- 2025-05-21
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه پای توت سفید+ نکات و فوتوفن ها

مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
70-80 دقیقه
زمان پخت
15-20 دقیقه
پای یکی از شیرینیهای بسیار محبوب و پرطرفداری است که به روشهای مختلفی آماده میشود. این شیرینی شباهت بسیار زیادی به تارت یا گلت دارد. شما میتوانید با انواع میوههای مختلف پای را آماده کنید. پای توت سفید یکی از جذابترین نوع این شیرینی میوهای است که در فصل بهار و تابستان طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه پای توت سفید را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این پای جذاب، ابتدا کره سرد، آرد، پودر قند، نمک و وانیل را با نوک انگشت یا در میکسر مخلوط کنید تا بافتی شبیه خردهنان به دست آید.
سپس با افزودن آب سرد، خمیر نرم و منعطفی بسازید و آن را ۳۰-۴۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید. در این فاصله توتها را با شکر بپزید تا نرم و غلیظ شوند.
قالب را آماده و ۲/۳ خمیر را باز و کف قالب پهن کنید، سپس توت را روی آن بریزید و باقیمانده خمیر را به صورت نوارهایی روی آن بچینید. روی خمیر را با زرده تخممرغ رومال کنید و در فر بپزید.
پس از خنک شدن، پای را تزیین و سرو کنید. رسپی کامل این شیرینی خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای پای توت سفید برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازکره سرد۱۰۰ گرمآرد سفید۱ و ۱/۳ پیمانهآب سرد۲-۳ قاشق غذاخورینمکنوک قاشق غذاخوریپودر قند۱ قاشق غذاخوریوانیل۱/۲ قاشق چایخوریجوز هندی یا پودر هلبه دلخواه
مواد لازم برای مواد میانی پای
مواد لازممقدار مورد نیازتوت سفید۲۰۰ گرمشکر۲-۳ قاشق غذاخوریزرده تخم مرغ (برای رومال)۱ عدد برگ نعنا تازه (برای تزیین)به دلخواه
مرحله اول: کره، آرد، نمک و پودر قند را با هم ترکیب کنید
کره سرد را با کمک چاقو به صورت نگینی خرد کنید. کره را در کاسه بزرگی بریزید. آرد سفید را روی کره الک کنید.
پودر قند، نمک و وانیل را به مواد اضافه و با نوک انگشت مواد را به آرامی با هم ترکیب کنید تا کره به خورد آرد برود و مواد شبیه به خرده نان شود.
برای بالاتر رفتن سرعت کار میتوانید کره، آرد، پودر قند، وانیل و نمک را در دستگاه خردکن یا میکسر بریزید و چند پالس بزید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک توت سفید
مرحله دوم: آب سرد را اضافه کنید
پس از ترکیب شدن مواد، آب سرد را کم کم به محتوای درون کاسه بیفزایید و با نوک انگشت خمیر را جمع کنید تا خمیر کاملاً نرم و منعطف شود.
توجه داشته باشید که میزان جذب رطوبت توسط آردهای مختلف متفاوت است. برای شکل گرفتن خمیر پای ممکن است نیاز باشد مقدار آب کمتر یا بیشتری به مواد اضافه کنید.
این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد؛ همین که خمیر شکل گرفت آن را در پلاستیک فریزری بگذارید و درب پلاستیک را ببندید.
خمیر را ۳۰-۴۰ دقیقهای در یخچال استراحت بدهید.
مرحله سوم: توتها را آماده کنید
توتهای سفید را در کاسه بزرگی بریزید و با آب سرد به آرامی توتها را بشویید تا گرد و غبار و آلودگیهای روی آنها کاملاً از بین برود.
توتهای شسته شده را در آبکش بریزید و زمان دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.
توتها را در قابلمه مناسبی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید کمی توتها را زیر و رو کنید تا شکر به تمام قسمتهای میوه برسد.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و ۱۰-۱۲ دقیقه زمان دهید تا آب میانبافتی میوه کم کم خارج شود و توتها به آرامی بپزند و کمی نرم شوند.
پس از گذشت زمان اعلام شده اگر محتوای درون قابلمه زیادی رقیق است کمی حرارت را بیشتر کنید تا توتها به غلظت مناسب برسند.
سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا توتها خنک شوند.
مرحله چهارم: فر و قالب را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و زمان دهید تا فر پیش از شروع فرایند پخت به خوبی گرم شود.
از قبل گرم کردن فر تأثیر مثبتی در بافت و کیفیت نهایی پایی شما دارد. برای آماده سازی این پای جذاب میتوانید از قالب تارت استفاده کنید.
کف و دیوارههای قالب را کمی چرب و آرد پاشی کنید تا پس از پخت پای به راحتی از قالب جدا شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای توت فرنگی فرانسوی
مرحله پنجم: خمیر پای را شکل دهید
خمیر را از یخچال خارج کنید و چند دقیقهای در دمای اتاق بگذارید. روی سطح میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید و ۲/۳ خمیر را جدا کنید.
خمیر به آرامی با کمک وردنه به قطر چند میلیمتر به اندازه قطر قالب باز کنید.
توجه داشته باشید که خمیر نباید مدت طولانی در دمای محیط بماند و بافتش بیش از اندازه نرم شود.
خمیر را در قالب بگذارید و به آرامی با نوک انگشت دیوارههای خمیر را شکل دهید.
مرحله ششم: توت را اضافه کنید
توت را روی خمیر پای بریزید و با کمک قاشق سطح آن را صاف کنید.
در این مرحله توجه داشته باشید که از ریختن سس زیادی توت روی خمیر جلوگیری کنید؛ زیرا موجب نرم شدن بیش از اندازه خمیر میشود.
مرحله هفتم: لایه رویه پای را بگذارید
۱/۳ باقیمانده خمیر را نیز روی سطح میز کار باز کنید. با کمک چاقو تیزی خمیر را به شکل نوارهای ۱ سانتیمتری برش بزنید.
نوارها را شبیه بافت حصیر یکی در میان روی خمیر تارت بگذارید. با نوک انگشت لبههای نوارها را روی دیواره تارت فشار دهید.
طرح روی پای کاملاً سلیقهای است. میتوانید پس از باز کردن خمیر با کمک قالبهای شیرینیپزی روی خمیر را قالب بزنید.
مرحله هشتم: رومال بزنید
زرده تخممرغ را در کاسه کوچکی بریزید و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
با کمک براش زرده را روی خمیر بزنید. این کار موجب طلایی شدن و زیباتر شدن پای شما پس از پخت میشود.
در این مرحله برای جذابیت بیشتر میتوانید کمی شکر روی لبههای خمیر بپاشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی توت سفید
مرحله نهم: پای را بپزید
پای را در طبقه وسط فر برقی بگذارید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه آن را بپزید تا کاملاً روی پای رنگ بگیرد و طلایی شود.
پس از پخت پای را در دمای محیط بگذارید و به آن زمان دهید تا کاملاً خنک شود. سپس آن را به آرامی از قالب جدا کنید.
مرحله دهم: پای را تزیین و سرو کنید
با چند برگ نعناع تازه، گل طبیعی یا توت سفید پای را تزیین و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پای توت سفید
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت پای توت سفید اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
هنگام ترکیب کردن مواد خشک و کره، بهتر است با نوک انگشت و با آرامش این کار را انجام دهید تا گرمای دست باعث ذوب شدن کره نشود و بافت خمیر لطیف باقی بماند.اضافه کردن شکر به توتها پیش از حرارت دادن، باعث میشود آب میانبافتی آنها خارج شود و یک شربت طبیعی به دست آورید.اگر توتها مدت زیادی بجوشند، میوهها له میشوند، پس زمانبندی حرارت دادن توتها را به دقت رعایت کنید.اگر توت تازه در دسترس ندارید، میتوانید از توت یخزده استفاده کنید، اما باید قبل از مصرف کامل یخ زدایی کنید و آب اضافی را بگیرید.در صورت دلخواه میتوانید برای تنوع طعمی، کمی پوست لیمو یا پرتقال رنده شده به خمیر یا میوهها اضافه کنید تا عطر و طعم متفاوتی ایجاد شود.اضافه کردن مقدار کمی نشاسته ذرت یا آرد برنج به توتها در هنگام حرارت دادن، باعث میشود سس میوه غلیظتر شود.برای آماده سازی خمیر پای حتماً از کره حیوانی و کاملاً سرد استفاده کنید، کره سرد باعث میشود بافت خمیر پوکتر و تردتر شود.در صورت استفاده از میکسر یا غذاساز، دقت داشته باشید که مواد را فقط چند پالس کوتاه مخلوط کنید، چرا که ترکیب بیش از حد باعث سفت شدن خمیر خواهد شد.همیشه آب را کمکم اضافه کنید و در طول اضافه کردن، مدام لطافت خمیر را بررسی کنید.خمیر این پای نیاز به ورز دادن ندارد؛ فقط باید تا جایی با مواد کار شود که به شکل یک توده نرم و چسبنده دربیاید. ورز دادن زیاد باعث سفت شدن بافت آن خواهد شد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه پای توت سفید از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه