طرز تهیه شربت گلاب زعفران با روشی ساده برای پذیرایی

مناسب برای
6-8 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
30-40 دقیقه
شربتها جز آن دسته از نوشیدنیهای محبوب و پرطرفدار به خصوص در فصلهای گرم هستند که تنوع بسیار زیادی در طعمهایشان دارند. در میان همه طعمها شربت گلاب زعفرانی با ظاهر جذاب و طعم منحصربهفردی که دارد انتخاب بسیار مناسبی برای مراسم و مهمانیها است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شربت گلاب زعفران را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی شربت گلاب زعفران ابتدا باید زعفران را دم کنید و زمان دهید تا رنگ و عطر آن آزاد شود. سپس با ترکیب آب، شکر، گلاب و هل یک شربت پایه آماده کنید و آن را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا شربت غلیظ شود.
پس از غلیظ شدن، حرارت را خاموش کنید و زمان دهید تا شربت خنک شود. میتوانید هنگام سرو آن را با آب سرد، تخم شربتی یا خاکشیر ترکیب کنید.
رسپی این شربت سنتی و محبوب را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شربت گلاب زعفران برای ۸ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگلاب۶ تا ۷ قاشق غذاخوریآب۵ پیمانهشکر۱ کیلوگرمزعفران ساییده شده۱ قاشق چایخوریدانه هل۱-۲ عدد (در صورت تمایل)
مرحله اول: زعفران را آماده کنید
زعفران ساییده شده را در یک قوری کوچک بریزید و چند قاشق غذاخوری آب جوش به آن اضافه کنید.
درب قوری را ببندید و زمان دهید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای محیط دم بکشد تا رنگ و عطر آن کاملاً آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت بهار نارنج و بیدمشک
مرحله دوم: آب را به جوش آورید
آب را در قابلمه مناسبی بریزید و آن را روی شعله متوسط قرار دهید. منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش برسد.
سپس زعفران دمکشیده را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: شکر را اضافه کنید
حرارت را کم کنید و شکر را کم کم به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. به آرامی هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
توجه داشته باشید که در این مرحله باید صبور باشید و از زیاد کردن حرارت اجتناب کنید تا از شکرکزدن شربت جلوگیری شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: گلاب و هل را اضافه کنید
وقتی شکر کاملاً در آب حل شد، گلاب و هل را اضافه کنید.
حرارت را بسیار ملایم کنید و اجازه دهید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه شربت به آرامی بجوشد تا کمی غلیظ شود.
مراقب باشید که بیش از حد نجوشد؛ چون شکر ممکن است کاراملی شده و رنگ شربت تغییر کند.
مرحله پنجم: شربت را خنک کنید
پس از رسیدن به قوام دلخواه، قابلمه را از روی حرارت بردارید. دانههای هل را از شربت خارج کنید. سپس اجازه دهید شربت در دمای محیط خنک شود.
پس از خنک شدن شربت را در بطریهای شیشهای کاملاً تمیز و خشکی بریزید و پس از بستن درب بطریها شیشه را در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت نارنج
مرحله ششم: شربت را سرو کنید
برای سرو شربت در لیوان مقداری از شربت را بریزید. چند تکه یخ روی شربت بریزید و با آب سرد لیوان را پر کنید.
میتوانید برای تنوع بیشتر به شربت تخم شربتی خیسخورده یا خاکشیر شسته شده نیز اضافه و نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شربت گلاب زعفران
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم شربت گلاب زعفران اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
نگهداری شربت در بطری شیشهای تیرهرنگ باعث حفظ طعم و رنگ بهتر در یخچال میشود.میتوانید برای تنوع طعم، مقدار کمی عرق بیدمشک یا عرق بهارنارنج به شربت اضافه کنید.ترکیب شربت با آب گازدار یا سودا، نوشیدنی متفاوتی میسازد.میتوانید شربت را در قالب یخ بریزید و فریز کنید.آب زعفران را حتماً پس از دمکشیدن اضافه کنید؛ نه زودتر، چون با جوشیدن زیاد عطر و بوی زعفران از بین میرود.هرگز شکر را یکباره اضافه نکنید. همزمان با اضافه کردن، مرتب هم بزنید تا شکر آرام آرام در آب حل شود.توجه داشته باشید که قابلمه استیل یا لعابی انتخاب خوبی برای آماده سازی شربت است. از قابلمه آلومینیومی استفاده نکنید؛ زیرا طعم اصلی شربت را تحت تأثیر قرار میدهد.قوام آوردن باید روی شعله بسیار کم انجام شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث شکرکزدن شربت میشود.دمکردن زعفران در ظرف دربسته باعث میشود رنگدهی آن چند برابر شود. بهتر است از هاون سنگی برای ساییدن زعفران استفاده کنید. برخی برای خوش رنگتر شدن محلول زعفران، زعفران ساییده شده را با تکهای یخ آماده میکنند.برای داشتن شربت رقیقتر، نسبت شکر به آب را کاهش دهید.پس از برداشتن قابلمه از روی حرارت، درب آن را ببندید تا بخار آب باعث مرطوبشدن دیوارهها شود و از شکرکزدن جلوگیری کند.اضافهکردن چند پر زعفران در مرحله آخر شربت را خوشرنگتر و معطرتر میکند.اگر شربت شکرک زد، نگران نباشید؛ کمی آب جوشیده به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم دوباره بجوشانید.میتوانید در مرحله آخر چند قطره آبلیمو اضافه کنید تا شربت دیرتر شکرک بزند.گلاب را در دقیقههای پایانی اضافه کنید تا عطر آن باقی بماند.در صورت تمایل، افزودن یک تکه چوب دارچین در مرحله قوام آوردن میتواند عطر دلپذیری به شربت بدهد.اگر دیابتی هستید، میتوانید شربت را با شیرینکنندههای طبیعی مثل استویا آماده کنید.میتوانید در مهمانیها برای سرو با ظاهر جذابتر شربت را با یخ قالبی زعفرانی سرو کنید.
امیدواریم این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این شربت خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شربت گلاب زعفران از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه