طرز تهیه مربای شاتوت+ نکات شکرک و کپک نزدن آن

مناسب برای 2 تا 3 شیشه متوسط زمان آماده‌سازی 15 دقیقه زمان پخت 1 ساعت مربای شاتوت یکی از خوشرنگ‌ترین…
طرز تهیه مربای شاتوت+ نکات شکرک و کپک نزدن آن

مناسب برای

2 تا 3 شیشه متوسط

زمان آماده‌سازی

15 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

مربای شاتوت یکی از خوشرنگ‌ترین و خوش‌طعم‌ترین مرباهای خانگی تابستانی است که به خاطر عطر و طعم شیرین و دل‌ چسبی که دارد، گزینه‌ای محبوب برای صبحانه محسوب می‌شود. این مربا سرشار از آنتی اکسیدان است و رنگ فوق العاده‌ای دارد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه مربای شاتوت به ۳ روش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این مربا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این مربا، ابتدا شا‌توت‌ها را با دقت بشویید و همراه با شکر در یک قابلمه بریزید. قابلمه را برای چند ساعت در یخچال استراحت دهید تا میوه‌ها آب بیندازند.

پس از آن ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به‌ آرامی بجوشد و مربا آماده شود. در انتها آبلیمو و وانیل را اضافه کنید و مربا را در شیشه بریزید.

می‌توانید این مربا را با ژلاتین و همچنین بدون شکر نیز آماده کنید. رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مربای شاتوت

مواد لازممقدار مورد نیازشاتوت تازه۱ کیلوگرمشکر سفید۱ کیلوگرمآب لیمو ترش تازه۱ تا ۲ قاشق غذاخوریوانیل (اختیاری)۱/۲ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: شاتوت‌ها را آماده کنید

برای شروع باید شاتوت‌های تازه، درشت، رسیده و بدون لک را انتخاب کنید. آن‌ها را به ‌آرامی داخل آب سرد بریزید و چند بار بشویید.

بهتر است شاتوت‌ها را به آرامی بشویید تا له نشوند. اجازه دهید شاتوت‌ها برای چند دقیقه در آبکش بمانند تا آب اضافی‌شان کاملا گرفته شود.

مرحله دوم: شاتوت و شکر را با هم ترکیب کنید

شاتوت‌های شسته شده را در یک قابلمه بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید.

در ادامه درب قابلمه را روی آن بگذارید و قابلمه را برای ۸ تا ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد.

مرحله سوم: مربا را آماده کنید

در این مرحله باید قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا شاتوت‌ها به آرامی بجوشند.

در ادامه کف روی مربا را با کفگیر بردارید تا مربا شفاف و خوشرنگ شود. اجازه دهید مربا بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آرام بجوشد تا غلیظ شود.

برای این که مطمئن شوید مربا به قوام مورد نظر رسیده است یا نه می‌توانید مقدار کمی از شهد مربا را در نعلبکی بریزید و برای چند دقیقه کوتاه در فریزر قرار دهید.

در ادامه بررسی کنید و ببینید که اگر بافت مربا غلیظ و کشدار بود، یعنی آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی بدون شکر

مرحله چهارم: آب لیمو ترش و وانیل را اضافه کنید

در پنج دقیقه پایانی پخت مربا باید آب ‌لیمو ترش تازه را اضافه کنید. این کار هم از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند و هم باعث حفظ رنگ طبیعی شاتوت می‌شود.

اگر عطر وانیل را دوست دارید، در این مرحله می‌توانید مقدار کمی وانیل نیز به مربا اضافه کنید.

مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید

بعد از این که مربا آماده شد، اجازه دهید در همان قابلمه سرد شود. سپس آن را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید.

درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. برای ماندگاری بیشتر، می‌توانید مرباها را از ابتدا در یخچال بگذارید.

مربای شاتوت بدون شکر

مربای شاتوت بدون شکر

در این روش باید به ‌جای شکر از مقداری عسل طبیعی یا مقداری استویا برای شیرین کردن مربا استفاده کنید. شاتوت‌ها را با کمی آب و عسل روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت برسند و مربای شما آماده شود. این مربا ماندگاری کمتری دارد و باید بعد از آماده شدن در یخچال قرار بگیرد.

مربای شاتوت با ژلاتین

در این روش باید برای غلیظ‌تر شدن بافت مربا از مقدار کمی ژلاتین طبیعی استفاده کنید. اضافه کردن ژلاتین بافت غلیظ و رنگ شفاف‌تری به مربا می‌بخشد، اما ماندگاری آن را کمتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای چغاله بادام

نکات مهم برای جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربای شاتوت

در این بخش به چند نکته کلیدی برای جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربای شاتوت خانگی اشاره شده است.

برای درست کردن این مربای شاتوت خوشمزه سعی کنید از مقدار مناسبی شکر استفاده کنید. اضافه کردن شکر به مقدار کم یا زیاد می‌تواند موجب شکرک زدن مربا شود. بهتر است شکر را برابر با مقدار شاتوت یا حدود ۲۵۰ گرم کمتر از آن در نظر بگیرید.در انتهای پخت مربا باید از یک تا دو قاشق غذاخوری آب‌ لیمو ترش تازه استفاده کنید. این کار باعث تنظیم PH مربا می‌شود و از شکرک زدن آن جلوگیری می‌کند.پخت مربا روی شعله زیاد باعث شکرک زدن و سوختن آن می‌شود. در تمام مراحل درست کردن این مربا باید شعله گاز را روی حرارت ملایم و یکنواخت تنظیم کنید.به خاطر داشته باشید که هم زدن زیاد این مربای تابستانی باعث از بین رفتن بافت شاتوت‌ها و شکرک زدن آن می‌شود.برای نگهداری از این مربا باید از شیشه‌های تمیز و خشک و ضدعفونی شده استفاده کنید.برای جلوگیری از کپک زدن مربا، قبل از ریختن آن در شیشه اجازه دهید کاملا سرد شود.بهتر است مربا را در یخچال یا جای خشک، خنک و تاریک (مانند کابینت) نگهداری کنید.ورود هرگونه رطوبت به مربا موجب رشد کپک در آن می‌شود، پس برای برداشتن مربا نیز از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.پس از باز کردن درب مربا، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.برای جلوگیری از شکرک زدن مربا می‌توانید به جای آبلیمو از مقداری جوهر لیمو نیز استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای شاتوت

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای شاتوت

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مربای شاتوت اشاره شده است، با ما همراه باشید.

شاتوت بافت بسیار نرمی دارد و خیلی زود له می‌شود، بنابراین در زمان شستن آن باید از آب سرد استفاده کنید و شاتوت‌ها را به آرامی بشویید تا بافت آن‌ها از بین نرود.در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این مربای خانگی سالم از چند قطره گلاب طبیعی نیز استفاده کنید.مهم‌ترین فوت و فن خوشمزه‌تر شدن مربای شاتوت، اضافه کردن پوست لیموی رنده ‌شده در انتهای پخت مربا به آن است.برای جلوگیری از له شدن مربا می‌توانید از شاتوت‌های سفت و کمی نارس استفاده کنید.برای افزایش ماندگاری مربای شاتوت غلیظ و شفاف خانگی می‌توانید شیشه مربا را برای چند دقیقه در آب بجوشانید و بعد برعکس روی کابینت قرار دهید.در طرز تهیه این مربا با شکر کم می‌توانید مقدار شکر را کاهش دهید و برای غلظت بیشتر مربا از کمی ژلاتین استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که ماندگاری این مربا نسبت به مربای معمولی کمتر است و باید سریع‌تر استفاده شود.اگر به شاتوت تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از شاتوت‌های منجمد شده نیز برای درست کردن این مربا استفاده کنید.راز درست کردن مربای شاتوت با رنگ زیبا و طعم عالی، برداشتن کف روی قابلمه در زمان پخت مربا است.برای تست قوام آمدن مربا می‌توانید مقداری از شهد آن را بین دو انگشت خود بریزید. اگر مربا کشدار و غلیظ بود یعنی آماده است و می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.اگر بعد از قرار دادن شاتوت و شکر در یخچال، میوه به خوبی آب نینداخته است، می‌توانید ۲ تا ۳ لیوان آب هم دمای محیط به آن اضافه کنید.برای جلوگیری از سر رفتن این مربا می‌توانید یک قاشق چوبی داخل قابلمه قرار دهید.برای افزایش ماندگاری این مربا می‌توانید آن را در ظرف در بسته بریزید و در فریزر قرار دهید.در صورت تمایل می‌توانید از نبات به جای شکر برای شیرین کردن این مربا استفاده کنید. این کار موجب کشدار شدن بافت مربا می‌شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای شاتوت و همه فوت‌وفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا