طرز تهیه مسمای ریواس+ نکات و فوتوفن ها

مناسب برای
2-3 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
90-120 دقیقه
ریواس یکی از گیاهان خودرو فصل بهار است که در آشپزی کاربردهای زیادی دارد. این گیاه با طعم ترش و ملس خودش، علاوه بر خوشمزه کردن غذاها، خواص زیادی هم برای بدن دارد. شاید اسم مسمای ریواس را کمتر شنیده باشید، اما اگر اهل امتحان کردن طعمهای جدید و متفاوت هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً این غذای خوشطعم را امتحان کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه مسمای ریواس را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی مسمای ریواس ابتدا پیاز را تفت دهید تا سبک شود، سپس گوشت گوسفندی را اضافه کنید تا طلایی شود. بعد از افزودن ادویهها و استاک گوشت، خورش را برای چند ساعت با حرارت ملایم بپزید.
رب گوجهفرنگی را جداگانه تفت دهید و در مراحل پایانی به خورش اضافه کنید. در ۲۰ دقیقه آخر، ریواس تفتدادهشده به همراه گوجه تازه و زعفران اضافه کنید.
در نهایت، خورشت را با سیبزمینی سرخکرده تزیین و سرو کنید. رسپی این خورشت خاص و خوشعطر را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مسمای ریواس برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گوسفندی۴۰۰ گرمپیاز۱ عددریواس۴۰۰ گرمسیب زمینی۲ عددگوجه فرنگی۳ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریپودر زنجبیل½ قاشق چایخوریاستاک گوشت۴ پیمانهزعفران دمکرده۱ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه میزان لازمروغنبه میزان لازم
مرحله اول: پیاز و گوشت را تفت دهید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید. قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و کمی روغن در آن بریزید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و پیازها را چند دقیقهای تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
گوشت را پس از شستن به قطعات یکسانی برش بزنید و به پیازهای درون قابلمه اضافه کنید.
به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن کشیده شود.
مرحله دوم: ادویهها را اضافه کنید
پس از تغییر رنگ گوشت زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش ریواس بهاری
مرحله سوم: گوشت را بپزید
استاک گوشت یا آب معمولی را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید و زمان دهید تا مواد به نقطه جوش برسد.
سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا با حرارت کم ۶۰-۹۰ دقیقهای گوشت بپزد و کاملاً نرم و پخته شود.
مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
در یک تابهی دیگر، رب گوجه فرنگی را در مقدار کمی روغن با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامیاش گرفته شود.
نیم ساعت پایانی پخت، رب را به خورشت اضافه کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: ریواس و گوجه را اضافه کنید
قسمت گل و انتهای ریواس را با چاقو ببرید. ساقههای ریواس را بشویید و پوست آنها را بگیرید. ریواسها را به قطعات ۳ تا ۴ سانتیمتری برش دهید.
تابه مناسبی را روی حرارت متوسط بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. ریواسها را در تابه بریزید و چند دقیقهای تفت دهید تا کمی نرم شوند.
پس از پخت کامل گوشت ریواسهای تفت داده شده را به همراه گوجه فرنگی خرد شده به خورش اضافه کنید.
۱۰-۱۵ دقیقهای زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند و طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند. مراقب باشید ریواس بیش از حد نپزد تا له نشود.
مرحله ششم: چاشنی خورش را تنظیم کنید
پس از پخت تمام محتوای خورش، محلول زعفران و نمک را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله هفتم: سیب زمینی را آماده کنید
سیب زمینیها را بشویید و پس از پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.
سیب زمینیهای خرد شده را در روغن فراوان و داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
سپس آنها را روی دستمال جاذب روغن بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش آلو مسمای جا افتاده با مرغ
مرحله هشتم: خورشت را سرو کنید
خورشت را پس از جا افتادن در ظرف سرو بریزید و روی آن را با سیبزمینیهای طلایی تزیین کنید.
مسمای ریواس را در کنار برنج، کته یا حتی نان میتوانید سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مسمای ریواس
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و ظاهر مسمای ریواس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از قابلمه چدنی یا مسی استفاده کنید تا خورشت بهتر جا بیفتد.ریواس را زیاد نپزید؛ چون به سرعت له میشود و خورشت را ترشتر از حد معمول میکند.افزودن گوجه تازه در کنار رب گوجه، طعم طبیعیتری به غذا میدهد.رب گوجه را حتماً تفت دهید تا طعم خامی ندهد و خوش رنگ شود.میتوانید (بسته به ذائقه) کمی شکر یا شیره انگور به مسمای ریواس اضافه کنید تا طعم ترشی متعادل شود.از ریواس تازه استفاده کنید که ساقههای سفت و شکننده دارد.در صورت تمایل، مقدار خیلی کمی دارچین یا هل به گوشت بزنید، اما مراقب باشید طعمها غالب نشوند.در صورت تمایل، میتوانید ۲ قاشق چایخوری آبلیمو تازه در انتهای پخت اضافه کنید.در صورت تمایل میتوانید از نعناع خشک هم استفاده کنید.به جای گوشت گوسفندی، میتوانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید؛ ولی طعم سنتی آن کمی فرق خواهد داشت.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه مسمای ریواس از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه