طرز تهیه ماست یونانی غلیظ و خامه‌ای؛ به روش خانگی

مناسب برای 6-8 نفر زمان آماده‌سازی 24 ساعت زمان پخت 35-45 دقیقه ماست یونانی یکی از خوشمزه‌ترین و مغذی‌ترین انواع…
طرز تهیه ماست یونانی غلیظ و خامه‌ای؛ به روش خانگی

مناسب برای

6-8 نفر

زمان آماده‌سازی

24 ساعت

زمان پخت

35-45 دقیقه

ماست یونانی یکی از خوشمزه‌ترین و مغذی‌ترین انواع ماست‌ها است که به دلیل بافت غلیظ و خامه‌ای که دارد بسیار محبوب است. جالب است بدانید که شما فقط با چند قلم مواد ساده و در دسترس می‌توانید این ماست جذاب را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه ماست یونانی خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی ماست یونانی خانگی ابتدا شیر را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را کم کنید و زمان دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.

بعد از خنک شدن، مایه ماست اصلی و خامه را با هم ترکیب و به شیر اضافه کنید. سپس شیر را در ظرف مناسب بریزید، روی آن را بپوشانید و در محیط گرم قرار دهید تا ماست بسته شود.

بعد از ۴ تا ۶ ساعت، ماست را در یخچال بگذارید تا آماده مصرف شود. رسپی این ماست جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ماست یونانی برای ۸ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشیر۱ لیترماست۱ قاشق غذاخوریخامه۳ قاشق غذاخوری

مرحله اول: مواد اولیه را در دمای محیط بگذارید

ماست مایه اصلی و خامه را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسد تا راحت‌تر با شیر ترکیب شود.

رعایت این مرحله تاثیر مهمی در بافت نهایی ماست شما دارد.

مرحله دوم: شیر را بجوشانید

شیر را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. بهتر است از شیر پرچرب و محلی استفاده کنید تا ماست شما غلیظ‌تر و خوشمزه‌تر شود.

صبر کنید تا شیر به نقطه جوش برسد، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد تا آب اضافی آن تبخیر شود. در این مرحله دیگر شیر را به هم نزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست سفت با نشاسته

مرحله سوم: شیر داغ را در ظرف‌های نگهدارنده بریزید

برای بستن ماست، بهترین ظروف، ظروف سرامیکی یا لعابی هستند. بهتر است شیر را هنگامی که هنوز داغ است، در ظرفی که قرار است ماست در آن بسته شود بریزید تا ظرف نیز گرم شود.

همچنین می‌توانید زمان دهید تا شیر در قابلمه به دمای مناسب برسد و کف و دیواره‌های ظرف را کمی گرم کنید.

بعد از ریختن شیر در ظرف، صبر کنید تا دمای آن به حدود ۴۰-۴۲ درجه برسد.

برای اطمینان، می‌توانید انگشت خود را داخل شیر فرو ببرید؛ اگر گرما قابل تحمل بود، یعنی دما مناسب است.

مرحله چهارم: مایه اصلی ماست یونانی را آماده کنید

مایه ماست و خامه را در یک کاسه کوچک بریزید و هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.

سپس کمی از شیر را کم کم به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و به خوبی همه مواد را با هم مخلوط کنید.

حال ترکیب فوق را به ظرفی که در آن شیر ریخته‌اید اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: ماست را در فضای نسبتاً گرم بگذارید

ظرف حاوی ماست را در محیط نسبتاً گرم قرار دهید و روی آن‌ها را با پتو بپوشانید تا گرما حفظ شود.

اجازه دهید ماست به مدت ۴ تا ۶ ساعت استراحت کند و تخمیر شود.

مرحله ششم: میزان غلظت ماست را بررسی کنید

پس از گذشت زمان اعلام شده، پتو را از روی ظرف ماست بردارید و برای اطمینان از بستن ماست، یک خلال دندان را در مرکز آن فرو کنید. اگر خلال دندان ثابت ماند و فرو نرفت، یعنی ماست آماده است.

سپس درب ظرف ماست را بردارید و اجازه دهید کمی در دمای محیط خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دوغ خانگی

مرحله هفتم: ماست را در یخچال بگذارید

بعد از خنک شدن کامل ماست بدون تکان دادن، ظرف را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید ماست به مدت ۲۴ ساعت بماند تا آماده مصرف شود.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ماست یونانی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ماست یونانی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت ماست یونانی خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

ظرفی که برای بستن ماست استفاده می‌کنید، بهتر است سرامیکی یا لعابی باشد.در زمان تخمیر، ظرف‌ها را تکان ندهید و در را باز نکنید.خامه را حتماً به دمای محیط برسانید تا به خوبی با شیر ترکیب شود.شیر را به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت کم بجوشانید تا آب اضافی آن تبخیر شود و ماست غلیظ‌تر شود.برای داشتن ماست غلیظ‌تر، از شیر پرچرب استفاده کنید.دقت کنید که دمای شیر هنگام اضافه کردن ماست و خامه، حدود ۴۰-۴۲ درجه باشد.قبل از گذاشتن ماست در یخچال، کمی زمان دهید تا ماست در محیط کاملاً خنک شود.از ماست باکیفیت و طبیعی به عنوان مایه ماست استفاده کنید.برای جلوگیری از کپک زدن، ماست را در ظرف‌های تمیز و بدون رطوبت بریزید.اگر ماست خیلی ترش شد، مقدار مایه ماست را کمتر کنید یا زمان تخمیر را کاهش دهید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این ماست خانگی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه ماست یونانی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر