طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی؛ یک گزینه سالم و خوشمزه

مناسب برای
1 شیشه
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
مربای بهار نارنج یکی از محبوبترین انواع مربای ایرانی است که به خاطر عطر دل انگیز و طعم متفاوتی که دارد، بسیار محبوب است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی و همه فوتوفن های درست کردن این مربا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این مربا ابتدا باید شکوفههای بهار نارنج را در آب بخیسانید و بعد برای چند دقیقه بجوشانید. بعد از جوشاندن، شکوفهها را آبکش کنید و در آب یخ بریزید. این کار به از بین بردن تلخی شکوفه بهار نارنج کمک میکند.
در ادامه آب و عسل را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. سپس بهار نارنج را به شربت اضافه و صبر کنید تا مربای شما آماده شود.
رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای بهار نارنج عسلی
مواد لازممقدار مورد نیازشکوفه بهار نارنج تازه۲۵۰ گرمعسل طبیعی۲۵۰ گرمآب۲ پیمانهآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده (اختیاری)به مقدار لازم
مرحله اول: شکوفههای بهار نارنج را بخیسانید
برای شروع باید شکوفههای بهار نارنج را به آرامی بشویید و چند دور آبکشی کنید تا گرد و غبارشان به طور کامل پاک شود.
در ادامه آنها را در آب سرد بریزید و برای حدود ۲۴ ساعت بخیسانید. در این مدت، ۳ تا ۴ بار آب بهار نارنج را عوض کنید تا تلخی گلها کاملا گرفته شود.
این مرحله کلیدیترین بخش درست کردن مربای بهار نارنج است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ
مرحله دوم: شکوفههای بهار نارنج را بجوشانید
بعد از مرحله خیساندن، گلها را در قابلمهای بریزید مقداری آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا شروع به جوشیدن کند.
پس از ۵ دقیقه، شکوفهها را آبکش کنید و بلافاصله در آب سرد بریزید تا شوک حرارتی ببینند. این کار باعث لطافت بیشتر گلها و از بین رفتن تلخی آنها میشود.
میتوانید ۲ تا ۳ بار این مراحل را تکرار کنید تا تلخی شکوفههای بهار نارنج به طور کامل گرفته شود.
مرحله سوم: شربت مربا را آماده کنید
در یک قابلمه جداگانه، عسل و آب را با هم ترکیب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شربت به آرامی بجوشد و کمی غلیظ شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: شکوفههای بهار نارنج را به شربت اضافه کنید
وقتی شربت به قوام رسید، میتوانید گلهای بهار نارنج را به آن اضافه کنید. در ادامه حرارت را کمی بالا ببرید تا شربت دوباره شروع به جوشیدن کند.
سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید مربا به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت ملایم بجوشد تا گلها بپزند و شربت قوام بگیرد.
مرحله پنجم: آبلیمو، گلاب و زعفران را اضافه کنید
در دقایق پایانی، آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید. آبلیمو از شکرک زدن جلوگیری میکند و گلاب و زعفران نیز عطر مربا را دو چندان میکنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای چغاله بادام
مرحله ششم: مربا را در شیشه بریزید
برای اطمینان از قوام مناسب شربت، چند قطره از آن را روی یک نعلبکی سرد بریزید. اگر به آرامی لغزید و حالتی غلیظ داشت، مربای شما آماده است.
در ادامه مربا را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک شود. سپس آن را در شیشههای استریل و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
ماندگاری این مربا در شرایط مناسب حدود چند ماه است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مربای بهار نارنج عسلی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این مربا میتوانید به جای بهار نارنج تازه از مقداری بهار نارنج خشک نیز استفاده کنید.اضافه کردن مقداری دارچین یا هل، عطر متفاوتی به این مربا میبخشد.اگر دوست دارید عطر بهار نارنج را بیشتر در این مربا حس کنید، بهتر است از هیچ چاشنی دیگری استفاده نکنید.برای جلوگیری از کپک زدن مربای بهار نارنج خانگی با عسل باید از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید و درب شیشه را محکم ببندید.از آن جایی که ممکن است این مربا غلظت کمی داشته باشد، میتوانید مقداری دانه چیا به آن اضافه کنید.بعد از باز کردن درب مربا باید آن را در یخچال قرار دهید.به خاطر داشته باشید که جوشاندن عسل موجب از بین رفتن خواص آن میشود. اگر دوست ندارید خواص مربا از بین برود، میتوانید بعد از پخت بهار نارنج، آن را با مقداری عسل ترکیب و در عرض چند روز مصرف کنید.این مربا باید روی حرارت ملایم بپزد تا به غلظت مناسب برسد.مقدار عسلی که به این مربا اضافه میشود اختیاری است و میتوانید بنا به ذائقه خودتان از عسل کمتری نیز استفاده کنید.هر بار بعد از جوشاندن شکوفههای بهار نارنج باید آن را در آب یخ بریزید. در غیر این صورت شکوفهها لوله میشوند و کیفیت خود را از دست میدهند.برای پخت این مربا حتما از عسل طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.استفاده از آبلیمو طبیعی طعم و عطر مربا را بهتر و از شکرک زدن مربا جلوگیری میکند.برای خوشطعمتر شدن مربای بهار نارنج با عسل میتوانید مقدار کمی پوست نارنج یا پرتقال رنده شده نیز به این مربا اضافه کنید.افزودن گلاب در دقایق پایانی پخت، عطر آن را حفظ کرده و از تبخیر شدن رایحه جلوگیری میکند.ظروف پلاستیکی یا فلزی میتوانند عطر مربا را از بین ببرند یا تغییر دهند. برای نگهداری از این مربا حتما از ظروف شیشهای استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی و همه فوتوفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربای خوش عطر را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه