طرز تهیه غوره پلو، یک غذای اصیل و خوشمزه شمالی

مرحله ۱: پخت لوبیا چیتی لوبیا چیتی که از شب قبل در آب خیسانده‌اید را در قابلمه‌ای ریخته، مقداری آب…
طرز تهیه غوره پلو، یک غذای اصیل و خوشمزه شمالی

مرحله ۱: پخت لوبیا چیتی

لوبیا چیتی که از شب قبل در آب خیسانده‌اید را در قابلمه‌ای ریخته، مقداری آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید لوبیا چیتی به مدت ۲ ساعت ساعت بپزد و کاملا نرم شود. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بافت لوبیا در کیفیت نهایی غوره پلو تاثیرگذار است.

مرحله ۲: آماده‌سازی برنج

در قابلمه‌ای بزرگ، آب را به جوش آورید. برنج را که از قبل با آب و نمک خیس کرده‌اید، به همراه مقداری روغن و کمی نمک داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید برنج به مدت ۶ تا ۷ دقیقه بجوشد تا نیم‌پز شود، سپس آبکش کرده و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله ۳: تهیه ته‌دیگ

در قابلمه‌ای دیگر، مقداری روغن ریخته و کف آن را چرب کنید. بر اساس ذائقه، نان یا سیب زمینی برش داده شده را در کف قابلمه قرار دهید. سپس برنج نیم‌پز را روی آن بریزید و کمی روغن یا کره روی برنج بریزید. در قابلمه را ببندید و برنج را روی حرارت ملایم دم کنید.

مرحله ۴: آماده‌سازی مرغ برای غوره پلو

گوشت مرغ را از استخوان جدا کرده و در غذاساز بریزید تا کاملا له شود. پیاز را پوست گرفته، بشویید و خرد کنید و به همراه مرغ در غذاساز بریزید تا یکدست شوند. سپس پودر سوخاری را اضافه کرده و دوباره میکس کنید تا بافتی منسجم به دست آید.

مرحله ۵: استراحت مخلوط مرغ

مخلوط آماده شده را در ظرفی ریخته و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه‌ها به خوبی با هم ترکیب شده و بافت مخلوط استحکام پیدا کند.

مرحله ۶: شکل دادن و سرخ کردن کوفته مرغ

مخلوط را از یخچال خارج کرده، با دست فرم دهید و به شکل گردو درآورید. در تابه‌ای روغن ریخته و کوفته‌های مرغ را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله ۷: اضافه کردن زعفران به مرغ

پس از سرخ شدن، زعفران دم کرده را به همراه کمی آب روی کوفته‌های قلقلی مرغ ریخته و حرارت را کم کنید تا کوفته‌ها به طور کامل مغزپخت شوند.

مرحله ۸: تفت دادن لوبیا چیتی

لوبیا چیتی پخته شده را آبکش کرده و در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. گوشت قلقلی و غوره را به تابه اضافه کرده و با بقیه مواد تفت دهید تا طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله ۹: تزئین و سرو غوره پلو

برنج دم کشیده را در ظرف مناسبی بریزید، مخلوط گوشت و لوبیا را روی برنج پخش کنید. سپس با زرشک تفت داده شده و خلال پسته تزئین کرده و به عنوان یک غذای مجلسی سرو نمایید. نوش جان!

منبع خبر

بیا تو صدا