- 2025-05-16
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه ته چین نخود فرنگی؛ با مرغ و ساده

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت و نیم
ته چین نخود فرنگی یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که میتوانید آن را هم با مرغ و هم به صورت گیاهی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه ته چین نخود فرنگی با مرغ و ساده به ۳ روش و همه فوتوفن های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذا باید مرغ را با پیاز و ادویهها بپزید و بعد ریش ریش کنید. در ادامه مرغ را با نخود فرنگی پخته شده و مقداری آویشن تفت دهید و برنج را آبکش کنید.
تخم مرغ زده شده را با ماست چکیده، زعفران دم کرده و مقداری روغن مخلوط کنید و بعد برنج را به این ترکیب اضافه کنید. مقداری از برنج را کف قابلمه بریزید و بعد ترکیب مرغ و نخود را اضافه کنید.
باقی مانده برنج را اضافه کنید و اجازه دهید ته چین روی حرارت ملایم دم بکشد. میتوانید این ته چین را به صورت ساده یا در فر نیز آماده کنید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ته چین نخود فرنگی با مرغ برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ایرانی۳ پیمانهسینه مرغ بدون پوست۳۰۰ گرمنخود فرنگی پخته۱ پیمانهتخم مرغ۲ عددماست چکیده۱ پیمانهزعفران دم کرده غلیظ۴ قاشق غذاخوریپیاز۱ عدد بزرگنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمآویشنبه مقدار لازمروغن مایع یا کرهبه مقدار لازمزرشک و خلال بادام و پسته (برای تزیین)به مقدار لازم
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع باید برنج را بشویید و آن را در یک ظرف آب بریزید. مقداری نمک به برنج اضافه کنید و اجازه دهید برای حدود یک ساعت در آب بماند. این کار به پخت بهتر برنج کمک میکند.
مرحله دوم: مرغ را بپزید
سینه مرغ را همراه با یک عدد پیاز خرد شده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک قابلمه بریزید.
مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا مرغ به خوبی بپزد و نرم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مجلسی
مرحله سوم: مرغ را ریش ریش کنید
در این مرحله باید مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کنید. در ادامه آن را به کمک دست یا با چنگال ریش ریش کنید و برای درست کردن ته چین کنار بگذارید.
مرحله چهارم: مرغها را تفت دهید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا مرغهای ریش ریش شده را در روغن تفت دهید تا طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله پنجم: نخود فرنگیها را اضافه کنید
برای درست کردن این غذا به نخود فرنگی پخته نیاز دارید. میتوانید از کنسرو نخود فرنگی استفاده کنید یا نخودها را همراه با مقداری آب بپزید و بعد از اینکه نرم شدند، در آب یخ بریزید. این کار به حفظ رنگ سبز نخودها کمک میکند.
در ادامه نخودهای پخته شده را به ماهیتابه اضافه کنید و همراه با مرغ تفت دهید.
کمی آویشن به ترکیب مرغ و نخود فرنگی اضافه کنید و بعد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله ششم: برنج را آبکش کنید
یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را همراه با مقداری نمک به آن اضافه کنید.
حدود ۵ تا ۷ دقیقه صبر کنید تا برنج قد بکشد و نیم پز شود. زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، یعنی برای آبکش کردن آماده است.
مرحله هفتم: مخلوط ته چین را آماده کنید
تخم مرغها را بشکنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. در ادامه آنها را با چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند.
سپس ماست چکیده، زعفران دم کرده، کمی نمک و در صورت دلخواه کمی روغن به آن اضافه کنید.
برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله هشتم: ته چین را در قابلمه بریزید
مقداری روغن کف قابلمه مورد نظرتان بریزید و بعد آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
نیمی از ترکیب برنج زعفرانی را کف قابلمه بریزید و آن را با پشت قاشق صاف کنید.
سپس مخلوط مرغ و نخود فرنگی را اضافه کنید و در ادامه بقیه برنج را نیز در قابلمه بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین رشته پلو
مرحله نهم: ته چین را بپزید
درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا بخار کند.
زمانی که بخار کرد، مقداری آب گرم و کمی روغن روی برنج بریزید و حرارت را کم کنید.
اجازه دهید ته چین برای ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت ملایم دم بکشد.
مرحله دهم: ته چین را سرو کنید
بعد از این که ته چین آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر برگردانید. در ادامه روی آن را با زرشک تفت داده شده و خلال پسته و بادام تزیین کنید.
ته چین شما آماده است و میتوانید از طعم آن لذت ببرید.
ته چین نخود فرنگی ساده
برای درست کردن ته چین ساده، تنها به مقداری برنج، ماست، تخم مرغ، زعفران و نمک نیاز دارید. پس از آبکش کردن برنج باید آن را با مخلوط ماست، تخممرغ و زعفران ترکیب کنید و نیمی از آن را در یک قابلمه نچسب بریزید.
برای قسمت میانی ته چین از ترکیب نخود فرنگی و پیاز داغ استفاده کنید و بعد باقی مانده برنج را به قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید ته چین شما با حرارت ملایم آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین عدس پلو با گوشت چرخ کرده
ته چین نخود فرنگی در فر
برای درست کردن این غذا در فر باید فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. مواد ته چین را به روشی که گفته شد، در قالب بریزید و بعد روی آن را با ورق آلومینیوم بپوشانید.
چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و قالب را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. در انتها ورق آلومینیوم را بردارید و ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر قالب را از فر خارج کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ته چین نخود فرنگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت ته چین نخود فرنگی با مرغ و ساده اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای از بین بردن بوی زهم مرغ میتوانید در زمان پخت مرغ از مقداری برگ بو استفاده کنید.به منظور پخت ته چین باید از برنج دانه بلند و عطری ایرانی استفاده کنید تا غذای شما خوش عطر و خوشمزه شود.برای پخت این ته چین بهتر است از ماست چکیده و سفت استفاده کنید تا ته چین وا نرود. ماست آب دار ته چین را شل میکند.استفاده از تخم مرغ زیاد موجب خشک شدن و تخم مرغ کم موجب شل شدن ته چین میشود.برای گرفتن بوی زهم مرغ بهتر است در زمان پخت، کف ایجاد شده روی آن را با قاشق بردارید و دور بریزید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری پیاز داغ برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.در برخی رسپیهای برای پخت این غذا از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده میشود.در صورت تمایل میتوانید مرغ را به صورت جداگانه بپزید و بعد در روغن سرخ کنید و بعد از آماده شدن ته چین، در کنار آن سرو کنید.اضافه کردن زعفران به این غذا رنگ و عطر فوقالعادهای میبخشد، پس به هیچ عنوان آن را حذف نکنید.برای درست کردن این ته چین باید تخم مرغ را خوب هم بزنید. در صورتی که تخم مرغ از حالت لختگی خارج نشود، ته چین حالت ناصاف و دو تکه پیدا میکند.بعد از ریختن مواد در قابلمه باید با پشت قاشق همه مواد را خوب فشار دهید تا ته دیگ یکدست و طلایی شود.برای درست کردن یک ته چین نخود فرنگی خوشمزه حتما کف قابلمه مقداری روغن یا کره بریزید تا ته دیگ ته چین طلایی و برشته شود. در صورتی که روغن یا کره این غذا کم باشد، ته دیگ خشک و بیرنگ میشود.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از کمی دارچین یا هل استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ته چین نخود فرنگی با مرغ و ساده و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه