طرز تهیه خورشت لبو + نکات و فوت‌وفن ها

خورش لبو یکی از خوش رنگ و لعاب‌ترین خورش‌های ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب گوشت خورشتی…
طرز تهیه خورشت لبو + نکات و فوت‌وفن ها

خورش لبو یکی از خوش رنگ و لعاب‌ترین خورش‌های ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب گوشت خورشتی و لبو استفاده می‌شود. در این مقاله از بخش آشپزی می‌توانید با طرز تهیه خورش لبو به روش سنتی و همه فوت‌وفن های درست کردن این خورش آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت این خورش ابتدا باید پیاز و گوشت را در  روغن سرخ کنید. در ادامه زردچوبه و زعفران را همراه با ۳ تا ۴ لیوان آب اضافه کنید تا گوشت بپزد. لبوها را رنده کنید و همراه با سرکه، شکر و رب گوجه فرنگی تفت دهید تا نرم شوند.

یک عدد پیاز باقی مانده را رنده و در روغن تفت دهید و سپس هویج رنده شده را اضافه کند. زمانی که گوشت‌ها پختند، همه مواد را در خورش بریزید و صبر کنید تا خورش جا بیفتد. برای خواندن جزئیات طرز تهیه خورشت لبو می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای خورشت لبو برای یلدا

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت خورشتی ۳۰۰ گرملبو متوسط ۳ عددسیب زمینی ۲ عددرب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوریسیر ۲ حبهپیاز ۲ عددهویج ۲ عددجعفری خرد شده ۳ قاشق غذاخوریگوجه فرنگی ۲ عددسرکه ۱ قاشق غذاخوریشکر ۲ قاشق غذاخوریکره ۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ ۳ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه خورشت لبو

مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۱۴۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: پیاز و گوشت را سرخ کنید

یک عدد پیاز را بشویید و سپس آن را رنده کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. نیمی از پیازها را در قابلمه بریزید و آن را سرخ کنید تا طلایی شود. در ادامه تکه‌های گوشت را به صورت خورشتی خرد و به پیاز داغ اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.

طرز تهیه خورشت لبو برای یلدا

مرحله دوم: گوشت را بپزید

مقداری فلفل به گوشت‌ها بزنید و بعد یک قاشق زعفران و کمی زردچوبه به گوشت‌ها اضافه کنید، سپس مواد را خوب مخلوط کنید. در ادامه ۳ تا ۴ لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت‌ها به خوبی بپزند و نرم شوند.

مرحله سوم: لبو را سرخ کنید

لبوها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت درشت رنده کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و بعد لبوها را به همراه کمی سرکه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو تنوری در فر و بدون فر

مرحله چهارم: شکر و رب گوجه را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید شکر را همراه با رب گوجه فرنگی به لبوها اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا لبوها نرم شوند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و لبوها را کنار بگذارید.

مرحله پنجم: پیاز و هویج‌ها را تفت دهید

یک عدد پیاز باقی مانده را رنده کنید. مقداری کره و کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیازها را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که پیازها نرم شدند، هویج‌ها را به صورت درشت رنده کنید و در ماهیتابه بریزید. اجازه دهید پیازها نرم شوند.

مرحله ششم: سیب زمینی‌ها را اضافه کنید

بعد از یک تا ۲ ساعت که گوشت‌ها پختند، می‌توانید سیب زمینی‌ها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید، در قابلمه بریزید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی‌ها نرم شوند.

مرحله هفتم: لبو و هویج را به خورش اضافه کنید

در این مرحله باید لبو و هویج سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله هشتم: غذا را آماده کنید

در آخرین مرحله از درست کردن این غذا، باید گوجه‌ها را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و بعد زیر آب سرد بگیرید. پوست گوجه‌ها را جدا و آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. حالا می‌توانید گوجه خرد شده را همراه با جعفری خرد شده، سیر رنده شده، بقیه زعفران، نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو پلو

مرحله نهم: خورش لبو را سرو کنید

اجازه دهید خورش جا بیفتد و بعد شعله گاز را خاموش کنید. می‌توانید این خورش خوشمزه را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه با برنج، نان تازه یا حتی ماست پرچرب میل کند.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورش لبو

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورش لبو

در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت خورش لبو اشاره شده است، با ما همراه باشید:

برای مزه دار کردن این خورش می‌توانید از مقدار سرکه یا شکر بیشتری استفاده کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن این غذا از مقداری لواشک خرد شده آلو یا رب آلو استفاده می‌شود.این غذا باید به صورت کم آب و غلیظ آماده شود، بنابراین اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.برای مزه دار کردن این خورش می‌توانید مقداری استاک گوشت یا آب قلم به آن اضافه کنید.طرز تهیه خورش لبو به سبک روسی دقیقا به همین روشی است که در این مقاله ذکر شد.اضافه کردن زعفران به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.اگر دوست ندارید طعم خورشت چغندر قرمز شما شیرین شود، شکر را به طور کامل حذف کنید.برای درست کردن خورش لبو با مرغ می‌توانید گوشت را حذف و به جای آن از مرغ استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با گوشت قلقلی نیز آماده کنید.

 

در این مقاله از مجله اکالا به طرز تهیه خورشت لبو و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، حتما نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر