنید. آنها را در انتهای پخت اضافه کنید تا له نشوند.این غذا نباید خیلی آبکی یا خیلی غلیظ باشد. اگر در حین پخت آب خوراک کم شد، حتماً از آب جوش استفاده کنید تا دمای پخت پایین نیاید.برای آماده سازی نسخه گیاهی این غذا، میتوانید گوشت را حذف کنید و به جای آن از قارچ تفت داده شده یا مقدار بیشتری حبوبات استفاده کنید.برای تزیین و طعم بهتر، میتوانید مقداری نعنا خشک را در روغن تفت دهید و هنگام سرو روی غذا بریزید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه پیازوی زردآلو از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه