طرز تهیه مربای آلو بخارا+ نکات شکرک نزدن
مناسب برای
2 شیشه متوسط
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
مربای آلو بخارا یک مربای خوشمزه و متفاوت است که طعمی دلنشین و رنگی جذاب دارد. این مربا بسیار خوشمزه است و به روشهای متفاوتی آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای آلو بخارا و همه فوتوفنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این مربا، ابتدا باید آلوها را بشویید و اگر خشک هستند کمی بخیسانید تا نرم شوند. سپس هستههایشان را جدا کرده و همراه شکر در قابلمه بریزید تا کمی آب بیندازند.
در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم بپزید و مراقب باشید آلوها له نشوند. در طول پخت مربا باید کف روی آن را بردارید تا رنگ مربا شفاف و زیباتر شود.
کمی آبلیمو به مربا اضافه کنید. وقتی مربا غلیظ و خنک شد، آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید. میتوانید این مربا را با آلوی تازه یا بدون پوست نیز آماده کنید.
رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای آلو بخارا خشک
مواد لازممقدار مورد نیازآلو بخارا خشک1 کیلوگرمشکر سفید دانه ریز800 گرمآب1 لیترآبلیمو1 قاشق غذاخوریچوب دارچین (اختیاری)1 تکه کوچک
مرحله اول: آلوها را آماده کنید
برای شروع باید آلو بخاراها را با آب سرد بشویید و خوب تمیز کنید.
در صورتی که آلوها خیلی خشک به نظر میرسند، میتوانید آنها را برای چند ساعت در آب بخیسانید تا نرم شوند.
در ادامه هسته آلوها را به دقت جدا کنید.
مرحله دوم: آلو بخارا و شکر را مخلوط کنید
آلوها را در یک قابلمه بریزید و بعد شکر را اضافه کنید.
قابلمه را برای 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا آلوها آب بیندازند و شکر به خوبی جذب آلوها شود.
مرحله سوم: آلوها را بپزید
آلوها را با کمی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس به آرامی مواد را هم بزنید تا شکر در آب حل شود. در زمان هم زدن مربا مراقب باشید که آلوها له نشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای انجیر سیاه
مرحله چهارم: مربا را بپزید
شعله گاز را تا حد امکان کم کنید و هر چند دقیقه یک بار مربا را هم بزنید.
اجازه دهید مربا به آرامی بپزد و غلیظ شود. در این مدت حتما کف روی مربا را بردارید. این کار به خوشرنگ شدن رنگ مربا کمک میکند.
در این مرحله میتوانید برای مزه دار کردن مربا از یک تکه چوب دارچین نیز استفاده کنید.
مرحله پنجم: آبلیمو را اضافه کنید
اجازه دهید مربا برای حدود 40 تا 50 دقیقه با حرارت ملایم بپزد و به غلظت مناسب برسد.
برای این که مطمئن شوید مربا به اندازه کافی غلیظ شده است، میتوانید مقداری از شربت را بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
اگر شربت مربا غلیظ و چسبناک بود، یعنی مربا آماده است. در این مرحله میتوانید آبلیمو را اضافه کنید.
مرحله ششم: مربا را در شیشه بریزید
چند دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید و چوب دارچین را از داخل مربا بردارید.
اجازه دهید مربا کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید.
مربا آلو بخارا تازه
برای درست کردن این مربا باید به جای آلو بخارای خشک از آلو بخارای تازه استفاده کنید. در این روش باید آلوها را به آرامی برش دهید و هسته آنها را جدا کنید. در ادامه مربا را به روشی که گفته شد آماده کنید.
مربا آلو بخارا بدون پوست
در این روش باید در زمان خیساندن یا جوشیدن آلوها، پوست آنها را به دقت جدا کنید. این کار موجب لطیفتر شدن طعم مربا و یکدست شدن ظاهر آن میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای انبه خانگی
نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن مربای آلو بخارا
در این بخش به چند نکته مهم برای جلوگیری از کپک زدن این مربا اشاره شده است:
برای جلوگیری از کپک زدن این مربا میتوانید شیشهها را برای 10 دقیقه در آب بجوشانید یا با دمای 110 درجه سانتی گراد در فر گرم کنید. سپس اجازه دهید شیشهها کاملا خشک شوند.اضافه کردن آبلیمو به متعادلسازی اسیدیته، تثبیت رنگ و جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربا کمک میکند.برای برداشتن این مربا باید از قاشقهای تمیز و خشک استفاده کنید.بعد از آماده شدن مربا باید آن را در یخچال قرار دهید.برای نگهداری از این مربا باید از ظرفهایی که درب محکمی دارند استفاده کنید.بهتر است این مربا را در شیشههای کوچک و تمیز بریزید و هر بار بعد از تمام شدن یک شیشه، به سراغ شیشه بعدی بروید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای آلو بخارا
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مربای آلو بخارا اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در برخی رسپیها برای براق و غلیظ شدن این مربا از مقداری ژلاتین نیز استفاده میشود.در صورت تمایل میتوانید از چند تکه چوب دارچین یا دانه هل نیز برای معطر شدن این مربا استفاده کنید.برای درست کردن این مربا نباید از آلوهای خیلی نرم و شل استفاده کنید، زیرا در این صورت ظاهر مربای شما له میشود و ممکن است خیلی زود شکرک بزند.برای مزه دار کردن این مربا میتوانید از مقداری وانیل استفاده کنید.برای خوشرنگ شدن این مربا میتوانید از مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری گلاب برای مزه دار کردن این مربا استفاده کنید.این مربا باید با حرارت ملایم بپزد و به آرامی غلیظ شود. زیاد کردن شعله گاز موجب شکرک زدن این مربا میشود.برای درست کردن این مربا میتوانید از آلو بخارای بدون هسته نیز استفاده کنید.جوشاندن بیش از حد مربا روی حرارت، موجب تلخ شدن مزه آن میشود.در زمان هم زدن این مربا باید به آرامی آلوها را زیر و رو کنید تا له نشوند.روش درست کردن مربای آلو بخارا افغانی تفاوتی با روشی که گفته شد ندارد.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای آلو بخارا و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه