- 2025-06-10
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
طرز تهیه غوره پلو، یک غذای اصیل و خوشمزه شمالی

مرحله ۱: پخت لوبیا چیتی
لوبیا چیتی که از شب قبل در آب خیساندهاید را در قابلمهای ریخته، مقداری آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید لوبیا چیتی به مدت ۲ ساعت ساعت بپزد و کاملا نرم شود. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بافت لوبیا در کیفیت نهایی غوره پلو تاثیرگذار است.
مرحله ۲: آمادهسازی برنج
در قابلمهای بزرگ، آب را به جوش آورید. برنج را که از قبل با آب و نمک خیس کردهاید، به همراه مقداری روغن و کمی نمک داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید برنج به مدت ۶ تا ۷ دقیقه بجوشد تا نیمپز شود، سپس آبکش کرده و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله ۳: تهیه تهدیگ
در قابلمهای دیگر، مقداری روغن ریخته و کف آن را چرب کنید. بر اساس ذائقه، نان یا سیب زمینی برش داده شده را در کف قابلمه قرار دهید. سپس برنج نیمپز را روی آن بریزید و کمی روغن یا کره روی برنج بریزید. در قابلمه را ببندید و برنج را روی حرارت ملایم دم کنید.
مرحله ۴: آمادهسازی مرغ برای غوره پلو
گوشت مرغ را از استخوان جدا کرده و در غذاساز بریزید تا کاملا له شود. پیاز را پوست گرفته، بشویید و خرد کنید و به همراه مرغ در غذاساز بریزید تا یکدست شوند. سپس پودر سوخاری را اضافه کرده و دوباره میکس کنید تا بافتی منسجم به دست آید.
مرحله ۵: استراحت مخلوط مرغ
مخلوط آماده شده را در ظرفی ریخته و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزهها به خوبی با هم ترکیب شده و بافت مخلوط استحکام پیدا کند.
مرحله ۶: شکل دادن و سرخ کردن کوفته مرغ
مخلوط را از یخچال خارج کرده، با دست فرم دهید و به شکل گردو درآورید. در تابهای روغن ریخته و کوفتههای مرغ را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله ۷: اضافه کردن زعفران به مرغ
پس از سرخ شدن، زعفران دم کرده را به همراه کمی آب روی کوفتههای قلقلی مرغ ریخته و حرارت را کم کنید تا کوفتهها به طور کامل مغزپخت شوند.
مرحله ۸: تفت دادن لوبیا چیتی
لوبیا چیتی پخته شده را آبکش کرده و در تابهای با کمی روغن تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. گوشت قلقلی و غوره را به تابه اضافه کرده و با بقیه مواد تفت دهید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله ۹: تزئین و سرو غوره پلو
برنج دم کشیده را در ظرف مناسبی بریزید، مخلوط گوشت و لوبیا را روی برنج پخش کنید. سپس با زرشک تفت داده شده و خلال پسته تزئین کرده و به عنوان یک غذای مجلسی سرو نمایید. نوش جان!
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه