طرز تهیه زیره پلو کرمانی با 3 روش متفاوت + نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای 2-3 نفر زمان آماده‌سازی 20-30 دقیقه زمان پخت 40-50 دقیقه زیره پلو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی…
طرز تهیه زیره پلو کرمانی با 3 روش متفاوت + نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای

2-3 نفر

زمان آماده‌سازی

20-30 دقیقه

زمان پخت

40-50 دقیقه

زیره پلو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی است که اصالت آن به کرمان برمی‌گردد. این غذای جذاب به روش‌های بسیار مختلفی طبخ می‌شود. اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این غذای خوشمزه و معطر غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه زیره پلو کرمانی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت این غذا، ابتدا، باید زیره‌ها را در آب ولرم خیس کنید. سپس برنج را با نمک و آب نیم پز کنید و بعد از آماده شدن، در قابلمه‌ای با زیره و روغن دم ‌کنید.

برای تزئین، می‌توانید از زعفران دم کرده و کره استفاده کنید. در پایان، این پلو را با گوشت قرمز یا مرغ سرو کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد اولیه برای زیره پلو کرمانی برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ۲ پیمانهزیره سیاه آسیاب نشده ۳ قاشق غذاخورینمک به میزان لازمکره یا روغن به میزان لازمزعفران در صورت تمایل

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: زیره‌ها را آماده کنید

زیره‌ها را تمیز کنید و بشویید سپس آن‌ها را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت حداقل ۱۰-۱۵ در آب ولرم خیس کنید.

این کار باعث می‌شود تا طعم و عطر زیره به خوبی در پلو پخش شود. پس از گذشت این مدت، زیره‌ها را آبکش کنید و روی یک دستمال نخی قرار دهید تا خشک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای سبز و زیره

مرحله دوم: برنج را آماده کنید

برنج را تقریباً ۳ ساعت پیش از شروع پخت تمیز کنید، بشویید و در آب و نمک خیس کنید. این مرحله باعث می‌شود که برنج به خوبی پخته شود و دانه‌های آن باز شوند.

پس از این مدت، قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت بگذارید تا آب به نقطه جوش برسد. برنج را در آب بریزید و ۳-۵ دقیقه‌ای زمان دهید تا برنج نیم پز شود. سپس برنج را آبکش کنید.

در این مرحله می‌توانید برنج را شبیه به روش پخت کته نیز آماده کنید.

مرحله سوم: برنج و زیره را با هم ترکیب کنید

کف قابلمه را با روغن چرب کنید. برای ته دیگ این پلو می‌توانید از سیب‌زمینی، برگ کاهو یا نان استفاده کنید. این مرحله باعث می‌شود که پلو به طرز عالی دم بکشد و ته دیگ خوشمزه‌ای داشته باشید.

برنج را به قابلمه منتقل کنید و در لابه‌لای آن دانه‌های زیره بریزید. این کار را تا اتمام برنج و زیره‌ها ادامه دهید. برای اینکه پلو خوش‌رنگ‌تر شود، می‌توانید در لایه آخر کمی محلول زعفران روی برنج بریزید.

مرحله چهارم:برنج را بپزید

درب قابلمه را بگذارید و حرارت را به ملایم‌ترین حد ممکن کاهش دهید. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد.

پس از این زمان، پلو آماده است. آن را در ظرف سرو بریزید و با زعفران دم کرده و کره تزئین کنید.

طرز تهیه زیره پلو با گوشت قلقلی

برای آماده سازی زیره پلو با گوشت قلقلی، باید برنج را طبق روش بالا آماده کنید. پیازی را رنده کنید و آب آن را بگیرید. پوره پیاز، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و کمی زردچوبه را با هم ترکیب کنید و روی ظرف را بپوشانید.

۲۰-۳۰ دقیقه مایه گوشت قلقلی را در یخچال بگذارید سپس به اندازه‌های یکسان از مواد بردارید و با کمک دست گوشت را قلقلی کنید. تابه مناسبی را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در تابه بریزید تا گرم شود سپس گوشت‌های قلقلی را در تابه سرخ کنید تا طلایی و برشته شود. در پایان گوشت‌های قلقلی را در کنار زیره پلو سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر زیره جوش (جوجوش) سنتی

طرز تهیه زیره پلو با مرغ

برای آماده سازی زیره پلو با مرغ باید پلو را شبیه به روش بالا آماده کنید سپس مرغ را به هر روشی که تمایل دارید طبخ و در کنار پلو سرو کنید. برخی این غذا را با خورشت مرغ و برخی با مرغ کبابی سرو می‌کنند.

طرز تهیه زیره پلو کرمانی با مرغ

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه زیره پلو کرمانی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن زیره پلو کرمانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای طعم بهتر، توصیه می‌شود که از ترکیب زیره سبز و سیاه استفاده کنید. این ترکیب عطر و طعم خاصی به پلو می‌دهد.خیس کردن زیره‌ها باعث می‌شود تا طعم آن‌ها بهتر در غذا پخش شود و پلو عطر بیشتری پیدا کند.زعفران دم کرده را در لابه‌لای برنج و روی آن بریزید تا رنگ و طعم بی‌نظیری به پلو بدهد.برای ته دیگ می‌توانید از سیب‌زمینی، نان یا برگ کاهو استفاده کنید. هر کدام طعم متفاوتی به پلو می‌دهند.برای دم کشیدن برنج، حرارت را ملایم کنید تا برنج به خوبی دم بکشد و دانه‌های آن نرم و باز شوند.استفاده از کره یا روغن در مراحل مختلف پخت باعث می‌شود که پلو نرم و خوشمزه شود.برنج باید در آب جوش به مدت کوتاهی پخته شود تا دانه‌های آن جدا از هم باشند.برای دم کردن بهتر برنج از دم‌کنی استفاده کنید تا بخار داخل قابلمه بماند و برنج به خوبی دم بکشد.زمان دم کشیدن برنج را به دقت رعایت کنید تا برنج نرم و خوشمزه شود.به میزان کافی زیره به برنج اضافه کنید تا طعم آن به خوبی در غذا پخش شود.

 

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این زیره پلو کرمانی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه زیره پلو کرمانی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر