- 2025-04-30
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، ترشیجات و سس ها
طرز تهیه رب ریواس+ موارد استفاده آن

زمان آمادهسازی
3-4 ساعت
زمان پخت
2-3 ساعت
ریواس یکی از گیاهان خودرو فصل بهار است که علاوه بر طعم ترش و جذابش خواص بسیار زیادی برای بدن دارد. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این رب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه رب ریواس را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی رب ریواس، ابتدا ساقههای ریواس را پاک و به قطعات درشت خرد کنید. سپس با کمی نمک و آب روی حرارت بگذارید تا بهآرامی بجوشد و نرم شود.
بعد از یک ساعت، مخلوط را از صافی رد و تفالهها را جدا کنید. سپس عصارهی بهدستآمده را مجدد روی حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت رب برسد.
رسپی این رب متفاوت را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای رب ریواس
مواد لازممقدار مورد نیازریواس تازه۱ کیلوگرمنمک۱ قاشق چایخوریآب۲ لیوان
مرحله اول: ریواسها را آماده کنید
گل و انتهای ساقههای ریواس که ضخیم هستند را با چاقو جدا کنید.
سپس پوست نازک روی ساقهها را بگیرید و ریواسها را به قطعات ۲-۳ سانتیمتری خرد کنید.
آنها را در کاسه بزرگی بریزید و به خوبی با آب بشویید تا کاملاً تمیز شوند.
ریواسهای خرد شده را در یک قابلمه لعابی یا استیل بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس ریواس با طعمی ملس
مرحله دوم: ریواسها را بپزید
نمک و آب را به ریواسهای درون قابلمه اضافه کنید. آب باید تا حدی باشد که روی ریواسها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد.
سپس، شعله را کم کنید و ۴۵ تا ۶۰ دقیقه زمان دهید ریواسها به آرامی بپزند تا کاملاً نرم و له شوند.
مرحله سوم: ریواسها را از صافی رد کنید
وقتی ریواس کاملاً پخته شد، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس مواد را از یک صافی ریز عبور دهید.
با قاشق یا کفگیر، مواد را فشار دهید تا عصارهی غلیظ آن از صافی رد شود و تفالهها جدا شوند.
مرحله چهارم: عصاره ریواس را بپزید
عصارهی به دست آمده را در قابلمه تمیزی بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
۳۰-۴۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا عصاره ریواس به آرامی بجوشد و رب شما به غلظت برسد.
در طول این مرحله، رب باید مرتب هم زده شود تا ته نگیرد. غلظت نهایی باید مثل ماست همزده یا رب گوجه خانگی باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب بهار نارنج
مرحله پنجم: رب را در ظروف نگهدارنده بریزید
پس از رسیدن به غلظت دلخواه، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.
زمان دهید تا رب کاملاً خنک شود. سپس آن را در شیشههای کاملاً تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
موارد مصرف رب ریواس
از رب ریواس برای چاشنی انواع خورشتها، طعم دهی به انواع سالادها، سوپها و اسموتیها میتوانید استفاده کنید. استفاده از این رب جذاب به ویژه در ترکیب با برنج و کبابها، طعم بینظیری به غذا میدهد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات و فوتوفن های طرز تهیه رب ریواس
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم رب ریواس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در حین جوشیدن کف روی مواد را بگیرید تا رب شما زلالتر شود.در طول فرایند پخت حرارت ملایم باشد زیرا حرارت زیاد باعث تهگرفتن یا تیره شدن رب میشود.بههیچوجه درب قابلمه را حین پخت نبندید.از قابلمه لعابی یا استیل استفاده کنید. قابلمههای آلومینیومی طعم رب را تغییر میدهند.برای پخت ریواسها آب زیاد نریزید. آب بیش از حد باعث میشود رب نهایی شل و کممزه شود.برای ماندگاری بیشتر، کمی آبلیمو در پایان اضافه کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این رب خوشمزه را آماده و در کنار غذاهایتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه رب ریواس از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه