- 2025-09-19
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه محلبی لیمویی؛ ترکیبی از طعم ترش و شیرین
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
3 ساعت و ربع
زمان پخت
15 دقیقه
محلبی یک دسر پرطرفدار خاورمیانهای است که بافتی مانند پودینگ دارد. با ما در ادامه این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه محلبی لیمویی آشنا شویم. این دسر ظاهری زیبا و طعمی ترش و شیرین دارد که آن را برای سرو در مهمانیها تبدیل به گزینه مناسبی میکند.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده کردن محلبی همه مواد را خوب با هم ترکیب کرده و سپس در یک شیرجوش روی حرارت قرار دهید و خوب هم بزنید تا قوام بگیرد و به غلظت برسد.
سپس محلبی را در ظروفی که برای سرو در نظر گرفتید بریزید و در یخچال بگذارید. بعد از 3 ساعت میتوانید روی محلبی را با خلال بادام و پسته یا برشهای لیمو تزئین کرده و سرو کنید.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای محلبی لیمویی برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازشیر۱ لیترشکر۷ قاشق غذاخوریآرد گندم۲ قاشق غذاخورینشاسته ذرت۲ قاشق غذاخوریزرده تخم مرغ۱ عددلیمو سنگی۲ عددوانیل۱/۴ قاشق چایخوریزردچوبه۱/۴ قاشق چایخوریخلال بادام و پستهبه میزان لازم برای تزئین
مرحله اول: زست لیموها را بگیرید
دو عدد لیمو سنگی را خوب بشویید، سپس برای گرفتن زست لیموها، پوست آنها را به صورت سطحی رنده کنید.
توجه کنید که در هنگام رنده کردن پوست لیموها، سفیدی پوست لیموها را رنده نکنید زیرا باعث تلخ شدن طعم محلبی میشود.
مرحله دوم: مواد را ترکیب کنید
زردچوبه و وانیل را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید.
زست لیمو را هم به همراه شکر به ظرف اضافه کنید و هم بزنید.
نشاسته ذرت و آرد را هم به ظرف اضافه کنید و با قاشق مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم: شیر را اضافه کنید
شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و مواد را دائما با همزن برقی هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود و خوب با مواد ترکیب شود.
وقتی مواد خیلی رقیق شدند، برای جلوگیری از پاشیدن مواد به اطراف، به جای همزن برقی از همزن دستی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه محلبی توت فرنگی
مرحله چهارم: مواد را روی حرارت بگذارید
مواد محلبی را در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند.
وقتی مواد شروع به جوشیدن کردند، حرارت را ملایم کنید. محلبی را دائم هم بزنید تا قوام بگیرد و بافتی به غلظت فرنی پیدا کند.
مرحله پنجم: محلبی را سرو کنید
تا وقتی محلبی گرم است، آن را در ظروف سرو مدنظر خود بریزید.
صبر کنید تا از حرارت بیفتد، سپس روی ظروف را با سلفون بپوشانید و دسر را حداقل 3 ساعت در یخچال بگذارید.
برای این که دسر طعم بهتری داشته باشد بهتر است شب تا صبح در یخچال بماند.
در نهایت روی محلبی را با خلال بادام و پسته تزئین و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه محلبی پسته
سرو محلبی در پوست لیمو
یک روش خلاقانه برای سرو محلبی این است که چند عدد لیمو سنگی را از وسط به دو نیم تقسیم کنید، سپس لیمو و پوست سفید داخل آن را به طور کامل به کمک یک قاشق تخلیه کنید و بتراشید.
سپس کمی از محلبی سرد شده در یخچال را داخل لیمو بریزید. روی محلبی را تزئین کنید و آن را داخل پوست لیمو سرو کنید.
در این روش اهمیت زیادی دارد که بتوانید به طور کامل پوست سفید رنگ داخل لیمو را بتراشید زیرا در غیر این صورت میتواند باعث تلخ شدن طعم دسر شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه محلبی لیمویی
برای آماده کردن محلبی لیمویی بهتر است نکات زیر را هم در نظر بگیرید:
محلبی به عنوان پودینگ خاورمیانهای مشهور است و بافت و غلظت آن بسیار مشابه پودینگ است.میتوانید به جای زردچوبه از مقدار بسیار کمی زعفران برای آماده کردن این دسر لیمویی استفاده کنید.با توجه به عطردار بودن زست لیمو میتوانید وانیل را از این دستورپخت حذف کنید.زست لیمو، عطر و طعم لیمو را به محلبی شما میدهد، اما در صورتی که میخواهید دسر شما طعم ترش بیشتری داشته باشد، میتوانید آب یک لیمو ترش تازه را هم به این دسر اضافه کنید. در این شرایط باید مقدار شکر مورد استفاده خود را کمی بیشتر کنید.مقدار شکر مورد استفاده در این دسر قابل تنظیم با ذائقه شما است، پس در صورت نیاز آن را کمی بیشتر یا کمتر کنید.میتوانید این دسر را با شکر استویا آماده کنید تا برای سرو برای کسانی که محدودیت مصرف شکر دارند هم مناسب باشد.میتوانید این دسر را با برشهای کوچک لیمو هم تزئین کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه محلبی لیمویی آشنا شدیم. اگر تا به حال محلبی را آماده کردهاید، برایمان بنویسید که دسر پودینگ را ترجیح میدهید یا محلبی؟
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه