- 2025-08-18
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه پای گلابی؛ دسر خوشمزه و ساده
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
50-60 دقیقه
زمان پخت
20-30 دقیقه
پای گلابی، یکی از دسرهای محبوب و جذابی است که با گلابی آماده میشود. این دسر بافت بسیار نرم و ظاهر جذابی دارد. اگر به دنبال دسری ساده و خوشمزه برای پذیرایی در مراسم یا مهمانیهایتان هستید پای گلابی انتخاب مناسبی برای شما است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه پای گلابی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی پای گلابی ابتدا با ترکیب آرد و کره یک خمیر ساده و لطیف آماده کنید و آن را در قالب پهن کنید. سپس، گلابیهای تازه و اسلایس شده را روی خمیر بچینید.
در ادامه روی گلابیها شکر و کره ذوب شده بریزید تا در حین پخت کاراملی و خوشطعم شوند. در نهایت پای را در فر قرار دهید تا خمیر آن طلایی و برشته شود.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه مطلب بخوانید.
مواد لازم برای خمیر پای گلابی برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد 2 پیمانهکره100 گرمماست3 قاشق غذاخوریتخم مرغ1 عددشکر1/2 پیمانهبیکینگ پودر1 قاشق چایخوریوانیل1/2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای مواد رویه
مواد لازممقدار مورد نیازگلابی خرد شدهبه مقدار لازمشکر1 پیمانهکره50 گرم
مرحله اول: کره و آرد را با هم ترکیب کنید
آرد را الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید. کره سرد را به تکههای کوچک مکعبی تقسیم و به آرد اضافه کنید.
با استفاده از نوک انگشتان، کره را با آرد ترکیب کنید تا مخلوط به شکل خردههای نان درآید.
مرحله دوم: تخممرغ و ماست را اضافه کنید
در ظرفی جداگانه، تخممرغ، ماست، شکر، بیکینگپودر و وانیل را با هم مخلوط کنید.
سپس ترکیب فوق را به مخلوط آرد و کره بیفزایید و با هم ترکیب کنید.
توجه داشته باشید که خمیر را نباید زیاد ورز دهید؛ فقط در حدی که مواد با هم ترکیب شوند، کافی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک گلابی شکلاتی
مرحله سوم: خمیر را در یخچال بگذارید
خمیر آماده شده را جمع کنید و داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.
سپس آن را برای مدت ۱۵ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند و خودش را بگیرد. این کار به تردتر شدن خمیر پس از پخت کمک میکند.
مرحله چهارم: قالب و فر را آماده کنید
کف و دیوارههای قالب را با کمی کره چرب کنید تا پس از پخت پای به راحتی از قالب جدا شود.
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید تا فر پیش از شروع فرایند پخت به خوبی گرم شود. از پیش گرم کردن فر تأثیر بسیار مثبتی در بافت و کیفیت پای شما دارد.
مرحله پنجم: خمیر را در قالب بگذارید
پس از استراحت، خمیر را از یخچال خارج کنید. روی سطح کار کمی آرد بپاشید.
خمیر را با کمک وردنه به قطر چند میلیمتر باز کنید و آن را به آرامی در قالب بگذارید.
سپس خمیر را با انگشت به دیوارههای قالب فشار دهید تا کاملاً شکل قالب را به خود بگیرد.
مرحله ششم: گلابی را آماده کنید
گلابیها را پوست بگیرید و به صورت ورقههای نازک برش بزنید. سپس آنها را به صورت منظم و با سلیقه روی سطح خمیر بچینید.
مرحله هفتم: شکر و کره را روی پای بریزید
شکر باقیمانده را به طور یکنواخت روی سطح گلابیها بپاشید.
کره را در ظرف مناسبی بریزید و ذوب کنید. سپس آن را روی شکر و گلابیها بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت گلابی و بادام
مرحله هشتم: پای را بپزید
قالب پای را در طبقه وسط فر بگذارید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه پای را به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید.
زمانی که اطراف خمیر طلایی شد، پای آماده است. برای اینکه روی پای نیز طلایی و خوشرنگ شود، میتوانید برای چند دقیقه حرارت بالای فر (گریل) را روشن کنید.
مرحله نهم: پای را تزیین و سرو کنید
پس از پخت، پای را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.
سپس آن را در ظرف سرو بگذارید و با کمی پودر دارچین تزیین کنید و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پای گلابی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم پای گلابی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای آماده سازی این پای میتوانید از گلابی تازه و یا کمپوت آن نیز استفاده کنید.اگر گلابیهایی که استفاده میکنید سفت هستند، بهتر است ابتدا آنها را با کمی آب و شکر روی حرارت قرار دهید تا کمی نیمپز و نرم شوند.برای داشتن خمیری ترد، از ورز دادن بیش از حد آن خودداری کنید. مخلوط شدن مواد کافی است.میتوانید خمیر تارت را از یک روز قبل آماده کنید و در یخچال نگهدارید تا در زمان خود صرفهجویی کنید.برای جلوگیری از پف کردن خمیر در کف قالب، میتوانید قبل از چیدن گلابیها، با چنگال چند سوراخ در سطح خمیر ایجاد کنید.خمیر پای را نباید بیش از حد ورز داد؛ تنها تا زمانی که مواد با هم ترکیب شوند، کافی است.قرار دادن خمیر در یخچال به مدت ۱۵ دقیقه به تردتر شدن آن پس از پخت کمک میکند.چرب کردن کف و دیوارههای قالب با کره، موجب راحت جدا شدن پای پخته شده از قالب میشود.برای داشتن بافت بهتر و لطیفتر در خمیر، حتماً آرد را قبل از اضافه کردن کره، الک کنید.هنگام استراحت دادن به خمیر در یخچال، آن را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید تا سطح آن خشک نشود.پس از خارج کردن پای از فر، قبل از انتقال به ظرف سرو، اجازه دهید کمی خنک شود. این کار به منسجم شدن بافت پای کمک میکند و از خرد شدن آن جلوگیری میکند.قرار دادن قالب در طبقه وسط فر باعث میشود حرارت به طور یکنواخت به تمام قسمتهای پای برسد و از سوختن زیر یا روی آن جلوگیری شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه پای گلابی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه