- 2025-02-12
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه شیرینی بژی کرمانشاهی + نکات و فوتوفن ها
![طرز تهیه شیرینی بژی کرمانشاهی + نکات و فوتوفن ها](https://itimes.ir/wp-content/uploads/2025/02/How-to-make-Kermanshahi-Beji-sweets-tips-min.jpg)
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
60-70 دقیقه
زمان پخت
15-20 دقیقه
شیرینی بژی یکی از شیرینیهای ساده و خوشمزهای است که اصالت آن به کردستان ایران و عراق برمیگردد. این شیرینی بهویژه در استانهای کرمانشاه، کردستان و ایلام رایج است. بژی در زبان کردی به معنای، زندگی است.
این شیرینی ماندگاری بالای دارد و در گذشته چوپانان و مسافران در سفرهای خود همراهشان میبردند. مردم کردستان نانها و شیرینیهایی را که بتوانند مدتها بدون فساد بمانند، بسیار ارزشمند میدانند. در این بخش از مجله اکالا طرز تهیه شیرینی بژی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی شیرینی بژی کرمانشاهی ابتدا رازیانه را پودر کنید و با مواد خشک ترکیب کنید. سپس روغن کرمانشاهی را داغ کنید و روی مواد خشک بریزید.
بعد از آن، مخلوط شیر و شکر را اضافه و خمیر نرم و لطیفی آماده کنید. پس از استراحت خمیر، آن را شکل دهید و در روغن سرخ کنید تا شیرینیهای طلایی شود. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی بژی کرمانشاهی
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید ۵ پیمانه شکر ۱ پیمانهبیکینگپودر ۱ قاشق چایخوریشیر ۱ پیمانهروغن کرمانشاهی ۱ پیمانهروغن سرخکردنی به مقدار لازمنمک نوک قاشق چایخوریپودر نارگیل به مقدار دلخواهرازیانه ۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: رازیانه را آماده کنید
رازیانه را داخل آسیاب بریزید و پودر کنید تا عطر آن بهتر در شیرینی پخش شود. این کار موجب میشود تا شیرینی عطر و طعم بهتری بگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نخودچی
مرحله دوم: مواد خشک را آماده کنید
آرد، بیکینگپودر و پودر رازیانه را با هم ترکیب کنید. سپس این ترکیب را ۲ تا ۳ مرتبه الک کنید تا ذرات آن هوادهی شده و در نهایت بافت شیرینی لطیفتر شود.
مرحله سوم: روغن کرمانشاهی را داغ کنید
روغن کرمانشاهی را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً ذوب شود. سپس آن را روی مواد خشک ریخته و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید.
مرحله چهارم: شیر و شکر را ترکیب کنید
شکر را به شیر اضافه کرده و کاملاً هم بزنید تا حل شود. سپس این ترکیب را کمکم به مواد دیگر اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
خمیر را خوب ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: خمیر را شکل دهید
از خمیر به اندازه یک گردوی کوچک برداشته و به آن شکل دهید. برای زیبایی بیشتر، میتوانید خمیر را روی آبکش یا صافی فشار دهید تا طرحهای ریز روی آن بیفتد.
سپس سینی مناسبی را کمی آردپاشی کرده و شیرینیها را روی آن بچینید. اجازه دهید شیرینیها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در هوای محیط خشک شوند.
مرحله ششم: شیرینیها را سرخ کنید
در قابلمهای کوچک مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس شیرینیها را در روغن سرخ کنید تا کاملاً طلایی و برشته شوند. بعد از سرخ شدن، آنها را روی دستمال مخصوص بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوز زعفرانی تبریز؛ بدونِ فر
مرحله هفتم: شیرینیها را سرو کنید
در پایان میتوانید روی شیرینیها کمی پودر نارگیل بپاشید و آنها را در ظرف سرو بچینید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی بژی کرمانشاهی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن شیرینی بژی کرمانشاهی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از روغن کرمانشاهی اصل استفاده کنید تا طعم و عطر اصیل این شیرینی را تجربه کنید.رازیانه را کاملاً پودر کنید تا عطر آن بهتر در خمیر پخش شود.استفاده از پودر نارگیل برای تزیین، طعم متفاوت و جذابی به این شیرینی میدهد.اگر میخواهید شیرینیها کمتر چرب شوند، میتوانید آنها را در فر با دمای ۱۸۰ درجه بپزید.اضافه کردن کمی وانیل به مواد، به بهبود طعم آن کمک میکند.میتوانید به جای شکر از پودر قند استفاده کنید تا بافت شیرینی لطیفتر شود.اگر شیرینیها بعد از سرخ شدن روغنی شدند، حتماً آنها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید.برای تردتر شدن شیرینی، میتوانید مقدار کمی کره به مواد اضافه کنید.الک کردن آرد و بیکینگپودر ضروری است؛ زیرا باعث لطافت و تردی بیشتر شیرینی میشود.حرارت روغن باید متوسط باشد تا شیرینیها مغزپخت شوند و رویه آنها بیش از حد تیره نشود.قبل از سرخ کردن، حتماً اجازه دهید خمیر کمی خشک شود تا هنگام سرخ کردن ترک نخورد.در هنگام سرخ کردن، شیرینیها را مدام زیر و رو کنید تا یکنواخت طلایی شوند.برای رنگ بهتر، مقدار کمی زعفران دمکرده به خمیر اضافه کنید.از شیر ولرم استفاده کنید تا شکر سریعتر در آن حل شود.در هنگام ورز دادن، دقت کنید که خمیر بیش از حد سفت نشود.برای سرخ کردن از روغن تازه استفاده کنید تا طعم کهنگی نگیرد.شیرینیهای بژی را در ظرف دربسته و در جای خنک نگهداری کنید تا تازه بمانند.برای طعم خاصتر، میتوانید مقداری کنجد به خمیر اضافه کنید.اگر دوست دارید بافت شیرینی نرمتر شود، مقدار کمی ماست به مواد اضافه کنید.میتوانید مقداری هل پودر شده به ترکیب آرد اضافه کنید تا عطر بهتری بگیرد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی بژی کرمانشاهی خوشمزه را آماده کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی بژی کرمانشاهی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه