طرز تهیه میوه خشک پاستیلی خانگی + نکات و فوت‌وفن‌ ها

میوه خشک پاستیلی، یک میان وعده خوشمزه و سالم است که می‌توانید با میوه‌های دلخواه خود در خانه تهیه کنید.…
طرز تهیه میوه خشک پاستیلی خانگی + نکات و فوت‌وفن‌ ها

میوه خشک پاستیلی، یک میان وعده خوشمزه و سالم است که می‌توانید با میوه‌های دلخواه خود در خانه تهیه کنید. فرآیند درست کردن آن نیز بسیار ساده بوده و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد. در این مقاله از مجله اکالا شما را با طرز تهیه میوه خشک پاستیلی خانگی و نکات و فوت‌وفن‌های آن آشنا می‌کنیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

ابتدا میوه‌های خرد شده را با شکر، آبلیمو، دارچین و زنجبیل مخلوط کرده و یک شب در یخچال قرار دهید. سپس، با اضافه کردن آب و حرارت دادن و سرد کردن مکرر مخلوط میوه و شکر، شهد غلیظی تهیه کنید. در نهایت، میوه‌ها را از شهد جدا کرده و در دستگاه خشک‌کن یا روی بخاری با حرارت کم خشک کنید. برای مشاهده مراحل کامل طرز تهیه میوه خشک پاستیلی، ادامه مطلب را دنبال کنید.

مواد لازم میوه خشک پاستیلی خانگی

میوه خرد شده ۳ لیوانشکر ۱ لیوانآبلیمو ۱ الی ۲ قطرهآب ½ لیواندارچین به مقدار لازمزنجبیل به مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه میوه خشک پاستیلی خانگی

زمان آماده‌سازی: ۲ الی ۴ روزاین مقدار مواد اولیه برای یک شیشه متوسط میوه خشک پاستیلی کافی است.

مرحله اول: مخلوط کردن مواد اولیه

میوه‌های خرد شده را به همراه مقداری شکر (تقریبا یک سوم وزن کل میوه‌ها)، آبلیمو و مقداری دارچین و زنجبیل در یک قابلمه بریزید. قابلمه را به مدت یک شب در یخچال قرار دهید تا شکر آب بیندازد.

مرحله دوم: اضافه کردن آب

پس از گذشت یک شب، قابلمه حاوی میوه و شکر را از یخچال خارج کنید. نصف پیمانه آب به این مخلوط اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. برای اطمینان از حل شدن کامل شکر، مخلوط را مرتبا هم بزنید. حدود ۵ دقیقه پس از جوش آمدن آب، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم: غلیظ کردن آب میوه

پس از برداشتن قابلمه از روی حرارت، آن را به مدت سه ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت، مجدا قابلمه را بر روی حرارت ملایم گذاشته و به مدت پنج دقیقه حرارت دهید. سپس، آن را دوباره به یخچال منتقل کنید تا کاملا خنک شود. این چرخه حرارت دادن و سرد کردن را به طور متناوب تکرار کنید تا آب میوه غلیظ شده و به شهد تبدیل شود.

مرحله چهارم: صاف کردن میوه‌ها

پس از آماده شدن شهد میوه، درب قابلمه را ببندید و آن را در دمای محیط قرار دهید. پس از گذشت چند ساعت، محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا شهد اضافی از میوه‌ها جدا شود.

مرحله پنجم: خشک کردن میوه‌ها

میوه‌ها را در یک سینی به صورت یک لایه چیده و روی بخاری با حرارت کم قرار دهید تا خشک شوند. اگر دستگاه خشک‌کن میوه دارید، می‌توانید میوه‌ها را درون آن قرار دهید تا فرآیند خشک شدن به طور یکنواخت‌تر و سریع‌تر انجام شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای شگفت‌انگیز برای براق شدن میوه خشک

مرحله ششم: نگهداری از میوه خشک پاستیلی

میوه خشک پاستیلی را در ظرفی درب‌دار و عاری از رطوبت قرار دهید. سپس، این ظرف را در مکانی خشک، خنک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید.

به هیچ عنوان این محصول را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید، زیرا نور خورشید باعث تغییر رنگ، طعم و عطر آن می‌شود. همچنین، برای حفظ عطر و طعم طبیعی میوه خشک پاستیلی بهتر است آن را از مواد غذایی با بوی تند دور نگه دارید.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه میوه خشک پاستیلی خانگی

برای داشتن میوه خشک پاستیلی خوش‌طعم و باکیفیت، رعایت چند نکته زیر ضروری است:

قرار دادن میوه‌ها به مدت طولانی روی بخاری، باعث سیاه شدن آن‌ها می‌شود. پس آن‌ها را به مدت طولانی روی بخاری نگذارید.بهتر است از میوه‌های سالم، سفت و تازه استفاده کنید. انتخاب نوع میوه کاملا سلیقه‌ای است و شما می‌توانید از هر میوه‌ای که دوست دارید استفاده کنید. همچنین، اندازه برش‌های میوه نیز به سلیقه شما بستگی دارد.یکی از مهم‌ترین نکات، خشک کردن مناسب میوه‌هاست. میوه‌ها باید به اندازه‌ای خشک شوند که بافت نرم و پاستیلی پیدا کنند، اما نباید به طور کامل رطوبت خود را از دست بدهند و سفت و خشک شوند.برای اطمینان از خشک شدن یکنواخت میوه‌ها، هر چند دقیقه یکبار آن‌ها را زیر و رو کنید تا تمام قسمت‌های میوه به طور مساوی حرارت ببیند.

بیشتر بخوانید: روش‌‌های نگهداری میوه خشک در منزل؛ با حفظ ارزش غذایی آن

مدت زمان آماده شدن میوه خشک پاستیلی خانگی

زمان مورد نیاز برای درست کردن میوه خشک پاستیلی به نوع میوه بستگی دارد. معمولا سیب خشک پاستیلی در مدت دو روز آماده می‌شود، در حالی که میوه‌های آبدارتری مثل هلو به حدود چهار روز زمان نیاز دارند. میوه‌هایی با رطوبت متوسط نیز طی سه روز خشک می‌شوند.

البته این بازه‌های زمانی برای روش‌های خشک کردن بدون دستگاه و با استفاده از بخاری است. با استفاده از دستگاه میوه خشک‌کن می‌توان زمان خشک شدن میوه‌ها را به طور قابل توجهی کاهش داد.

 

در این بخش از مجله آشپزی اکالا، شما را با طرز تهیه میوه خشک پاستیلی، یک میان‌وعده خوشمزه و سالم آشنا کردیم. این تنقلات نه تنها بسیار لذیذ هستند بلکه جایگزین مناسبی برای سایر تنقلات پرکالری و ناسالم محسوب می‌شوند. پس دست به کار شوید و با استفاده از میوه‌های فصل، این تنقلات خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن‌ها لذت ببرید.

سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمی‌دارم و برای ارتقای مهارت‌های خودم تلاش می‌کنم.

منبع خبر