طرز تهیه شور گوجه‌ سبز؛ چاشنی خوش‌طعم بهاری

زمان آماده‌سازی 2-3 هفته زمان پخت 3-5 دقیقه اگر از طرفداران گوجه‌ سبز هستید یا به طعم‌های ترش علاقه‌مندید به…
طرز تهیه شور گوجه‌ سبز؛ چاشنی خوش‌طعم بهاری

زمان آماده‌سازی

2-3 هفته

زمان پخت

3-5 دقیقه

اگر از طرفداران گوجه‌ سبز هستید یا به طعم‌های ترش علاقه‌مندید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم شور گوجه‌ سبز غافل نشوید. این شور با طعم منحصر به فرد و ظاهر جذابی که دارد به راحتی با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه شور گوجه‌ سبز را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه 

برای آماده‌سازی این شور جذاب، ابتدا گوجه‌ سبزها را خوب بشویید، خشک کنید و شاخه‌های کوچکشان را جدا کنید. در قابلمه‌ای آب را بجوشانید، سپس نمک را به آن اضافه و ترکیب کنید و بگذارید خنک شود.

سیرها را پوست بگیرید و خشک کنید. در شیشه‌های تمیز، لایه‌لایه گوجه‌ سبز، سیر و نعنا خشک بریزید. در پایان، آب‌ نمک خنک را اضافه کنید و شیشه‌ها را در یخچال قرار دهید.

بعد از چند هفته، شور خوش‌طعم شما آماده استفاده است. رسپی کامل این شور را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شور گوجه‌ سبز

مواد لازممقدار مورد نیازگوجه سبز۱ کیلوگرمآب۱ لیترنمک۲/۵ تا ۳ قاشق غذاخوریسیربه مقدار دلخواهنعنا خشک۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: گوجه‌ سبز را آماده کنید

شاخه‌های کوچک گوجه‌ سبزها را جدا کنید و گوجه‌ سبزها را در کاسه مناسبی بریزید. با آب سرد آن‌ها را به خوبی بشویید تا تمیز شوند.

ابتدا آن‌ها را در صافی بگذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. سپس روی دستمال نخی آشپزخانه‌ای پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.

مرحله دوم: آب و نمک را آماده کنید

آب را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید.

زمان دهید تا آب به نقطه جوش برسد و چند دقیقه‌ای بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.

به مقدار دلخواه نمک به آب درون قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا نمک به خوبی در آب حل شود. زمان دهید تا آب نمک کاملاً خنک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گوجه سبز

مرحله سوم: سیر را آماده کنید

سیر تازه را بشویید و پوست بگیرید. سیرهای پوست گرفته شده را با کمک دستمال نخی آشپزخانه کاملاً خشک کنید.

به دلخواه می‌توانید سیرها را به ۲-۴ قسمت برش بزنید.

مرحله چهارم: همه مواد را در شیشه بریزید

شیشه‌های کاملاً خشک و تمیزی را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که شیشه باید عاری از هر گونه آلودگی و چربی باشد.

لایه‌ای گوجه‌ سبز در شیشه بریزید، چند برش سیر تازه و کمی نعنا خشک روی گوجه‌ سبزها بریزید و همین مراحل را تا پایان یافتن مواد اولیه ادامه دهید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: آب نمک را اضافه کنید

از آب نمک خنک شده در شیشه‌ها بریزید تا روی گوجه‌ سبزها پوشانده شود. درب شیشه را محکم ببندید و شیشه‌ها را در یخچال بگذارید.

پس از گذشت ۲-۳ هفته شورهای جذاب و خوشمزه شما آماده سرو و نوش جان کردن هستند.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شور گوجه‌ سبز

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای و نمکی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شور گوجه‌ سبز

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم شور گوجه سبز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

نمک درشت بدون ید بهترین گزینه برای استفاده در شور است. نمک یددار می‌تواند باعث نرم شدن بافت گوجه‌سبزها شود.غلظت مناسب برای آب‌نمک را رعایت کنید، به ازای هر لیتر آب، ۲.۵ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک کافی‌ست.هر بار که از شیشه شور استفاده می‌کنید، از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید. قاشق خیس یا آلوده باعث کپک زدن می‌شود.درپوش شیشه‌ها را محکم ببندید تا هوا وارد نشود، و از کپک جلوگیری شود.هر بار باز کردن درب، هوا و آلودگی وارد شیشه می‌کند. بهتر است هر بار یک شیشه کوچک باز شود و سریع مصرف شود.بهتر است پس از پر کردن، مقداری فضای خالی (حدود ۱-۲ سانتی‌متر). در بالای شیشه بگذارید و حتماً مطمئن شوید که گوجه‌سبزها زیر سطح آب‌نمک قرار دارند. قسمت‌هایی که از آب بیرون بمانند کپک می‌زنند.شیشه‌ها را در جای خنک و تاریک مثل یخچال یا سردخانه قرار دهید.گاهی استفاده از چند عدد نخود در انتهای شیشه، به ایجاد محیط خشک‌تر و ضدعفونی کمک می‌کند و موجب ترد تر شدن بافت گوجه‌سبزها می‌شود.آب‌ نمک باید قبل از ریختن در شیشه کاملاً خنک شده باشد تا از پختن گوجه‌ها جلوگیری شود.برش زدن سیر، عطر بیشتری به شور می‌دهند.اگر شور را در دمای محیط نگه می‌دارید، حتماً مکان سایه، خنک و دور از نور مستقیم باشد. دمای بالا رشد کپک را تسریع می‌کند.برای کم کردن تندی سیر یا کاهش عطر آن می‌توانید، سیر را چند دقیقه در آب سرد بخیسانید.برای تنوع طعم می‌توانید از ترخون یا مرزه خشک هم استفاده کنید.شیشه‌هایی با دهانه‌ی باریک کمتر در معرض ورود هوا و آلودگی قرار می‌گیرند، و این یعنی کپک زدن سخت‌تر می‌شود.از گوجه‌سبز سفت و نارس استفاده کنید؛ گوجه‌های رسیده یا نرم بافت خود را در شور از دست می‌دهند.هم‌اندازه بودن گوجه‌سبزها باعث می‌شود شور به‌ صورت یکنواخت عمل بیاید.گوجه سبزها و سیر را بعد از شستن حتماً خشک کنید تا از کپک زدن جلوگیری شود.از گوجه‌هایی با پوست ترک‌خورده یا لک‌دار استفاده نکنید؛ چون فساد و کپک زدن را سرعت می‌دهد.آب را حتماً بجوشانید تا از باکتری‌های احتمالی پاک شود و مدت ماندگاری شور را افزایش دهد.افزودن چند دانه فلفل سیاه یا فلفل قرمز خشک، طعمی تند و دلچسب ایجاد می‌کند.افزودن سرکه سفید به مقدار خیلی کم (مثلاً یک قاشق غذاخوری به ازای هر شیشه) کمک می‌کند ماندگاری افزایش یابد.توجه داشته باشید شیشه‌ها باید کاملاً تمیز، خشک و بدون چربی باشند تا از کپک زدن و خراب شدن شور جلوگیری شود.می‌توانید شیشه‌ها را قبل از استفاده بجوشانید تا استریل شوند.تا زمان رسیدن کامل شور (۲ تا ۳ هفته)، درب شیشه‌ها را باز نکنید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شور خوشمزه را آماده و در کنار غذاهایتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه شور گوجه سبز از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا