طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای 6 نفر زمان آماده‌سازی 10 دقیقه زمان پخت 2 ساعت خورش باقلا سبز لبنانی که برخی آن را…
طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

خورش باقلا سبز لبنانی که برخی آن را با نام فاسولیا (Fasolia) نیز می‌شناسند، یکی از غذاهای سنتی و اصیل لبنان است که با ترکیبی ساده از گوشت، باقلا سبز، گشنیز و سیر آماده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی به ۲ روش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این خورش خوشمزه باید گوشت و گشنیز را با پیاز، سیر، رب، فلفل چیلی و سایر چاشنی‌ها تفت دهید و بعد آب را اضافه کنید. اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد و در ادامه باقلا سبز خرد شده را در قابلمه بریزید.

بعد از این که باقلا به طور کامل پخت می‌توانید گشنیز تازه خرد شده را به غذا اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید. می‌توانید این غذا را با گوشت و شوید نیز آماده کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خورش باقلا سبز لبنانی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازباقلا سبز تازه (بدون پوست)۶ پیمانهگوشت خورشتی۰/۵ کیلوگرمگوجه فرنگی۱ کیلوگرمآب سبزیجات۳ پیمانهپیاز۱ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریگشنیز تازه خرد شده۱/۲ پیمانهسیر۶ حبهروغن زیتون۲ قاشق غذاخورینمکبه مقدار لازمپودر فلفل چیلی۱/۴ قاشق چای‌خوریادویه لبنانی (اختیاری)۱/۲ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: باقلا سبزها را خرد کنید

برای درست کردن این غذا ابتدا باید پوست سبز باقلاها را جدا کنید و بعد آن‌ها را به خوبی بشویید.

به خاطر داشته باشید که برای پخت این غذا حتما از باقلاهای سالم، بدون لک و تازه استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید پوست نازک دانه‌های باقلا را نیز جدا و آن‌‌ها را به قسمت‌های کوچک‌تر خرد کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه کنگر

مرحله دوم: پیاز و گوشت را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت ریز خرد کنید. مقداری روغن زیتون در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند. سپس تکه‌های گوشت را اضافه کنید و برای چند دقیقه با پیاز تفت دهید.

مرحله سوم: سیر، رب و چاشنی‌ها را اضافه کنید

سیر را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و در قابلمه بریزید و در ادامه فلفل چیلی، رب گوجه، نمک و ادویه لبنانی را نیز اضافه کنید.

مواد را برای چند دقیقه با گوشت و پیازها تفت دهید تا عطر آن‌ها بلند شوند.

مرحله چهارم: گوشت را بپزید

آب سبزیجات را اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. اجازه دهید گوشت برای ۴۰ دقیقه بپزد و کاملا نرم شود.

اگر به آب سبزیجات دسترسی ندارید، می‌توانید از آب گوشت یا آب معمولی نیز برای درست کردن این غذا استفاده کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: باقلاها و گشنیزها را اضافه کنید

زمانی که گوشت به طور کامل پخت، باقلاهای خردشده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش برای ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بپزد.

گشنیز تازه را بشویید، ساقه‌های سفت آن را جدا و برگ‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

سپس گشنیز تازه خرد شده را نیز در قابلمه بریزید و شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله ششم: خورش را آماده کنید

در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل به غذا اضافه کنید. آب را اضافه کنید.

بعد از این که خورش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و همراه با برنج سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی

خورش باقلا سبز لبنانی با گوشت و شوید

برای درست کردن این خورش با گوشت باید از ترکیب گوشت، باقلا، شوید، پیاز، سیر و در صورت تمایل مقداری زعفران و چاشنی‌های مختلف استفاده کنید. در این روش باید شوید را در روغن زیتون تفت دهید و بعد سیر را اضافه کنید.

پیاز را در یک ماهیتابه دیگر همراه با گوشت و ادویه‌ها سرخ کنید. سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. زمانی که گوشت پخت، ترکیب باقلا ، شوید و سیر را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت چغاله بادام

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورش باقلا سبز لبنانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این غذا باید از باقلاهای سبز تازه و جوان استفاده کنید. باقلاهای تازه طعم شیرین‌تری دارند و بافت آن‌ها نرم‌تر است.برای خوش طعم شدن این غذا و جلوگیری از تغییر رنگ باقلاها، بهتر است در پایان پخت، مقداری آب ‌لیمو ترش تازه به خورش اضافه کنید.برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید از هر ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.گشنیز تازه عطر و طعم خاصی به خورش می‌دهد. در صورتی که به گشنیز تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از گشنیز خشک استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم غذای شما تند و تیز شود، می‌توانید مقدار فلفل قرمز را افزایش دهید یا از فلفل‌های تندتری استفاده کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از روغن زیتون با کیفیت استفاده کنید.می‌توانید خورش باقلا سبز را در ظرف دربسته بریزید و تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید.در زمان سرو کردن این غذا حتما چند برش لیمو ترش در کنار آن قرار دهید.اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از مقداری پودر یا گرانول سیر برای مزه دار کردن خورش استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با باقلای با پوست سبز نیز آماده کنید.برای درست کردن خورش باقلا سبز لبنانی می‌توانید بعد از پخت غذا یک تا ۲ عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید.اضافه کردن مقداری زعفران دم کرده به این غذا عطر و طعم بی‌نظیری می‌بخشد.در برخی رسپی‌ها به جای گشنیز از مقداری شوید برای مزه دار کردن این خورش استفاده می‌شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

منبع: alphafoodie

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا