طرز تهیه مارمالاد آلبالو+ نکات شکرک نزدن
مناسب برای
1 شیشه
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
مارمالاد آلبالو یکی از خوشمزهترین انواع مارمالاد با طعم ترش و شیرین و رنگی قرمز و جذاب است که میتوانید از آن برای صبحانه یا تزیین انواع کیک و دسر استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مارمالاد آلبالو به 5 روش و همه فوتوفنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این مارمالاد ابتدا باید آلبالوهای تازه و رسیده را بشویید و هسته آنها را جدا کنید. سپس آلبالوها را با شکر مخلوط کنید و چند ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند.
در ادامه آلبالوها را در قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم بجوشانید و کف روی آن را به صورت مرتب بردارید. پس از نرم شدن آلبالوها، در صورت تمایل آنها را کمی پوره کنید و دوباره روی حرارت بجوشانید.
در اواخر پخت، آب لیمو و وانیل یا گلاب اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید. میتوانید این مارمالاد را با هسته، به صورت رژیمی، بدون ژلاتین و با دانه چیا نیز آماده کنید.
رسپی این مارمالاد خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مارمالاد آلبالو با پودر ژلاتین
مواد لازممقدار مورد نیازآلبالوی تازه و رسیده1 کیلوگرمشکر750 گرمآب لیمو ترش تازه2 قاشق غذاخوریوانیل یا گلاب (اختیاری)1 قاشق چایخوریپودر ژلاتین1/2 قاشق چایخوریآببه مقدار لازم
مرحله اول: آلبالوها را آماده کنید
برای شروع باید آلبالوها را با آب سرد بشویید و بعد از جدا کردن ساقه، به آرامی خشک کنید.
در این مرحله باید هسته آلبالوها را به کمک یک نی یا با دست جدا کنید.
اگر به دستگاه هسته گیر آلبالو دسترسی دارید، میتوانید به کمک آن هسته آلبالوها را جدا کنید.
مرحله دوم: آلبالو و شکر را ترکیب کنید
آلبالوهای هسته گرفته را در یک قابلمه استیل یا لعابی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
مخلوط را هم بزنید تا شکر به طور یکنواخت با میوه ترکیب شود.
قابلمه را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا آلبالوها آب بیندازند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا آلبالو رژیمی بدون شکر
مرحله سوم: مارمالاد را بپزید
قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید. وقتی آلبالوها شروع به جوشیدن کردند، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مارمالاد با حرارت ملایم بپزد و آماده شود.
در این مرحله باید هر از چند گاهی مارمالاد را هم بزنید و کف روی مواد را به دقت بگیرید. این کار به خوشرنگ و شفاف شدن مارمالاد شما کمک میکند.
مرحله چهارم: مارمالاد را میکس کنید
در این مرحله از درست کردن مارمالاد آلبالو بدون هسته میتوانید به کمک گوشتکوب برقی، مارمالاد را کمی له کنید تا به بافت دلخواه برسد.
برای میکس کردن مارمالاد میتوانید از مخلوط کن یا هر دستگاه دیگری که دوست دارید نیز استفاده کنید.
مرحله پنجم: ژلاتین را اضافه کنید
بعد از میکس کردن آلبالوها، باید عصاره به دست آمده را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از این که مارمالاد گرم شد، پودر ژله را در یک کاسه بریزید و با چند قاشق آب جوش حل کنید.
ظرف را روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین کاملا در آب حل شود. سپس آن را در قابلمه بریزید.
مرحله ششم: آب لیمو ترش و چاشنیها را اضافه کنید
بعد از حدود 5 دقیقه که ژلاتین به طور کامل با مارمالاد ترکیب شد، میتوانید آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید از مقداری وانیل یا گلاب برای مزه دار کردن این مارمالاد استفاده کنید.
سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید. از آن جایی که مارمالاد بعد از سرد شدن، غلیظ میشود، از جوشاندن بیش از حد آن در این مرحله اجتناب کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مارمالاد انبه
مرحله هفتم: مارمالاد را در شیشه بریزید
بعد از آماده شدن مارمالاد، صبر کنید تا کاملا خنک شود.
در ادامه مارمالاد آلبالوی خانگی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
مارمالاد آلبالو رژیمی
در این روش باید شکر را به طور کامل حذف کنید و به جای آن از شیره انگور، عسل یا استویا استفاده کنید. برای درست کردن این مارمالاد باید آلبالوها را با مقدار کمی آب بجوشانید تا به خوبی بپزند.
در ادامه به جای شکر از مقدار کمی شیرین کننده طبیعی استفاده کنید. توجه داشته باشید که مارمالاد بدون شکر ماندگاری کمتری دارد و باید در یخچال نگهداری شود.
مارمالاد آلبالو با هسته
در این روش باید آلبالوها را حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت با شکر بجوشانید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید آلبالوها کمی از حرارت بیفتند و بعد آنها را از یک صافی فلزی رد کنید.
در این مرحله باید با پشت قاشق یا گوشت کوب آلبالوها را فشار دهید تا گوشت و آب آنها به طور کامل خارج شود. حالا عصاره به دست آمده را دوباره روی حرارت قرار دهید تا مارمالاد شما بجوشد و آماده شود.
مارمالاد آلبالو بدون ژلاتین
برای درست کردن مارمالاد آلبالو بدون ژلاتین میتوانید مارمالاد را برای مدت زمانی طولانیتر بجوشانید تا به غلظت دلخواه برسد. سایر مراحل درست کردن این مارمالاد مثل روش قبل است.
مارمالاد آلبالو با دانه چیا
در این روش میتوانید آلبالوها را با کمی شکر یا بدون شکر بجوشانید تا غلیظ شوند. بعد از نرم شدن آلبالوها برای افزایش غلظت مارمالاد میتوانید مقداری دانه چیا به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه مارمالاد را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
نکات مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد آلبالو
در این بخش به چند نکته طلایی برای جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد آلبالو اشاره شده است.
برای جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد، از اضافه کردن شکر زیاد اجتناب کنید.در طول پخت مارمالاد حتما کف روی مواد را به طور کامل و مرتب بردارید.اضافه کردن آب لیمو ترش، ماندگاری این مارمالاد را افزایش میدهد و از شکرک زدن آن جلوگیری میکند.برای پخت این مارمالاد بهتر است از قابلمه لعابی یا استیل ضدزنگ استفاده کنید. قابلمههای مسی یا آلومینیومی برای پخت این مارمالاد مناسب هستند.بعد از آماده شدن مارمالاد باید آن را در یخچال یا فریزر قرار دهید.قبل از ریختن مارمالاد در شیشه، صبر کنید تا کاملا خنک شود.برای برداشتن این مارمالاد از شیشه حتما از یک قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مارمالاد آلبالو
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مارمالاد آلبالو اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در صورت تمایل میتوانید برای مزه دار کردن این مارمالاد از مقدار دارچین، جوز هندی، هل یا وانیل استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم مارمالاد شما ترش شود، بهتر است مقدار شکر را کم کنید.برای یکدست شدن بافت مارمالاد میتوانید بعد از پخت، آن را با گوشت کوب برقی یا میکسر پوره کنید.برای این که مطمئن شوید مارمالاد به غلظت مناسب رسیده است یا نه، میتوانید مقداری از آن را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر پس از چند ثانیه شهد مارمالاد کشدار و غلیظ شد، یعنی به غلظت مناسب رسیده است.برای درست کردن این مارمالاد بهتر است از آلبالوهایی که تازه و کاملا رسیده هستند استفاده کنید.قبل از ریختن مارمالاد در شیشه، حتما آن را در آب بجوشانید یا در فر خشک کنید.برای حفظ رنگ قرمز جذاب مارمالاد، حتما آن را روی شعله ملایم بپزید و از زیاد کردن شعله گاز اجتناب کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مارمالاد آلبالو و همه فوتوفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه