طرز تهیه حلوای نذری برای 50 و 100 نفر؛ مناسب مراسم مذهبی

مناسب برای 100 نفر و 20 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 1 ساعت حلوا نذری یکی از محبوب‌ترین…
طرز تهیه حلوای نذری برای 50 و 100 نفر؛ مناسب مراسم مذهبی

مناسب برای

100 نفر و 20 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

حلوا نذری یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های سنتی ایرانی است که در مراسم مذهبی، ختم‌ها و ماه‌های عزاداری مانند محرم و صفر آماده می‌شود. این دسر از ترکیب آرد تفت داده شده، گلاب، زعفران و روغن به همراه شکر آماده می‌شود و طعم بی نظیری دارد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه حلوای نذری برای 50، 100، 200 و 20 نفر و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این حلوا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این حلوا ابتدا باید شربت یا شهد را آماده کنید. شکر را با آب روی حرارت ملایم حل کنید و بعد گلاب، زعفران دم‌ کرده و هل را به آن اضافه کنید.

آرد الک‌ شده را در قابلمه‌ای بزرگ با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن کمی طلایی شود. سپس روغن و کره را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بافتی یکنواخت و نرم ایجاد شود.

در مرحله بعد شربت داغ را کم ‌کم به مخلوط آرد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا حلوا شکل بگیرد. برای خواندن جزئیات طرز تهیه حلوای نذری برای 50 و 100 نفر می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای حلوای نذری برای 100 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازآرد گندم6 تا 6/5 کیلوگرمروغن مایع مخصوص سرخ کردنی2/5 کیلوگرمکره یا روغن حیوانی1 کیلوگرمشکر4 کیلوگرمگلاب2/5 لیترپودر زعفران5 تا 8 گرمهل ساییده شده8 تا 10 قاشق غذاخوریآب4 تا 5 لیتردر طرز تهیه این حلوا نذری برای 50 نفر باید مواد اولیه این حلوا را نصف کنید.در طرز تهیه این حلوا نذری برای 200 نفر باید مواد اولیه این حلوا را 2 برابر کنید.

مواد لازم برای حلوا نذری برای 20 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازآرد گندم6 لیوان دسته‌دار فرانسویروغن مایع مخصوص سرخ کردنی3 لیوان دسته‌دار فرانسویکره یا روغن حیوانی3 قاشق غذاخوریشکر4/5 لیوان دسته‌دار فرانسویگلاب1 لیوان دسته‌دار فرانسویزعفران دم کرده غلیظ3 قاشق غذاخوریهل ساییده شده2 قاشق غذاخوریآب3 لیوان دسته‌دار فرانسوی

مرحله اول: زعفران را آماده کنید

برای درست کردن این حلوا باید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای این کار باید زعفران را بسابید و بعد پودر آن را در یک لیوان بریزید.

در ادامه چند تکه یخ به آن اضافه کنید و مقداری آب جوش نیز در لیوان بریزید. یک درپوش روی لیوان قرار دهید و اجازه دهید زعفران برای چند دقیقه دم بکشد.

مرحله دوم: آرد را الک کنید

آرد را حداقل 2 تا 3 بار الک کنید تا کاملا یکدست شود. این کار به لطیف شدن بافت حلوا کمک می‌کند. در این مرحله بهتر است کره یا روغن حیوانی را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.

بیشتر بخوانید: انواع شربت نذری محرم+ طرز تهیه

مرحله سوم: شهد را آماده کنید

شکر و آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید آب گرم و شکر در آن حل شود. در ادامه زعفران دم ‌کرده، گلاب و هل را اضافه کنید.

حدود 5 تا 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا شهد روی حرارت بجوشد و غلیظ شود و بعد قابلمه را از روی شعله گاز بردارید.

مرحله چهارم: آرد را تفت دهید

آرد را در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مدام آرد را هم بزنید تا کمی طلایی شود و بوی خامی آن از بین برود.

در این مرحله مراقب باشید که رنگ آرد قهوه‌ای نشود. قهوه‌ای شدن رنگ آرد نشانه سوختن آن است و موجب تلخ شدن مزه حلوا می‌شود.

مرحله پنجم: روغن و کره را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید کره‌ای که به دمای محیط رسیده را همراه با روغن به آرد اضافه کنید و آرد را با کره و روغن ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کند.

در این مرحله اگر بافت خمیر یکدست نبود، نیازی به اضافه کردن روغن بیشتر نیست.

مرحله ششم: شهد را به حلوا اضافه کنید

شهد گرم را که حالا کمی از حرارت افتاده به ‌تدریج و با حوصله به آرد اضافه کنید و مرتب هم بزنید. دقت کنید هیچ توده‌ خشکی در حلوا باقی نماند.

در این مرحله باید مدام حلوا را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. حرارت را روی کمترین حالت ممکن قرار دهید و مراقب باشید حلوا ته نگیرد.

مرحله هفتم: مرحله نهایی پخت حلوا را دنبال کنید

آنقدر به هم زدن حلوا ادامه دهید تا به غلظت مناسب برسد و قوام پیدا کند. در ادامه ظرف حلوا را مثل گهواره حرکت دهید تا حلوا در یک قسمت جمع شود.

قابلمه را به چپ و راست تکان دهید تا حلوا خودش را بگیرد. در این مرحله اگر حلوا از ظرف جدا نشد، یعنی هنوز آماده نیست و باید برای مدت زمان بیشتری روی حرارت بماند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا نثار ارومیه؛ حلوای نذری محرم

مرحله هشتم: حلوا را تزیین و سرو کنید

بعد از آماده شدن حلوا باید آن را از روی حرارت بردارید. سپس می‌توانید حلوای مورد نظرتان را در ظرف‌های مخصوص نذری بریزید و آن را با خلال پسته، بادام، نارگیل یا گل محمدی تزئین کنید.

تزئین نهایی چهره‌ی حلوا را دو چندان می‌کند و زیبایی شگفت انگیزی به آن می‌بخشد.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حلوای نذری

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حلوای نذری

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت حلوای نذری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای لطیف‌تر شدن بافت حلوا می‌توانید مقدار کمی آرد برنج یا آرد نخودچی به حلوا اضافه کنید.برای درست کردن این حلوا می‌توانید به جای آرد گندم از آرد سنگک یا ترکیب آرد سفید و آرد سنگک نیز استفاده کنید.در زمان تفت دادن آرد مراقب باشید که آن را نسوزانید.برای سرو کردن حلوا نذری می‌توانید حلوا را داخل نان‌های آماده یا نان تارت قرار دهید.اضافه کردن کره به مقدار بیشتر، موجب خوش عطر شدن این حلوا می‌شود.در صورتی که شهد را بیش از حد بجوشانید، غلظت آن زیاد می‌شود و ممکن است حلوای شما سفت شود.برای هم زدن حلوا بهتر است از کفگیر چوبی استفاده کنید تا حرارت یکنواخت منتقل و رنگ آرد حفظ شود.استفاده از روغن قنادی در حجم بالا باعث چسبندگی کمتر و ماندگاری بیشتر می‌شود.برای تزیین این حلوا می‌توانید از خلال پسته، گل محمدی، پودر نارگیل و شکر پودری استفاده کنید.قبل از تزیین کردن حلوا اجازه دهید حلوا کمی از حرارت بیفتد تا روغن سطح آن زیاد نشود و تزیین بهتر روی آن قرار بگیرد.برای پخت حلوا نذری حتما از کره و روغن باکیفیت استفاده کنید.در طرز تهیه حلوا نذری دو رنگ زعفرانی و کاکائوی می‌توانید به مقداری از مواد حلوا کمی پودر کاکائو اضافه کنید.برای درست کردن حلوا زعفرانی قالبی می‌توانید حلوا را تا زمانی که داغ است در قالب بریزید و بعد قالب را در یخچال قرار دهید تا فرم بگیرد.برای درست کرد حلوا زعفرانی لاکچری می‌توانید مقداری از حلوا را در قیف بریزید و روی حلوا را با آن تزیین کنید.مهم‌ترین دلیل سفت شدن حلوا زعفرانی، الک نکردن آرد، کم بودن مقدار کره یا روغن و همچنین پخت طولانی مدت آن است.برای پوک شدن آرد و تفت دادن آن بهتر است از روغن جامد استفاده کنید.مهم‌ترین دلیل روغن انداختن حلوا زعفرانی، استفاده بیش از حد از روغن است.استفاده از آرد به مقدار کم موجب شل شدن حلوا زعفرانی می‌شود.در زمان اضافه کردن شربت به مواد حلوا، باید شربت شما گرم باشد نه داغ. در صورت داغ بودن شربت ممکن است حلوا شل شود.می‌توانید کره را در مرحله نهایی پخت حلوا به آن اضافه کنید تا حلوای شما خوش عطرتر شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه حلوای نذری و همه فوت‌وفن های درست کردن این حلوا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این حلوا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا